Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruuyku apne hastalığı özellikleri nelerdir

Soru:"Uyku Apne Hastalığı Özellikleri Nelerdir?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Uyku Apne Hastalığı Özellikleri Nelerdir?"

iyi günler ben gece uyurken soluk alamadıgımı hissederek uyım uyığımda gerçekten soluk alamıyordum1-2 saniyelik birşeybu 2 ay öncede olmuştukardiyologla görüştümkalbimde bir sorun çıkmadı bana psikolojik olduğunu söyledilerbu aralar stresliyim herseye sinirleniyorumbirazda moralim bozuktu2 ay öncede stresliydimkalbimde de ağrı hissediyorumpsikologla görüştüm stresli olduğum için geceleri kalp atısın hızlanır bu yüzden soluk alamadığını hissedersin dediilaç kullanmak istemiyorumsuan sınava hazırlanıyorumneden soluk alamadan uyıgımı bilmiyorum ve tekra böyle uyanmaktan korkuyorumbu da bende panike neden oluyoryardımcı olursanız sevinirim
Dr Editor Saglikdanis

1003 09:52:54

Anlattıklarınız uyku apne hastalığına uyuyor
uyku apnesi olanlar geceleri geçiciolarka solunumları duraksar karbondioksit belli bir düzeyin üzerinde çıktığında yeniden nefes alırlar veya uyanırlar bu hastalar uykuları sürekli bu şekilde bölündüğünden uykunun en dinelndirici fazı olan REM fazına geçemezler ve saaatlerce uyusalarda kalktıklarında yorgun ve dayak yemiş gibi kalkarlar

bu kişilerde zamanla hipertansiyon ve şişmanlama ortaya çıkarlar bu hastaların büyük çoğunluğunda horlamada vardır
uzun yol araba kullanmakta zorlanırlar uyku bastırır
toplu oturmalrda konferanslarda ev ziyaretlerinde aşırı bir uyku bastırması olur

tedavi KBB uzmanlarınca veya göğüs hastalıkları uzmanlarında yapılır cerrahi olarka hava yolarında bir daralmayı açmak gerekiyorsa KBB devreye girer değilse göğüs hastalıkları uzmanları tedavi yapacaktır

uyku apnesi bulguları ile hipotiroidi, depresyon ve kronik yorgunluk sendromu ile karışabilir bu hastalıklarında dışlanması gerekir
kesin tanısı uyku laboratuvarında bir gece uyutulma esnasında konur

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com