![]() |
1-7 Yaş Arası Çocuğun Eğitimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 1-7 Yaş Arası Çocuğun Eğitimi1-7 Yaş arası Çocuğun Eğitimi 1-7 Yaş arası Çocuğun Eğitimi Yazar: Christine Brunet,Anne-Cecile Sarfati Yayınevi: Çocuk ve Aile Kitapları Ana babalar için günlük hayat, küçük üzüntülerle ve büyük endişelerle harmanlanmış kocaman bir mutluluktur ![]() ![]() İÇİNDEKİLER l- OTORİTE DİSİPLİN SINIRLAR 1- Ona hayır diyemiyorum 2- Gerçekten ona kimi zaman vurmak gerekir mi? 3- Gerçekten onu kimi zaman cezalandırmak gerekir mi? 4- Bağırmadan ona söz dinletemiyorum 5- Evden gitmek istiyor 6- Kimi zaman beni öyle sinirlendiriyor ki onu olduğu yerde bırakıp gitmek istiyorum 7- Süpermarkette onun isteklerine direnmek 8- Israrla benden bir köpek istiyor ki bu asla mümkün değil 9- Şu sıralar aptallık üzerine aptallık yapıyor 10- Oyuncak mağazasından plastik bir saat çaldı 11 - Yalan söylüyor ![]() II- KÜFÜR GAF ve EĞİTİMİN İLKELERİ 12- Sürekli ısırıyor 13- Hiçbir zaman merhaba demiyor 14- Saygısız 15- ***** etmeyi bırakmıyor 16-Gaf üstüne gaf yapıyor 17-Irkçı eğilimler gösteriyor 18-Sürekli laf taşıyor 19- Acaba küçük bir paşa mı yetiştiriyorum? 20- Onu odasını toplamaya zorlamak gerekir mi? 21- Ona gerçekten paradan söz etmek gerekir mi? 22- Onu savurganlığa karşı duyarlılaştırmak 23- Şakadan anlamıyor ![]() III- YEMEK UYKU UFAK SORUNLAR 24- Hiçbir şeyi sevmiyor 25- Çok fazla şeker yiyor 26- Akşamlan yatmak istemiyor 27- Her gece yatağımıza gelmek istiyor 28- Şu sıralar kabus üstüne kabus görüyor 29- Bizi her pazar sabahı uyandırıyor 30- Canını acıttı nasıl tepki vermeli? 31-Her zaman hasta 32- Çok sık "karnı ağrıyor" 33- Ameliyat olacak onu buna nasıl hazırlamalı? IV- BAŞPARMAK EMZİK ÇOCUK BEZİ VAZGEÇEMEDİĞİ NESNE 34- Biberon emzik biberon emziğinden nasıl ayırmalı? 35- Hâlâ başparmağını emiyor 36- Peltek peltek konuşuyor 37- Birkaç haftadan beri kekeliyor 38- Tırnaklarını kemiriyor kazağını yiyor saçını kıvırıyor ![]() ![]() ![]() 39- Vazgeçemediği nesne kayboldu 40- Ona tuvaletini lazımlığa yapmasını öğretmek 41- Yaklaşık 5 yaşında ve hâlâ geceleri altını ıslatıyor V- OKUL ARKADAŞLAR 42- 3 yaşında bütün gün anaokuluna gitmesi çok değil mi? 43- Anaokuluna girişini başarmak 44- Anaokuluna on beş gün içinde başlayacak ve hâlâ altı temiz değil 45- Okulla ilgili hiçbir şey anlatmıyor 46- Okulda her şeyini kaybediyor 47- Ona şantajdan korunmasını öğretmek 48- Okulda başka bir çocuğun şamar oğlanı 49- Okumasına ve saymasına yardımcı olmak zorunda mıyım? 