Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anne, besleyici, sütünden, ürün, yumurta

Anne Sütünden Sonra En Besleyici Ürün Yumurta

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anne Sütünden Sonra En Besleyici Ürün Yumurta





Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünün tüketiciyi bilinçlendirmek için hazırladığı duyuruda, yumurtanın, ucuza temin edilebilen, kolayca pişirilebilen, her yerde tüketilebilen lezzetli ve besin değeri yüksek bir ürün olduğuna dikkat çekildi (A), (B), (D) ve (E) vitaminleri yanında daha pek çok vitamin içeren yumurtanın lezzetli ve besleyici bir ürün olduğunun yıllardır bilindiği ifade edilen duyuruda, hayvansal bir ürün olmasına karşın yumurtadaki doymuş yağ asiti oranının düşük olduğu vurgulandı Duyuruda, hemen her yaştan insanın bir endişe yaşamaksızın tüketebileceği bir ürün olan yumurtanın, anne sütünden sonra en fazla besleyici ikinci ürün olduğu ifade edildiYumurta sarısının (D) vitamini içeren bir kaç üründen biri olduğuna dikkat çekilen duyuruda, yumurtaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha taze kalıyor Uzun süre bekletildiğinde su ve karbondioksit kaybı nedeniyle yumurtanın ağırlığı azalıyor Sebzelerin protein miktarı düşük Bu nedenle sebzelere yumurta kırılarak protein, vitamin ve mineraller açısından dengeli yiyecekler hazırlanabilir Yumurta akı proteinleri sütlü tatlılar ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılabilir" Duyuruda, yumurtalı yiyeceklerin iki saatten fazla buzdolabı dışında tutulmaması gerektiği ifade edildi Yumurtanın kabuklu olarak pişirilmesi halinde 4 dakikada beyazının, 12 dakikada bütününün katılaşacağı belirtilen duyuruda, haşlanma süresinin uzamasının ve çevresinde yeşil bir halka oluşmasının yumurtanın bayat olduğunun göstergesi olduğu ifade edildiUzun süre pişirilen yumurtanın sindiriminin güçleştiği, pişirme yöntemine göre yumurtadaki (B) grubu vitaminlerde kayıplar olduğu kaydedilen duyuruda, şu önerilerde bulunuldu: Vitamin kayıplarının önüne geçmek için yumurtayı yağa kırma yerine diğer pişirme yöntemleri tercih edilmeli Ev koşullarında yumurta buzdolabında 0 ile eksi 5 derece arasında ve orijinal kutusunda saklanmalıYumurta saklama öncesinde yıkanmamalı Yumurta yıkandığında doğal koruyucu tabakasını kaybediyor Bu nedenle yumurta pişirme işleminden hemen önce yıkanmalıYumurta buzdolabında peynir, soğan, balık gibi güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklanmamalı Çünkü, yumurta gözenekli yapısı nedeniyle çevresindeki güçlü kokuları emiyor İyi kalitede bir yumurta 3-4 hafta içinde tüketilmeli
'
Kaynak: Anneyiz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.