Soru:"Astım Bronşit Tedavisi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Astım Bronşit Tedavisi"merhaba hocam 1,5 yıl evvel aslım bronşit teşhisi koydular veseretide 500 diskus ilacı verdiler her gün sabah akşam kulanıyorum ben alerjik testide yaptırdım hiç bir şeye alerjim yok ama ilacı bıraktıgım zaman bir kaç gün sonra kalbimde parpıntı oluyor ve nefes alamıyorum tedavi için başvurdumsada bir şey çıkmıyor ne yapmalıyım bu hastalıgın bir tedavisi yokmudur bana yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla DoçDr M Akif BUYUKBESE 2321:05:04 Astim bronsitin akcigerlerin kucuk solunum yollarinda asiri hassas kasilma ataklari olarak tanimlanabilir Buna iltihap da etken olabiliyor Cogu kez bilinmeyen bir maddeye allerjik reaksiyon basliyor Bu ev tozu, bir agac yapragi, cicek tozu veya kus tuyu, bazen patlican hatta et, kursun klaem olabiliyor Ancak allerjen o kadar fazla ki bun u tespit estsek bile o maddeden uzak dur diyebiliyoruz Bu ise maddeye bagli olarak hep mumkun olamayabiliyor Toz, duman, sigaradan uzak durmali Bol su icmeli Duzenli uyumali ve beslenmeli 30 yasinda bir seker yukleme testi de yaptiriniz Kilo almayin ve asiri tatli yemeyin Bir dilim pastayi bile 2 ogune bolunIlac kalbi hizlandirici etkiye sahip Ancak yine de carpinti degerlendirilmeli Kalp dinlenmeli, EKG cekilmeli ve bir kez hic olmazsa EKO yapilmali Kalbin genel yapisi hakkinda bilgi sahibi olunur bazen neden astim disindadir Ancak basarili astim tedavisi olmazsa ilerde akcigere bagli kalp hastaligi riski de vardir Bu arada hekim kontrolunde grip asilari yararli olabilir Her yil en gec kasim ayi ilk haftasi yapilir Bir bogaz anjini sizde daha kolay akcigerleri uyarabilir Iyi tedavi edilmelidir Bir kez de tiroid hormonunuza baktirinCarpintilarla ilgili bir sey bulunamazsa o vakit holter takilip 24 saat 72 saat kalp atislariniz kaydedilip izlenebilirIlaci birakmak bazen rebound ataklara yol acabilir Gecmis olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|