Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"Lazer Yaptırdıktan Sonra Hamile Kalırsam Ve Bebeğin Gözlerine Olumsuz Bir Etki Olur Mu?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Lazer Yaptırdıktan Sonra Hamile Kalırsam Ve Bebeğin Gözlerine Olumsuz Bir Etki Olur Mu?"

Doktor Bey merhaba,
28 yaşında,3,5 yıllık evli bir bayanım 2 yıldır uzağı görmekte zorlığım için 3,5 derece gözlük kullanıyorumGözlük kullanmak istemiyorum Bu nedenle lazer yaptırmak istiyorum Lazer yaptırdıktan sonra hamile kalırsam ve bebeğin gözlerine olumsuz bir etki olur mu? Ben bebeğin gözlerinin lazerden dolayı bozuk olabileceğini duydumAcaba bu doğru mu? Lazer ilerideki hamileliklere problem yaratır mı? Lazerin komple yarar ve zararları ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?
Teşekkür ederim
Dr Aliekber TAYFUN

0905 2213

Lazer yönteminin daha doğacak olan çocuğunuza hiç bir zararı yoktur ama sizin için bunun sonradan sıkıntıları olacaktır bu nedenle bunu tavsiye etmiyoruz Çünkü lazer yönteminde korneaya küçük bir kesi atılıyor ve bu sırada sinir uçlarıda kesiliyor bunun sonucunda göz yaşı salgılanamıyor ve sürekli göz kuruluğu oluyor Daha sonraki yaşlarda özellikle 40 yaşından sonrabazı renkleri ayırt edememgibi durumlar oluyor kornea kendini yenilemeyen bir doku olduğu için çok daha fazlaiyi olmayan sizi rahatsız edecek sorunlar olabilir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com