![]() |
En İyi En Doğru Seçim İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En İyi En Doğru Seçim İçinDünyada en büyük mutluluk nedir diye sorsalar « çocuk sahibi olmak » derim ![]() ![]() Doğan çocuğumuzun bir an önce yürümesini, bir an önce konuşmasını, bir an önce okula başlamasını isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde okul çağına gelmiş çocuğu olan ailelerin bir yandan çok şanslı, diğer bir yandan da zor bir tercih arefesinde olduklarını düşünüyorum ![]() Birçok okul, tanıtım günleri düzenleyerek bu konuda veli adaylarına yardımcı olmaya çalışıyor ancak böyle bir arayış içinde olanların her şeyden önce beklentilerini belirlemeleri gerekir ![]() ![]() Teorik olarak konuşacak olursak önlerinde önce iki yol var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ikinci yolu seçtikleri takdirde, önlerinde tekrar iki yol açılacaktır ![]() ![]() Bu noktada, genç veli adayları, yabancı dil konusunda kararlarını verdikleri anda seçenek sayısı çok aza indirgenmiş olacaktır ![]() Bundan sonra yapılacak şey, kalan birkaç seçeneği yakın plana almak ve araştırmaktır ![]() ![]() - Bu tür ilköğretim okulları, köklü yabancı liselerin vakıfları tarafından kurulmuş olduğu için, liseleriyle aynı çizgide, aynı eğitim anlayışında olmalıdırlar düşüncesinden hareketle, söz konusu lisenin başarı düzeyi araştırılmalıdır ![]() - İlköğretim okulunun bir yetkilisiyle mutlaka yüz yüze görüşme talep edilmelidir ![]() ![]() Bütün bunların ışığında, genç veli adaylarının, çocuklarının kişisel özelliklerini de göz önünde bulundurarak en iyi, en doğru seçimi yapacaklarına inanıyorum ![]() Kolay gelsin ![]() ![]() ![]() Özel Neslin Değişen Sesi Notre Dame De Sion Vakfı Eğitim Kurumları Kaynak: Anneyiz |
![]() |
![]() |
|