|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
avrupa, çekirdek, göğüs, hastalıklarında, hermes, müfredatı |
![]() |
Hermes: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hermes: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek MüfredatıHERMES: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı HERMES: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı HERMES, Avrupalı Uzmanlar için Göğüs Hastalıklarında uyumlaştırılmış öğretim ve eğitim i geliştirmek için yürütülmüş bir projedir ![]() HERMES&in ana hedefleri nelerdir? 2005 / 2006: Erişkin solunum tıbbında her uzmanın sahip olması gereken tüm yeterlikleri tanımlayan , genel olarak kabul görmüş bir Avrupa Çekirdek Müfredatının geliştirilmesi ![]() 2006 / 2007: Öğretme ve değerlendirme metodlarını, eğitim stratejilerini, vs ![]() ![]() 2007&de başlayacak: Çekirdek müfredat içeriğiyle uyumlu Eğitim materyallerinin ( çoğunlukla web temelli ) geliştirilmesi ![]() 2007&de başlayacak: Gönüllü bir Avrupa sınavı / diplomasının geliştirilmesi ![]() Projenin gelecekteki aşamaları, Avrupa&daki eğitim merkezlerinin akreditasyonu için bir metodoloji geliştirilmesini de kapsayacaktır ![]() Bu belgenin geliştirilmesinde 29 ülkeden toplam 50 göğüs hastalıkları uzmanı yer almıştır ![]() ![]() Yeterlikler tanımlanmış ve üç turdan oluşan bir Delphi konsensus süreci boyunca sıralanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Tablo ![]() Durum İsteğe bağlı Zorunlu Uygun değil Bu maddenin çekirdek müfredatta yer alması, ancak zorunlu olmaması önerilmiştir ![]() Bu maddenin tüm çekirdek müfredatlarda yer alması gereklidir ![]() Bu madde uygun değildir ve hiç yer almamalıdır ![]() Yeterlik düzeyi Düzey 1 Düzey 2 Düzey 3 Ne zaman danışılacağını bilme ve tanımaya yetecek kadar farkındalık Gözetim altında ( veya danışarak ) tedavi için yeterli bilgi Bağımsız uzman uygulamaları için yeterli ileri bilgi Kaynak: toraks ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|