Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebeğinizin, ister, misiniz, ninnisi, olsun

Bebeğinizin Bir Ninnisi Olsun İster Misiniz?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebeğinizin Bir Ninnisi Olsun İster Misiniz?

İçinde bebeğinizin adının geçtiği, ona özel bir ninnisi olsun istediniz mi hiç? Ya da en yakın arkadaşınızın yeni doğan bebeğine onun adına özel bir ninni hediye etmek aklınızdan geçti mi? Meyra Ilıcak, sevdiği bir arkadaşının bebeği olunca "Acaba nasıl kalıcı bir hediye versem?" diye düşünürken, bebek için müzik bestelemeye karar vermiş ve ortaya bebeğin adının geçtiği güzel bir ninni çıkmış Müzik hayatınıza küçük yaşta başladınız Müzisyen bir babanın kızısınız Piyasaya hızlı bir giriş yapıp ardından uzun bir ara verdiniz Şimdi yepyeni projelerle sevenlerinizle buluşuyorsunuz Kendinizden bahseder misiniz?

Konservatuarda 8 yıl müzik eğitimi aldım Amerikada bulunduğum süreç içinde de müzik eğitimime devam ettim Zaten müzisyen bir babanın kızıyım, babam Kurtalan Ekspresin kurucularındandır Dolayısıyla müzik tutkum genlerimden miras; ancak ünlü besteci Avni Anıl bende ki müzik yeteneğinin ortaya çıkmasına ve benim konservatuara gitmeme neden olan kişidirİlk albümünüz piyasaya çıktığında 18 yaşındaydınız Sonra müziğe uzun süre ara verdiniz

Evet, ilk albümümü 18 yaşında çıkardım Benim hayatımda her şey biraz erken başladı aslında Eşim Mehmet Ali Ilıcakla da 19 yaşında tanıştım Yani gencecik yaşımda eşim ve işim yaşamımda yerini aldı Sonra Amerika gittik Mehmet Ali ile ve uzun süre orda kaldık ama bu tam benim kariyerimin başlangıç yıllarına denk geldiği için bir süre Türkiyedeki müzik piyasasından uzak kaldım O zamanlar keşke single yapıp, yaşıyor olduğumuz Miamide klip çekseydim Şu an en çok bunun pişmanlığını yaşıyorum Eğer o dönemde böyle bir şey yapsaydım bu kadar ara vermiş olmayacaktım; ama ben de farklı bir şekilde değerlendirdim Amerika sürecini Amerika müzik sektörünün çok gelişmiş olduğu bir ülke Klasik Batı Müziği ile tanışmam orada yaşamam sayesinde oldu Dünyaca ünlü pek çok starın konserlerini canlı seyretme fırsatı buldum Yaptıkları sahne şovlarını seyrettim, bu bana yeni bir vizyon kazandırdı ve kendi çalışmalarım için de bana ilam verdi Zaten Türkiye ye geldiğinizde farklı bir formatla piyasaya çıktınız Son albümünüzdeki şarkılarınız, klipleriniz piyasadaki rakiplerinizden farklıydı Yurt dışı deneyiminiz bunda etkili oldu mu?

Evet, çünkü orada gördüklerimi burada uygulamak istedim daha doğrusu; orada görüp kendime yakıştırdıklarımı "bunlar bana çok yakışır" dediklerimi burada uygulamaya çalıştım ama bu albümde de tam olarak istediğimi yapamadım Buraya geldiğimde, ne istediğimi çok iyi bilmeme, müzisyenlere ve etrafıma "ben şunu yapmak istiyorum, böyle bir müzik yapmak istiyorum ve kendimi böyle sunmak istiyorum" dememe rağmen maalesef bu piyasanın içinde müziğe yıllarını vermiş bazı kişiler bana Türkiye?nin farklı olduğunu ve Türk müzik piyasasına uygun bir şeyler de yapmam gerektiğini söylediler Ben de ondan sonra biraz yönümü değiştirdim

