Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukaraciğer biyopsisi

Soru:"Karaciğer Biyopsisi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Karaciğer Biyopsisi"

Portal inflamasyon (2)
Periportal/periseptal güve yeniği nekrozu (0)
Fokal (spotty) litik nekroz, apoptoz ve fokal inflamasyon (2)
Konfluent nekroz (0)
Fibrosiz (4)
Kronik hepatit b hastasıyım Bu biyopsiye göre hastalığım hakkında ne düşünüyorsunuz (Erkek, 43)
AST, ALT, GGT değerlerim normal HBV DNA PCR (-)
9 ay interferon+zeffix kullandım Lamivudin direnci gelişince Zeffix+hepsara kullanmayabaşladım 2004 yılından beri tedavi görüyorum
Önceki biyopsimde fibrosiz skorum 5 idi Aktivitemde azalma görüldü
UzmDr ÖZDAL ERSOY

02 17:09:31

SAYIN YAPICI,KARACİĞER BİYOPSİNİZDE KARACİĞER HASARIGöZüKMEKTE ANCAK ESKİ BİYOPSİNİZE GöRE FİBROZİS (YANİ KARACİĞER HüCRELERİNİN YERİNİ YARALANMIŞ FONKSİYON YAPAMAYANBİR DOKUNUN ALMASI ANLAMINDA AçIKLANABİLİR) DEĞERİNİZİN 1 EVRE GERİYE GİTMİŞ OLMASI HASTALIĞINIZIN İLERLEMESİNİN DURDUĞU HATTA KAYIP BAZI DOKULARIN TEKRAR İŞLEV HALE GELDİĞİNİ GöSTERMEKTE BU FAYDA İSE DüZENLİ VE DüZGüN İLAçLAR KULANIMINIZA BAĞLI HBVDNA NEGATİF OLMASI DA TEDAVİNİZİN DOĞRU YAPILDIĞININ BİR DİĞER KANITI ZEFFİX VE HEPSERA ALMAYA DEVAM ETMENİZ, 3 AYDA BİR ALT VE AST, 6 AYDA BİR DE HBVDNA TESTİNİZİ, YILDA BİR KARACİĞERE YöNELİK ULTRASONOGRAFİYAPTIRMANIZI öNERİRİM

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com