Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhepatit b tedavisi

Soru:"Hepatit B Tedavisi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hepatit B Tedavisi"

Selamla,öncelikle en önemli ve gerekli bir bilim dalında insanlara bu kolay yolla da hizmet verdiğiniz için çok teşekkürü bir borç bilirimBen 26 yaşında erkek bir hastayımBundan 2 sene önce rastgele bir testle hepatit b olduğumu öğrendim,dahiliye doktoru ile görüştüm ve bir tedavisi olmadığını ve bir zararı da olmadığını söyledi,fazla problem etmedim6 ay önce nişanlım ve yazın evlenmeyi düşünüyorumNişanlıma bu konuyu açtım ve bu konuya daha dikkatli eğilmeye başladımGastroentereloji uzmanına muayene oldum ve bazı testler yaptı(AST,ALT vb)ALT 70 çıktıBunun üzerine HBV DNA yaptırdık AnkaradaSonuç olarak 3 milyon(17 milyon kopya)çıktı1 yıl tedaviye ihtiyacım olduğunu söylediBiyopsi yaptı;fakat biyopsi sonucunda laboratuvar elemanının hata yaptığını ve parçayı yaktığını söyledi(Sonuçta "Tanı:Kronik Hepatit-serolojik B yazıyorYorum kısmında da karaciğer biyopsisi yalnızca 2 adet portal alnı içerdiğinde skorlama yapılamamıştır" yazıyor)15 gün sonra yine biyopsi yapacak iğne tedavisi vermek içinÇekilen ultrasonda da karaciğerde bir sorun görülmedi,minimal yağlanma var sadece Sorum şu ki anlattığım bu durumlara göre kaygılanmam gerekiyor mu,değerler nasıl size göre,ayrıca iğre tedavisinin(interferon) bir zararı var mı,Ayrıca gelecekte eşimle cinsel ilişkimde kondon kullanmam şart mı bu durumda?(Eşimde hepatit yok,aşısını da yaptırdık)KUSURA BAKMAYIN ÇOK UZUN OLDU,BU HİZMETİNİZDEN ÖTÜRÜ ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

DoçDr Yusuf AKCAN

1602 22:33:54

Sayın Üyemiz,

Kronik aktif Hepatit B de pegile interferon tedavisi yanında ağızdan alınan ilaçlarda var şahsi fikrim öncelikle Pegile interferon tedavisi yaptırman çünkü tam kalıcı cevap bulma şansın bu tedavi ile mümkün %20-30 larda bu virüsten kurtulma şansın teorik olarak var

Diğer ağızdan alınan ilaçlarlada virüs çok kuvvetli bir şekilde baskılanabilmektedir ancak şu anki oral ilaçlar sürekli kullanılmak zorundadır kesildikleri takdirde virüs yükü yeniden artmaktadır öte yandan kullanımları genel olarak güvenlidir

Müstakbel eşiniz 3 aşı sonrası antikor düzeyini kontrol ettiriniz 10 IU üzerinde ise aşı tutmuş demektir kondoma gerek kalmaz

Hepatit B aşısı olan bir hastalık oldığunundan aile içi çocukluk çağında geçiş fazla olabildiğinden (horizontal geçiş denir), diğer aile fertlerinizi ve onların eşlerini ve çocuklarını da hepatit profili açısındna uyarınız Böylece aşısız olanlar aşılanabilir

Sağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com