Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otizm, tohum, vakfı

Tohum Otizm Vakfı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tohum Otizm Vakfı

Tohum Otizm Vakfı
Erken Tanı Ve Eğitimle Otizmli Bir Çocuk Yeniden Doğabilir!

Otizm, çocuklukta ortaya çıkan ve yaşam boyu süren sosyalleşme, dil, iletişim becerilerini ve ilgi alanlarını etkileyen bir gelişim bozukluğudur Otizmli çocuklar bulundukları ortamlardan ve insanlardan çok uzaktaymış gibi dururlar, gözlerimizin içine bakamaz, arkadaşlık kuramaz, sevinç ve üzüntüleri paylaşmayı, sevgilerini göstermeyi bilemezler Bu çocuklar ile dünya arasında sanki görülmez bir duvar vardır Bu duvarı aşmak uzun ve zahmetli olabilir ama asla imkansız değildir Tohum Otizm Vakfı otizmli çocuğun ailesine, öğretmenlerine bu zorlu yolda yardımcı olmak amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir sağlık ve eğitim vakfıdır

Otizmdeki tek tedavi biçiminin erken yaşlarda başlayan yoğun eğitim olduğu gerçeğinden hareket eden Tohum Otizm Vakfı; Otizm ve Yaygın Gelişim Bozukluğu ( YGB) olan çocuklara erken tanı konulması, erken eğitim ile çocuğun topluma kazandırılmasına öncülük etmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir

Otizmle mücadelede en önemli iki unsur erken tanı ve eğitimdir Erken tanı, eğitimin erken başlamasını mümkün kılmakta, özellikle 5 yaşından önce alınan özel eğitim ise çocukta istenmeyen davranışların kısıtlanmasına, iletişim ve günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesine ve çocukların bağımsızlıklarının artmasına yol açmaktadır

Bu nedenle, Tohum Otizm Vakfının misyonu;

•Otizm ve YGB olan çocukların okul öncesinde erken ve yoğun bir şekilde eğitilmesi ve ilkokulda kaynaştırma eğitimine girebilmelerinin sağlanması,

•Otizm ve YGB konularında eğitmen yetiştirilmesi, eğitim ve bilimsel araştırmaların genişletilmesi,

•Otizm ve YGB konusunda dünyada uygulanan tanı ölçeklerinin ve testlerinin ülkemize kazandırılması, taramalar yapılması,

•Otizm ve YGB konusunda kamuoyu oluşturulması ve sosyal hakların genişletilmesi olarak belirlenmiştir

Bu misyon doğrultusunda 5 ilimizde Sağlık Bakanlığı işbirliği ile erken tanı için Otizm Tarama Projesi başlatan Vakıf, Tohum Otizm Vakfı Okul Programını da hizmete sokmuştur

Böylece Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitimde uygulamalı davranış analizi modelinin uygulandığı yılda 12 ay, haftada 40 seans eğitim veren, aile eğitimleri uygulayan ve eğitimci yetiştiren ülkemizdeki ilk ve tek kuruluş olmuştur

Tohum Otizm Vakfı Okul Programında otizmli çocuklara erken çocukluk, okul öncesi ve okul programları sunulmaktadır Eğitim programları zorluk çekilen becerilerde açığı kapatmak amacıyla her çocuk için bireyselleştirmekte ve dil edinimi, sosyal etkileşim, öz bakım, okula hazırlık, oyun becerileri, sorunlu davranışların azaltılması üzerine yoğunlaşmaktadır

0 â?" 12 yaş arasındaki çocuğunuzda farklı davranışlar gözlemliyor ve bunların otizm belirtisi olabileceğini düşünüyorsanız Tohum Otizm Vakfı size yol göstermek, yardımcı olmak için aramanızı bekliyor

Web: wwwtohumotizmorgtr

Telefon: 0212 244 75 00

E-mail: info@tohumotizmorgtr

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com