Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyopsi, hepatit, sorularınızın, yanıtları

Hepatit B Ve Biyopsi (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hepatit B Ve Biyopsi (Sorularınızın Yanıtları)

İnsanlara gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler Ben hepatit B hastasıyım Doğumumda belli oldu ve şimdi değerlerimi ölçtürdüm HBsAg: Pozitif ve AST: 45, ALT: 73 çıktı Doktorum 6 ay sonra karaciğerimde hasar ilerlerse biyopsi yapılacağını söyledi Ben 6 ay boyunca niçin diyet veya başka çözüm yolu göstermediğini merak ediyorum Biyopsi gerekli mi? Değerlerime bakıp değerlendirirseniz çok sevinirim saygılarımla

Hepatit B virüsü bedene girdikten bir süre sonra bazı kişilerde karaciğerde hasara yol açmaya başlar Bu nedenle "Hepatit B virüsü taşıyıcıları" 6-12 ay ara ile takip edilmelidirler Bu takipteki amaç karaciğer hasarının başlangıç aşamasında hastanın yakalanmasıdır Sizde yapılan takipte karaciğer enzimleriniz yüksek çıkmış Bu nedenle daha uyanık olunmalı ve karaciğer testleriniz (AST ve ALT) tekrar edilmelidir

Karaciğer enzimlerinizdeki yükselme Hepatit B virüsünün aktivasyonuna bağlı olabilir Ama olmayabilir de Örneğin bu enzim yüksekliğinizin Hepatit B'ye bağlı değil de karaciğerinizdeki bir yağlanmadan ileri gelmediği nasıl söylenebilir? Bu nedenle bugünlerde yapılması gereken çok sayıda tetkik var Altı ay beklemeden hem Hepatit B'ye hem de diğer hastalıklara yönelik olarak tetkik edilmelisiniz Başvurduğunuz hekim Gastroenterohepatolog değil sanırım

Takip ve tedavinizin karaciğer hastalıkları üzerine eğitim almış Gastroenterohepatologlarca yapılmasına özen göstermeniz gerektiği size önerilen bu fuzuli 6 aylık süreden belli olmuyor mu? Kanımca bu süre içinde hastalığınızın daha da ilerleme olasılığı varken beklemek uygun değil Karaciğer biyopsisi konusuna gelince bunu sizi takip eden hekiminizle konuşmanız yararlı olacaktır Sağlıklı günler diliyorum

Sağ yan ağrısı

Benim 10 gündür geçmeyen sağ yan ağrım var En çok sırt üstü yatınca oluyor Sağ tarafım çok ağrıyor 24 yaşındayım Yardımcı olur musunuz?

Karında, sağda olan ağrılarda başta safra kesesi ve böbrekler olmak üzere bağırsak, mide, pankreas ve akciğer gibi organların hastalıkları araştırılmalıdır Bu nedenle aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar tarafından araştırılmanız yararlı olacaktır Geçmiş olsun

Kabızlığım var

Midem ve karnımda sürekli şişkinlik var Ayrıca kabızlık sorunum nedeni ile haftada bir tuvalete çıkabiliyorum Şimdiye dek birkaç kez dahiliye doktoruna gittim Strese bağlı olduğunu söyleyip gönderdiler Ben bu sorunu ömür boyu çekmek zorunda mıyım, bir çözümü yok mu?

Kabızlığa ömür boyu mahkum olmak güzel değil Üstelik bunu strese bağlayıp çözümsüzlüğe mahkum etmek de pek doğru değil Bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve sorunuzun çözülmesine çalışmalısınız Sağlıklı günler diliyorum

Merhaba Roaccutane kullanıyorum ve kilo aldırıp aldırmadığını merak ediyorum

Kullandığınız ilacın kilo aldırma gibi bir yan etkisi yoktur Sağlıklı günler diliyorum

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com