Soru:"Hepatit Tedavisi Hakkında." |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit Tedavisi Hakkında."Hocam Öncelilikle ilğilendiğiniz için teşekkur ederim Ben hepatit b taşıyıcısıyım YAşim 38 Cinsiyetim erkek:Erkek Test sonuçlarım aşağıdakı gibidirDoktoruma sordum bana açıklayıcı bir bilgi vermediSonuçları yorumlarmısınz AST/GOT: 25 ALT/GPT 22 GGT:356 Bilirbun -Albumın-hemogram-Sedimantasyon-Hormon testleri normal çıktı CRP SENSİTİF 3,59 DELTA antikoru Neg 26843 VIRAL yük 3 887 kopya/ml 694 UI/ml Anti hbe REAKTİF yok Hbe Ag N-0,01 PEIU/ml Ayrıca usg de Karaciğer parankimi kaba granuler paterde olup konturlarında hafif nodulasyon izlenmektedirPortal ven çevresinde hafif fibrozos izlenmektedirTedavi yapılabilrmiSaygılarımla DoçDr Yusuf AKCAN 30 09:59:46 karaciğer rezervini en iyi gösteren laboratuvarlar arasında INR ve albumin yer alır bunlarada bakmak lazım albumin normal diyorsunuz Ultrasondaki granularite takipi gerektirir yıllık usg ve afp takibi uygun olur viral yük değerlerinizden emin olun > 10 000 kopya iseler karaciğer biyopisisi ve tedavi gerekebilir viral yükü tekrarlatınsağlıcakla Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|