Sanat yaşamınıza aynı çizgide devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Allah beni sağlığımdan etmediği müddetçe, müzik yaşamıma devam etmek ve daima üretmek istiyorum Benim müziğe karşı çok büyük bir tutkum var ve küçücük yaşlarda başlayan bir şey bu Henüz 7- 8 yaşında çekilmiş fotoğraflarıma baktığınızda; elimde mikrofon, annemin uzun, gece elbisesini giymişim, makyajlar yapmışım şarkı söylüyorum Demek ki bu çocukluktan, gelen bir şey ve benim bu tutkuyu yok etmem zaten mümkün değil ama bir şey olur da delirirsem ya da büyük bir travma geçirip de hayattan bir anda soğursam herhalde mesleğimi yapamaz hale gelirim; ama böyle anormal koşullar olmadığı müddetçe ben ölene dek şarkı söylemek istiyorum, ölene dek üretmek istiyorum, sürekli bir şeyler paylaşmak istiyorum ve müzik adına hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum Düşünüyorum da bazen istediklerime bir ömür yetecek mi acaba? Zaman çok hızlı geçiyor Bir albümün 6 ayda yapılması bana göre çok kısa bir süre İnsan iyi bir şeylere imza atmak istiyorsa en az 1- 2 senelik bir çalışma gerekiyor 6 ayda ya da 3 ayda albüm bitirenleri ben anlamıyorum zaten Çünkü albüm çalışmaları büyük titizlik isteyen işler Müzikal anlamda farklı bir çizginiz var, bu şekilde mi devam etmeyi düşünüyorsunuz?

Evet, sıradanlığın dışında kalmak ve evrensel anlamda keyif verecek işlere imza atmak istiyorum Örneğin yaptığım müzikte klasik müziğin de tadı olmalı, belki zaman zaman rock müziğin de tadı olmalı, zaman zaman pop müzik tarzına da yakın durmalıSiz kendinizi tam olarak nasıl tanımlıyorsunuz bu anlamda?

Tam olarak neo- klasik, new age tarzının da içinde olduğu bir tarz müzik yapmak istiyorumÖrneğin dünyadan benim olmayı istediğim çizgide müzik yapanlar: Sarah Brightman ve Loreena Mc KennittMistik bir yanınız olduğundan bahsediliyor Bundan biraz bahseder misiniz?

Benim 9 yaşımdan itibaren zaman zaman gördüğüm bazı enteresan rüyalar oldu O rüyalar beni çok etkiledi tabii belki kişiliğimin oluşumunda da, hayata bakışımın nasıl olacağına dair hep etkilenmeler olmuştur o rüyalardan dolayı Her ne kadar bu dünyayı doya doya yaşamaya çalışsam da, bu dünyanın gelip geçici olduğunu da çok farkındayım Başka bir hayata hazırlandığımızı düşünüyorum Ben dünyayı büyük bir eğitim merkezi gibi düşünüyorum Biz kendi gündelik hayatımızla o kadar meşgulüz ki bazı gerçekleri göremiyoruz Buranın çok gelip geçici olduğunun farkındayım; bir gün bu dünya ve güneş yok olacak, hayat bitecek Bunları düşündükçe spritüel tarafım, daha ruhani tarafım ortaya çıkıyor Evrensel düşünmeye başlıyorum bir şeyleri, küçük boyutlu değil de daha büyük boyutlu düşünmeye çalılıyorum Zaman zaman gördüğüm bazı rüyalar da beni çok etkiliyor Yaşamımla ilgili olacak bazı şeyleri rüyamda önceden görebiliyorum Bu durum bir şekilde benim müziğime de yansıyor Zaten yapmak istediğim, benim beynimin içinde var olan dünyayı yansıtabilmek; hem müziğimde hem de sahnede yapmak istediğim şovlarımla Kendimi masalsı bir atmosferde ifade etmek istiyorumBebek ninnileri yapmak nasıl aklınıza geldi?

İlk Celine Dionun ninni albümünü gördüğümde çok etkilenmiştim "Aklında ne canlandırırsan hayat sana onu verir" felsefesini kendi yaşamıma uyarladım ve ninnilerle ilgili bir proje yaptığımı hayal ettim, bunu beynimin içinde resmettim Eşim Mehmet Ali ile bunu paylaştım, "Neden olmasın? Senin sesin zaten huzur verici bir ses ve ninni söylemeye çok uyar, o zaman bir şeyler bestele" dedi Zaman geçti ve bu konuşmalar bir şekilde unutuldu Derken bir arkadaşımızın bebeği oldu Hediye olarak ne alsak diye düşünürken "Mehmet Ali, ben ninni besteleyeyim" dedim ve oturup melodiler düşünmeye başladım Ortaya, içinde arkadaşımın bebeğinin adının geçtiği bir ninni ortaya çıktı Hediyemiz de o kadar çok beğenildi ki, eşim bunu proje haline getirmemizi önerdi; böylece içinde istenilen tüm isimlerin geçebileceği, insanların kolay dinletebileceği, bebeklere huzur verecek yeni bir beste yaptım Tesadüfî bir şekilde bir araya geldiğimiz Aytaç firmasına da projemi sundum, çok beğenilince ailemiseviyorumcom adresinde "Bebeğimin ninnisi" bölümü hayata geçti ve bölüm açıldığından beri büyük ilgi görüyor
Bebekler için besteler yapıyorsunuz, peki siz anne olmayı düşünüyor musunuz?

