Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, gebelikte, tahıllı, tam

Gebelikte Tam Tahıllı Ekmek!

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gebelikte Tam Tahıllı Ekmek!




Gebelikte tam tahıllı ekmek! [20032008]


Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Koordinatörü Op Dr Cihangir Yılanlıoğlu, gebelik döneminde vücudun folik asit ihtiyacını karşılamak için doğal folik asit kaynaklarından yararlanılabileceğini söylüyor Gebe kalmaya karar verdikten sonra ve gebeliğin 12 haftasına kadar alınması tavsiye edilen folik asidin, B vitaminleri grubundan olduğunu belirten Dr Yılanlıoğlu, Gebelik süresince alınan folik asit, doğan bebeklerde merkezi sinir sistemi anomalilerini önemli ölçüde azaltır” diyor İlk 12 hafta boyunca alınmalıdırFolik asidin, en çok rastlanan sipina bifida (omurganın açık kalması), ensefalosel (beynin kafatası kemiğinin dışına çıkması) ve anansefali (beynin gelişmesi) gibi hastalıkların görülme olasılığını yüzde 70 azalttığının bilindiğini kaydeden Dr Yılanlıoğlu, şu bilgileri veriyor:Bunun dışında, diğer vitaminlerin de uygun dozda alınmasıyla kalp ve böbrek hastalıkları kısmen önlenebilmektedir Bebeğin merkezi sinir sistemi, henüz anne adayı gebeliğinin farkında olmadan gelişmeye başlar Folik asit düzeyi yeterli değilse sinir borusu boyunca doku kaynaşması tam gerçekleşmeyebilir Bu da omuriliğin açıkta kalmasına ve açık omurga” diye bilinen durumun ortaya çıkmasına neden olur Ayrıca folik asit düzeyi yetersizliği merkezi sinir sistemi hastalıklarına, bu da bebeklerin doğumdan sonra gelişmeden ölmesine neden olabilir
Bebek gelişimi sırasında folik asit takviyesi kullanmak bebeğin normal gelişim şansını artırır Folik aside en az 0,4 miligramlık tabletler halinde, gebe kalma kararından yaklaşık üç ay önce başlanmalı ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca alınmalıdır Önceden, folik asit eksikliği nedeniyle merkezi sinir sistemi hasarlı bebek doğumu yapıldıysa, bu durumda hekimin tavsiyesi ile 0,4 miligramın üstüne çıkılabilir” Doğal folik asit kaynakları Ispanak, semizotu, brokoli gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, özellikle turunçgiller gibi kimi meyveler, kuru fasulye, nohut gibi baklagiller, buğday özü, mayalı yiyecekler ve yumurta sarısının doğal folik asit kaynakları olduğunu vurgulayan Yılanlıoğlu, şöyle devam etti: Folik asit içeren sebzeler yenirken, buharda hafifçe pişirilmeli ya da çiğ yenmelidirler Tam tahıllı ekmek, pirinç, makarna ve cereal” denen kahvaltılık tahıllar da folik asitçe zengin ürünler arasındadır Marketlerde bulunan bazı hazır besin maddeleri de folik asit açısından zenginleştirilmiştir Ancak bunların hiçbiri gebelik sırasında yeterli olmayabilir Bu yüzden kadın doğum uzmanları, gebelere, folik asit preparatı kullanmalarını önerirler Bazı gebelere, hekimleri tarafından tavsiye edilen multivitamin preparatlarında da folik asit bulunabilmektedir Bu durumda, ek folik asit desteği almaya gerek kalmaz” Kaynak: Milliyet


Ahlat, Akkuş ağacı, Armut, Buğday, Bakla, Fasulye, Ispanak, Nohut, Pirinç, Semizotu, Turunç

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.