50- Anaokulundan ilkokula büyük geçişi başarmak 51-Sınıf öğretmenini sevmiyor 52- Sınıfının en kötüsü VI- AYRILIK ÖZERKLİK TEHLİKENİN ANLAMI 53- işe gideceğim zaman yakamı bırakmıyor 215 54- Akşam dışarı çıkmamızı istemiyor 55- İlk kez bir arkadaşına yatıya davetli 56- Tatile onsuz çıkma kılavuzu 57- Onu çocuk kampına hangi yaşta ve hangi koşullarda göndermeli? 58- Taşınıyoruz ![]() ![]() ![]() 59- Tek başına giyinmeyi reddediyor ama giyeceklerini de kendisi seçmek istiyor 60- Sokakta tek başına başının çaresine bakmasını öğretmek 61- Ona cep harçlığı ne zaman ve nasıl verilmeli? 62- Yüksek yerlere tırmanmasını nasıl engellemeli? 63- Peter Pan'ın uçmadığını anlamasını nasıl sağlamalı? 64- Ona pedofiliden korunmasını nasıl öğretmeli? VII- OYUN MASAL İNANÇLAR TELEVİZYON 65- Oyun oynama şekli beni şaşkına çeviriyor 66- Çoğu zaman onunla oynamak için ne gücüm ne de isteğim oluyor 67- Tek başına oynamasını bilmiyor 68- Canı sıkılıyor 69- Gece masalı ![]() 70- Bana öyle geliyor ki artık Noel Baba'ya inanmıyor 71- Televizyonla ilişkisini nasıl düzenlemeli? VIII- KIZKARDES ERKEKKARDES DEDE NİNE AMCA DAYI HALA ve TEYZE ARASINDAKİ İLİŞKİLER 72- Yakında küçük bir kardeşi olacak 73- Birbirlerini kıskanıyorlar 74- Hiç durmadan birbirleri ile kavga ediyorlar 75- Ailede "kimin kim" olduğunu anlamakta güçlük çekiyor 76- Büyükbaba ve büyükannenin evinde çok şımartılıyor IX- BOŞANMA YENİ AİLE 77- Boşanmak (ayrılmak) için büyümesi beklenmeli mi? 78- Eşimle aram hiç iyi değil bir müddet "karar vermek" için ayrılıyoruz 79- Boşanıyoruz ona nasıl söylemeli? 80- Boşanmayı başarma kılavuzu 81- Babasına gittiği zaman geçişleri nasıl yönetmeli? 82- Sorumsuz babayı nasıl "idare etmeli"? 83- Dul ana babayım çocuğuma nasıl davranmalıyım? 84- Hayatınızı tekrar kurmak -çocuğunuz için- neden iyi bir şeydir? 85- Ona üvey babasını nasıl kabul ettirmeli? X- CİNSELLİK ÇIPLAKLIK SEVGİ 86- Bebeklerin nasıl "yapıldığını" soruyor 87- Dudaktan öpüşen bir çift için "iğrenç" diyor 88- Kendisini okşamayı bırakmıyor 89- Evde çıplaklığın "ölçüsü" nedir? 90- Dudaklarımdan öpmek göğüslerime dokunmak istiyor 91- Daha küçücük ama çoktan aşık bile! 92- "Sevişme oyunu" oynuyorlar 93- Ya bizi sevişirken ansızın yakalarsa? XI-HASSAS YA DA AĞIR SORULAR 94-"Bu amca neden fakir" diye soruyor 95- İşsiz kaldım ona ne söylemeli? 96- Savaş üzerine soruları nasıl yanıtlamalı? 97- Ölüm üzerine varoluşsal sorularına nasıl cevap vermeli? 98- Köpeği öldü ona nasıl yardım etmeli? 99- Babaannesinin çok ağır bir hastalığı var ona bundan nasıl söz etmeli? 100-Büyükbabası öldü ona yas tutmada nasıl yardımcı olmalı? 101-Hangi durumda çocuk psikiyatristine başvurmak gerekir ve bu süreç nasıl gelişir? Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|