Soru:"Akciğer" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Akciğer"merhaba özcan bey biz hastanenize geldik ve size ulaşamadık o gün çok yoğundunuz sonra çanakkaleye döndük ve cebinizi bulmaya çalıştık hatta muaynanenizi aradık ve cevap verilmedi bizi nil hanım yönlendirdi![]() nil mandel molinas amerikan hastanesi kendisi babamın arkadaşı oluyor![]() size ulaşmamızı söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() benim babam küçük hücreli akciğer ca 7 ay oldu ![]() ![]() daha önce 6 kür kemoterapi aldı , sonra 30 günlük ışının ardından tekrar bir 6 kür daha veridler ![]() ![]() şu an 2 kürü aldı ![]() 21 günde 1 saat alıyor![]() ![]() ![]() hiç bir şey yiyemiyor sadece sulu gıdalarla besleniyor ve balgam çıkarıyor ![]() ![]() birde halsizlik olduğunu söylüyor![]() ![]() sürekli ağlıyor hafifte öksürük var![]() ![]() ben tam olarak anlamıyorum ama son çekilen tomografi sonuçlarını yazıyorum![]() ![]() retrokaval prekarinal sağ hiler düzeyde mediastinal yağ planları kirli görünümdedir bu düzeyde regrese lenf nodlarına ait yer nodüler alanda izlenmekte olup eski bt lere göre mediastinal kitlelerde regresyon söz konusudur![]() ![]() sol plevral aralıkta en kalın yerde 4 cm e ulaşan eski tarihli bt lerde izlenmeyen plevral üffüzyon primer malignitenin plevra tutulumu düşündürmüştür ![]() ![]() kemik yapıda dejeneratif değişikliklere bağlı osteofitler izlenmiştir![]() ![]() ![]() ![]() sol psoas ası içerisinde infrarenal düzeyde 1 1cm çapında yumuşak doku metastazına ait nodüler alan izlenmiştir![]() ![]() sağ ve sol sürrenal bezde 4+2 cm çapında bileteral sürrenal kitleler metastatik tutulumu düşündürmüştür ![]() ![]() transvers kolon mezosunda sol alt kadranda karın ön duvarına yakın 3 5+2 6cm çapında kitle lezyonuizlenmekte olup![]() görünüm batın içi implanta ait olarak değerlendirmişitr ![]() ![]() renal hilus düzeyinden geçen kesitlerde 1 3 cm çapında lenf nodu izlenmiştir![]() ![]() kemik yapıda dejeneratif değişiklikler osteofit formasyonları mevcuttur ![]() özcan bey doktora sorduğumuzda sadece bize dediği ilerlemiş![]() ![]() olması![]() bizi tatmin edici bir açıklama yapmadı![]() ![]() sizden kısaca özetlemenizi rica ediyorum ve yapmamız gereken nedir ![]() ![]() şansımız kaçtır![]() ![]() babam 54 yaşında ![]() 3 ayda %10 kilo kaybı vardır![]() ![]() lütfen bize yardımcı olun ![]() ![]() eğer görmek isterseniz sekreterinizden randevu alıp getirebilirim![]() ![]() eğer cep telefonunuza ulaşabilseydim yarın getirebilirdim![]() benim cep telefonum![]() ![]() ![]() 05416330833 ismim yasemin aramanızı beklemiyorum ama yinede bir umut diyorum ![]() şimdiden çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() Yard Doç Dr Özcan YILDIZ16 19 26Sayın üye,Küçük hücreli akciğer kanserinde nüks sonrası hastanın genel durumu müsaade ederse tekrar kemoterapiyle remisyon (hastalığı kontrol etme) şansı olabilir Geçmiş olsun![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|