Soru:"Karaciğer Enzimi" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Karaciğer Enzimi"bir hafta önce genel bir kontrolden geçtim kan testlerinde ALT SGPT yazan değer 78 çıktı,glikoz 100, total kolestirol 186 çıktı![]() geçen yılki genel kontrollerde ultrasond taramasında karacigerde yağlanma başlangıcı çıkmıştı,bu duruma rağmen ALT SGPT normal sınırlardaydı bu yıl ultrasond da henüz girmedim![]() doktorum bana ALT SGPTdeğerini düşürmemiz gerektiğini,Bunun düşürülmemesi durumunda siroz tehlikesinin olduğunu söyledi Benim internette yaptığım araştırmada akut hepatitin bu enzimi arttırdığı yazıyor Ben geçen yıl ki kontrollerden sonra hepatit-b aşısı yaptırdım 3 doz olarak,en son dozunu nisan ayında yaptırdım Acaba bu enzimin yüksek çıkmasında bu durum etkilimidir Uzm Dr Esin KORKUT07 20:59:40karaciğer enzim yükekliklerinin bir çok nedeni vardır Hepatitler A, B, C, alınannn ilaçlar, enfeksiyonlar, karaciğer yağlanması,![]() ![]() Doktorunuz ayrıntılı tetkikler ile öncelikle ayırıcı tanıyı yapacak takiben önerilerde bulunacaktır Geçmiş olsun![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|