Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağrısı, kalp, sorularınızın, yanıtları

Kalp Ağrısı (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Ağrısı (Sorularınızın Yanıtları)

Yaklaşık 3 yıldır kalbimde ağrı var Belirli aralıklarla birçok kez hastaneye gittim Kardiyoloji uzmanına muayene oldum Eko da triküspitte hafif yetmezlik, holterde sadece sinüs taşikardisi bulundu, eforda sorun çıkmadı Dideral başlandı Doktorum hiçbir şeyin yok dedi fakat bu ağrı son zamanlarda çok arttı Artık çenem, sol kolum, sırtım dahi ağrıyor Midemde şişlikler oluşuyor, çok geğirmeye başladım Bu şikayetlerim hemen hemen her gün oluyor ve ben hala rahat değilim Yine aynı şikayetlerden muzdaripim Ne yapacağım bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Yazdıklarınızdan anlaşıldığına göre 3 yıldır göğsünüzün sol tarafında bir ağrı var Ancak kalbinize yönelik olarak yapılan araştırmalar sonunda ağrılarınızın nedeninin kalp olmadığı saptanmış Artık kalp dışı göğüs ağrısı diye adlandırdığımız bir durum geçerli ki bu durumda başta yemek borusu ve akciğerler olmak üzere diğer organların araştırılması gerekir Ağrılarınızın nedeninin araştırılması için aynı zamanda İç hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenteroloji Uzmanları sizi geniş kapsamlı olarak araştırabilirler Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız uygun olacaktır Geçmiş olsun

Spastik kolon

8 ay önce şişkinlik yaşamaya başladım ve endoskopi, kolonoskopi, tomografi, kan ve idrar tahlilleri yapıldı Yalnızca tomografide asenden kolon ve rektumda şüpeli kalınlaşma yazıyordu Doktorum bu normaldir dedi Sonuç: Gastrit, 1 derece basur ve spastik kolon Yemeklerden sonra karnımda şişkinlik, kalçamda ve kuyruk sokumumda ağrı, makatta yanma oluyor Bazen kasık, böğür, sırt, ayak bileklerim ve dizlerim ağrıyor ve yorgunluk hissediyorum Günde 3-4 sefer büyük aptese çıkıyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim

Tipik olarak ishal ağırlıklı spastik kolon yakınmalarını tarif ediyorsunuz Ancak yine de kalınbağırsağınızdaki kalınlaşmanın araştırılması gerekir Bu araştırmadan sonra bir patoloji bulunmaz ise spastik kolona yönelik olarak bağırsak düzenleyici, bağırsak hızını azaltıcı ve yatıştırıcı ilaçlarla yakınmalarınız kontrol altına alınacaktır Yakınmalarınızın çok olmasına bakmayın, olumlu bir yaklaşım ve düzenli bir tedavi ile sorunlarınız çözülecektir Geçmiş olsun

Mide yanması

Merhaba, iki-üç ay gibi sorunsuz bir dönemim oluyor Daha sonra şikayetlerim yeniden başlıyor Genelde gündüz sorunum olmuyor Uyuduktan yaklaşık 3 saat sonra yanmalar başlıyor Öyle ki bazen, içimdeki ateş sönsün diye su içmek durumunda kalıyorum ancak bu durum yaklaşık 15 gün sürüp tekrar sona eriyor Özellikle sırtımın üşüdüğü zamanlarda yanmanın şiddeti daha da artıyor Ayrıca yaptığım kan tahlilinde B12 vitaminimin 350 civarı olduğu ortaya çıktı (Referans aralığın 500-1000) olarak alındığı tetkikte Yaklaşık 2 yıldır da ciddi bir unutma, algılama sorunu yaşıyorum Neler yapmam gerekiyor?

Mide yakınmalarınız açısından bir endoskopi yapılarak midenizin değerlendirilmesi yararlı olacak ve çıkan sonuca göre gerekli tedavilerle bu şikayetleriniz tümüyle geçecektir Anlattığınız kadarıyla midenizde asit fazla ve bunun baskılanması gerekir B12 vitamin düzeyinizin hangi tetkikle bakıldığını bilemiyorum ancak 350 pg/ml düzeyi normaldir Unutkanlık ve algılama sorunlarınız için İç Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanlarına başvurmalısınız Geçmiş olsun

Bağırsak kanseri

Bağırsak kanserinde kötü huylu tümör varsa kemoterapi ne kadar başarılı olur ya da tümüyle tedavi mümkün müdür?