Elbette düşünüyorum Hatta çocuk sahibi olmayan kadınlar yarım kalıyor gibi geliyor bana Çocuk doğurduğu zaman bir kadın tam kadın oluyor sanki ve Allah bize bunu verdiğine göre ürememiz, bir şekilde doğum yapmamız gerekiyor Çocuk doğuran kadının hormonları ve hayata bakış açısı değişiyor Çocuk sahibi olan kadınlarla, çocuk sahibi olmayan kadınların hayata bakış açısı mutlaka değişik oluyor Mesela çocuğu olan bir kadın, etrafına karşı daha duyarlı ve daha toleranslı oluyor Dolayısıyla benim de mutlaka bir gün bir çocuğum olmalı diye düşünüyorum; ama ne zaman olacağını bilemiyorumSizin anneniz nasıl bir anneydi?

Benim annem, bana göre iyi bir anneydi ama ona sorarsanız o kendine bir sürü kusur bulacaktır "Ben şöyle yaptım, böyle ettim, yapmamalıydım" gibi pişmanlıklar duyuyor zaman zaman Ama hangi anne zaten pişmanlık yaşamaz ki? Belli bir yaşa geldikten sonra çoğu annenin " Ah şimdiki aklım olsaydı, seni büyütürken şöyle yapardım, şöyle davranırdım" Dediklerine şahit oldumKayınvalideniz Nazlı Ilıcakla eşiniz arasında ki anne-oğul ilişkisi nasıl?

Onlar iş hayatında da şu anda beraberler ki bu bence çok zor bir şey Ben de kendi babamla iş hayatımda bir aradayım Bu şekilde ilişkiler zorlaşıyor tabii çünkü; ailenizle iş hayatında bir arada olmadığınızda onları özlüyorsunuz, görmeye gidiyorsunuz, çok güzel vakit geçiriyorsunuz, çay içiyorsunuz, yemek yiyorsunuz, dertleşiyorsunuz, güzel anlar geçiyor ama iş hayatında beraber olduğunuzda, o iş hayatının getirdiği problemleri siz bu sefer o en yakınınızdaki insanla paylaşmaya başlıyorsunuz anı anına Bu sefer de anne babanız da olsa en sinirli olduğunuz anda çatışma yaşayabiliyorsunuz Ama karşılıklı sevgi her şeyi tölore ediyor Eşim de ben de ailelerimiz tarafından çok sevildiğimiz için şanlıyız Aile sevgisi dünyada eşi bulunmaz bir güzellikSiz nasıl bir anne olmayı hayal ediyorsunuz? Neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben yanmışım çünkü acayip mükemmeliyetçi bir yapım var Ben hep en az hatayı yapmak isterim, çok detaylı düşünürüm, çok pinpirikliyim Zaten iyi anne olabilmek konusunda korkularım ve kaygılarım var Bu da belki bilinç altımda beni etkileyip, anne olmamı geciktiriyor olabilir İster istemez şundan korkuyorum, istemeden "Acaba onda kötü bir iz bırakır mıyım çocuğumda? Onu yaralar mıyım? Bilmeden yaptığım bir şey, gelecekte onun oluşacak olan kişiliğini etkiler mi olumsuz yönde?" diye Çocuklara yönelik başka neler yapmak istiyorsunuz?

Çocuklar için daha faydalı olabilmek için derneklerle beraber hareket etmek istiyorum Şu aralar düşündüğüm birkaç dernek var Bunlardan biri; Bir Dilek Tut Derneği, çocukların hayallerini gerçekleştiren bir dernek Küçük bir çocuğun hayalini gerçekleştirme fikri beni çok heyecanlandırıyor Şimdi bunun için başvuruda bulunmayı düşünüyorum Bu arada sık sık kimsesiz çocukları ziyaret ediyorum En son ziyaretimde çok etkilendim, Sıla diye bir bebek vardı, onu oradan alıp çıkmak istedim Açıkçası kimsesiz çocuklar için bir proje üretmek istiyorum Sayın Meyra Ilıcak'a, değerli paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz
Dikkat: Bu röportajın tüm hakları AnneyizBiz'e aittir İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz

? Diğer röportajları okumak için tıklayınız

Kaynak: Anneyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com