07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivi Meyvesinin Gıda Değeri Nedir?
Kivi, genel olarak dört şekilde, yani ddndurulma, konserve yapılarak, meyve suyu veya meyvesuyu exstraksiyonu olarak ve tabi ki yenilerek tüketiliyor Bunu yanı sıra pastacı ve tatlıcılar da bu meyveyi kullanmayı seviyor
Kivi meyve bileşimimdeki en önemli ve dikkat çekici unsur: C vitamini içeriğidir C vitamini, kivi meyvesine değer katan ve aranan bir meyve olmasını sağlayan etmenlerin başında gelmektedir Meyveye göre değişmekle birlikte, kivi meyvesinin 100 gramında ortalama 100-400mg C vitamini bulunur Meyvede bulunan C vitamini oranı, cevre koşullarına gelişme ve olgunlaşma durumuna, hatta meyvenin bitkide bulunduğu yere göre değişmektedir
Kivi meyvesinin besin değeri yanında hekimlikte kullanımı da söz konusudur Çin'de yapılan analizlerde, meyve suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan faktörleri önlediği ortaya çıkmıştır Yine bazı tıbbi içeceklerle birlikte alındığında astım hastalığında, nefes açıcı ve öksürük kesici olarak kullanıldığı belirtilmektedir
Kaynak : Bayposta com
|
|
|