![]() |
Sokağa Çıkabilir Miyim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sokağa Çıkabilir Miyim?Sokağa Çıkabilir Miyim? Çocukken sokağa çıkıp arkadaşlarımla oynamaktan inanılmaz keyif alırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki bir çoğunuz bu yazının gecikmiş bir yazı olduğunu düşünüyor olabilir ancak ben kesinlikle doğru zamanlama yaptığıma inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tip problemleri azaltabilmek için okullar başladıktan ya da siz işinize geri döndükten sonra bile çeşitli fırsatlar yaratıp çocuğunuzla açık havada vakit geçirebilirsiniz ![]() Neler Yapabilirsiniz? ? Çocuğunuzla beraber her fırsatta dışarı çıkın ve yazdan kalma son sıcak havaları kendiniz ile çocuğunuz için en iyi şekilde değerlendirin ![]() ? Eğer bahçeli bir eviniz varsa çocuğunuzla bahçede olabildiğince vakit geçirmeye çalışın ![]() ![]() ![]() a ![]() ![]() b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c ![]() ![]() ![]() d ![]() ![]() ? Çocuğunuz dışarı çıkarken yanına malzeme almak isterse buna izin verin ![]() ![]() ? Yaşadığınız çevrede çocuğunuzun sokakta diğer çocuklarla oynamak gibi bir fırsatı varsa bu fırsatı değerlendirebilmesi için ona izin verin ![]() ![]() ![]() ? Dışarıda olduğunuz her anı çocuğunuza doğayı öğretmek için bir fırsatmış gibi görün ve ona bu süreç içerisinde doğa hakkında çeşitli bilgiler verin ![]() ![]() Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar: ? Çocuğunuzla beraber açık havada zaman geçirirken mutluluğunuzu hiç bir şeyin bozmaması için ortamın güvenliğinden emin olun ![]() ? Çocuğunuzu dışarı çıkarırken giyimini gideceğiniz ortama göre belirlemeye çalışın ![]() ![]() İDİL SEDA AK Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|