Şifa Kaynağı Gıdalar |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifa Kaynağı GıdalarBÖĞÜRTLEN: Uzmanlara göre böğürtlen kısa süreli hafıza kaybını önlüyor Günde bir avuç böğürtlen yemek hafızayı artırıyor Yine kalp krizi, kanser ve katarakta karşı da koruyor FINDIK: İçinde selenyum barındıran fındık da yine cilt kanserine karşı kalkan oluşturuyor Hücreleri hasardan koruyan bu madde kırışıklıklara karşı da iyi geliyor İçinde bol E vitamini içeren fındık ancak kalori açısından da oldukça zengin HAVUÇ: Günde bir tane havuç yemek cilt kanserini engelliyor Cildi zararlı ultraviyole ışınlarına karşı koruyan havuç, aynı zamanda kırışıklıklara karşı da bir kalkan Ancak aşırı derecede havuç yemek cildin rengini de geçici bir süre olsa bile değiştiriyor Günde en fazla iki adet havuç yiyin YAĞLI BALIK: Uskumru, sardunya, somon gibi içinde bol miktarda Omega-3 asidi barındıran balık çeşitlerini sofranızdan eksik etmeyin Balık, kalp krizi ve felç riskini en aza indiriyor DOMATES: Pişmiş ya da çiğ fark etmez Her gün düzenli olarak yiyin Domatesin içinde barındırdığı likopen maddesi akciğer ve mide kanseri riskini azaltıyor Kaynak : Baypostacom |
|