Bağırsak kanseri denildiğinde zaten kötü huylu bir tümör vardır İyi huylu olsa zaten kanser olarak adlandırılmaz Bağırsak kanserinde asıl tedavi cerrahi olarak kütlenin (ve çevresinin) çıkarılmasıdır Erken saptanmış olgularda bu hastalıktan tümüyle kurtulmak mümkündür

HBsAg pozitif

Eşim kan bağışında bulundu Ertesi gün adresimize kargo ile test sonucu geldi Yapılan tarama testlerinde HBsAg / çalışılan yöntem EIA / Pozitif olarak çıktı Aldığımız bilgiye göre daha detaylı bir tarama yapılması gerekiyormuş Eşimden bana da bulaşmış olabilir mi? 16 aylık bir oğlum var ve hala emziriyorum Oğlum herhangi bir risk altında mı? Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim

Eşinizin bedenine Hepatit B virüsü girmiş HbsAg pozitifliği bunu gösteriyor Eşiniz bu virüsü bebeklik veya çocukluğunda almışsa %90, daha ileri yaşlarda almışsa %10 olasılıkla karaciğeri bozulmaya başlayacak (Kronik B hepatiti) ve tedavi gereksinimi olacaktır Bugünkü durumunun bilinebilmesi için yani taşıyıcı mı yoksa hastamı olup olmadığının değerlendirilebilmesi için ileri tetkikler yapılmalıdır ki, tetkikleri bu konuda eğitim almış (başka branştan hekimlerin değil) Gastroenterologların yapması sizi ilerde (sıklıkla gördüğüm) gereksiz tedavilerden ve girişimlerden koruyacaktır Tetkikleri normal çıkacak olursa belirli aralıklarla yaşam boyu takibi gerekecektir Doğum öncesi sizin Hepatit belirteçlerinize mutlaka bakılmıştır ve negatif çıkmış olmalı ki bu konuda size bir şey söylenmemiş (aksi halde, yani sizde hepatit B virüsü olsaydı doğacak çocuk için bazı önlemler alınacaktı) Evli çiftlerde Hepatit B bulaşıcılığı olabileceğinden size de bakılması gerekiyor Çıkan sonuca göre aşılanıp aşılanmamanız gerektiğine karar verilecektir Hepatit B aşısı yurdumuzda aşılama programında olduğundan büyük olasılıkla çocuğunuz aşılanmıştır Yine de onun tetkikleri de yapılmalıdır Sağlıklı günler diliyorum

Hepatit B ve bebek

Ben hepatit B taşıyıcısıyım Tahlillerimi 6 ayda bir yaptırıyorum Şimdiye kadar tüm testlerim normal çıktı Çocuk sahibi olmak istiyoruz fakat çocuğuma geçmesini istemediğimden ne yapacağımı şaşırdım Kadın doğum doktorum vücudumun hastalığa karşı antikor sağladığını, bulaştırma riskimin düşük olduğunu ama düşük de olsa var olduğunu söylüyor Bebek aşılama olayını biliyoruz Bebeğe geçer mi geçerse de ne sonuçlar doğurur?

Verdiğiniz bilgileri alt alta yazalım;

Hepatit B taşıyıcısı ve 6 ayda bir kontrol ediliyor

İntaniye doktoru geçmez diyor

Kadın doğum uzmanı antikor var bağışıksın, bulaştırma riski düşük diyor

Bu bilgilerin hangisi doğru anlaşılmıyor Yukarıdaki 3 madde birbiriyle tümüyle çelişiyor Ya siz hastalık durumunuzu bilmiyorsunuz ve yanlış bilgi veriyorsunuz ya da hekimlerinizin söyledikleri sizin durumunuza uymuyor veya onların söylediklerini yanlış aktarıyorsunuz Muhtemelen Hepatit B taşıyıcısısınız ki 6 ayda bir kontrol ediliyorsunuz Aksi takdirde bu kontrollerinizin yapılması anlamlı değil Taşıyıcı iseniz (önlem alınmazsa mutlaka) çocuğunuza geçer Taşıyıcı değilseniz ve antikor oluşmuşsa bebek açısından fazla sorun yok demektir ancak o zaman niçin 6 ayda bir kontrol ediliyorsunuz?

