Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
destekleyici, güven, hoşgörülü, tutum, verici

Güven Verici, Destekleyici Ve Hoşgörülü Tutum

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güven Verici, Destekleyici Ve Hoşgörülü Tutum

Güven Verici, Destekleyici ve Hoşgörülü Tutum :

Ana â babaların çocuklarına karşı hoşgörülü olmaları, desteklemeleri, çocukların bazı kısıtlamalar dışında arzularını diledikleri biçimde geçekleştirmelerine izin verilmeleri anlamına gelir

Aile ortamı çocuğa kendi benliğini tanımlama özgürlüğü verir bu ortamda çocuk; kendine güvenen, yaratıcı, toplumsal bir birey olur

Böyle bir tutumda, çocuk özgürdür Söz hakkı vardır Duygu ve görüşlerine saygı duyulur Sevgi ve teşvik görür Yetişkinler tarafından dinlenir Çocuk girişim yeteneğine sahip olur Özgüvenini kazanır ve kendi kendine karar verip sorumluluk taşımasını öğrenir

Sonuç olarak, ana â babanın tutumları* çocuğun kişilik gelişiminde büyük önem taşır Ana â baba â çocuk üçgeni â??sevgiâ? temeline dayanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com