Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğ, hamilelikte, mıdır, sakıncalı, yemek

Hamilelikte Çiğ Et Yemek Sakıncalı Mıdır?

Eski 07-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamilelikte Çiğ Et Yemek Sakıncalı Mıdır?




Hamilelikte çiğ et yemek sakıncalı mıdır?

[/b]

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek
kesinlikle sakıncalıdır Bunun en önemli nedeni toksoplazma
ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin
bulaşma olasılığıdır

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu
oldukça rahatsızlık verici bir durumdur Şiddetli bulantı,
kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir Hamilelerde
sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için
çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir Bebek
üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel
durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir
Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır

Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir
parazittir Enfekte olan kedinin dışkısı ile de
bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış
sebzelerden bulaşır Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük,
erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir
Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi
toksoplazma olduğunu fark etmez Tanı yapılacak olan kan testi
ile konur Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık
kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz Bebekte en ciddi hasarı
ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır Toksoplazmozis için
herhangi bir aşı yoktur

Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen
toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer
bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı
noktalara dikkat etmelisiniz


Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam,
sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak
dumaya çalışın
Eti çok iyi pişirin
Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile
temas etmemesine özen gösterin
Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb materyali çok
iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın


*

[/b]

Hamilelik ve
toksoplazma
Gebelik ve
yiyecekler

Kaynak: DrAlper Mumcu

Alıntı Yaparak Cevapla

Hamilelikte Çiğ Et Yemek Sakıncalı Mıdır?

Eski 07-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamilelikte Çiğ Et Yemek Sakıncalı Mıdır?




Hamilelikte çiğ et yemek sakıncalı mıdır?

[/b]

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek
kesinlikle sakıncalıdır Bunun en önemli nedeni toksoplazma
ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin
bulaşma olasılığıdır

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu
oldukça rahatsızlık verici bir durumdur Şiddetli bulantı,
kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir Hamilelerde
sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için
çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir Bebek
üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel
durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir
Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır

Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir
parazittir Enfekte olan kedinin dışkısı ile de
bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış
sebzelerden bulaşır Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük,
erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir
Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi
toksoplazma olduğunu fark etmez Tanı yapılacak olan kan testi
ile konur Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık
kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz Bebekte en ciddi hasarı
ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır Toksoplazmozis için
herhangi bir aşı yoktur

Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen
toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer
bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı
noktalara dikkat etmelisiniz


Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam,
sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak
dumaya çalışın
Eti çok iyi pişirin
Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile
temas etmemesine özen gösterin
Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb materyali çok
iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın


*

[/b]

Hamilelik ve
toksoplazma
Gebelik ve
yiyecekler

Kaynak: DrAlper Mumcu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.