Önce şunu belirtelim Hepatit B Gastroenterologların uzmanlık alanıdır Gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınmanın yolu doğru branş hekimini bulmanızdan geçiyor

Taşıyıcı iseniz önlem alınmalı, gebeliğin son 3 ayında ilaç kullanmalı ve doğan bebeğe de doğum sonrasında koruyucu aşı ve Ig yapılmalıdır O zaman bulaşma riski pratik olarak olmayacaktır Bu nedenle bilgili bir Kadın Doğum Uzmanı ve Gastroenteroloji Uzmanıyla iletişim halinde olmalısınız Sağlıklı günler diliyorum

Midede kazınma

Midem açken kazınma yapıyor Karnımda şişlik ve aşırı gaz ve geğirme oluyor 5 değişik doktora gittim sonuç alamadım İdrar yolunda da sorun var, tam gelmiyor, daha idrar var hissi oluyor Ne yapmalıyım?

Midenizde asit fazlalığına bağlı sorununuz olduğu anlaşılıyor ki bunun bir Gastroenterolog tarafından çözümü çok basittir Demek ki gittiğiniz hekimler doğru branştan değillermiş Ayrıca karında şişkinlik, geğirme ve aşırı gaz sizde spastik kolon olduğunu düşündürüyor Bütün bu yakınmalar açısından bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız İdrar sorunlarınızı da aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı olan Gastroenterologlara söyleyecek olursanız onunla ilgili olarak da tetkik edilebilirsiniz Geçmiş olsun

Yükselmiş karaciğer enzimleri sadece diyetle normale dönebilir mi?

Sorunuz çok eksik Karaciğer enzimlerini yükselten yüzlerce neden var Bu nedenle karaciğer enzimlerinin niye yükseldiğini bilmeden diyetle normale gelip gelemeyeceğini söylemek de mümkün değil Sorularınızı daha ayrıntılı sormalısınız

Ciğerlerin su toplaması ölümcül bir hastalık mıdır, tedavisi mümkün müdür?

Akciğerlerin dış zarında sıvı toplanması önemlidir ancak önemli olmasını ölümcül olması anlamında algılamamak gerekir Başta tüberküloz ve viral infeksiyonlar olmak üzere kalp yetmezliği, tümörler ve diğer sistemik hastalıklarda sıvı toplanabilir Bir Göğüs hastalıkları Uzmanına danışmalısınız

Babamın sağ göğsü ağrıyor Nedenleri neler olabilir?

Sigara içen birinin sağlığının bozulması beklenen bir durum Özellikle akciğerlere zararı olan sigaranın göğüste (yani akciğerlerde) sorunlara yol açmasından daha doğal ne olabilir ki? Göğüsteki ağrının nedenlerinin araştırılması gerekir İnsan sağlığını bozduğu bilinen sigarayı içtikten sonra yakınmaların nedenini merak etmek ve sonrasında onu tedavi ettirmeye çalışmak çok anlamlı değil

Çocukta H Pylori

Oğlumda sizin bahsettiğiniz Hbakterisine rastlandı ve duyduğuma göre çocuklarda ender gözüküyormuş Benim size sormak istediğim oğlumda bu bakterinin hiç bir belirtisi yokken bu üç ilaç tedavisine başlamam doğru mu? Aynı zamanda bu tedavi oğlumu sarsabilir mi? Kendisi henüz 8 yaşında ve bu bakterinin onda gözükmesi hepimizde olabileceği anlamına gelir mi?

Çocuğunuzda hiçbir belirti yokken bu bakteriye niçin bakıldı anlaşılmıyor Üstelik bu mikrop nadir değil Gelişmiş ülkelerde çocuklarda %10-20 oranında, gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklarda ise %40-50 oranında görülüyor Siz siz olun durup dururken çocuğunuzun midesi ile uğraşmayın Çocuğunuzda olan bu bakteri zaten sizin midenizde (çevrenizdeki milyonlarca insanda olduğu gibi) var Tüm dünyada yaklaşık 4 milyar kişide bulunan bu mikrobun hangi koşullarda tedavi edilmesi gerektiği bellidir Bu konu ile bağlantılı olarak İlgili başlıklar bölümünde bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz Sağlıklı günler diliyorum

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com