|
|
Konu Araçları |
kesesi, safra, sedimentasyon, sorularınızın, yanıtları, yüksek |
Yüksek Sedimentasyon Ve Safra Kesesi (Sorularınızın Yanıtları) |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüksek Sedimentasyon Ve Safra Kesesi (Sorularınızın Yanıtları)Annemin safra kesesinde çokça taş var Sedimentasyon değeride 80 çıkıyor Bu kadar yüksek çıkmasının safra kesesinde taş olmasıyla bir alakası var mı? Teşekkürler Safra kesesi taşında sedimentasyon yükselmez Taşa bağlı kesede iltihap (kolesistit) gelişirse yükselir ki bu durum cerrahi acil durumlara girer ki annenizin böyle bir hastalığı yok sanırım Bunun dışında sedimentasyon yükselmesine neden olan onlarca hastalık bulunduğundan bir İç Hastalıkları Uzmanınca değerlendirme yapılmalıdır Göğüslerim büyüdü Merhaba Nevzat Bey; lustral kullanıyorum, 10 güne yakındır gögüslerimin ucu hafif şekilde acıyor Sanki biraz da büyüdüler ya da şiştiler acaba kullandığım ilaçla ilintili olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim Sertralin etken maddeli bu ilacın çok nadir olarak hiperprolaktinemiye bağlı galaktore yapabileceği bildirilmiştir Yani bedende prolaktin hormonunun yükselmesine bağlı olarak göğüslerden süt gelmesi olabilir Yakınmalarınızın bu yan etkinin başlangıcı olup olmadığının anlaşılabilmesi için gerekli tetkikleriniz bir İç Hastalıkları veya Endokrinoloji Uzmanınca yapılmalıdır Sağlıklı olun, mutlu kalın Kalp kapakçığında çökme Merhaba kalbimde çok nadir iğne batar gibi birşey oluyordu ve sol kolumda uyuşma gibi birşey oluyordu doktora gittim kalp kapakçıklarında hafif bir çökme var dedi Önemli bir şey değil ama çarpıntın olursa doktora git dedi Önemli bir şey mi acaba bunu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler Hocam şunu söylemeyi unuutum raporda şöyle yazıyor Sol atriyuma hafif prolabe oluyor Tekrar teşekkürler Bir pompa gibi çalışan kalp, odacıklarına dolan kanı ileriye atma amacıyla kasıldığındar kanın geldiği yöndeki kapakçık kapanırken kanın gideceği yöndeki kapakçık açılır Bu hareket sırasında kapanan kapakçığın hafif olarak bombeleşmesine prolapsus denir Genellikle genç yaştaki insanlarda görülen ve çarpıntı, ağrı ve sıkışma hissi gibi yakınmalara neden olan bu durumun hayati önemi olmasa da yakınmalara neden olması açısından rahatsız edicidir Bu nedenle bir İç Hastalıkları veya Kardiyoloji Uzmanınca takipte olmanız yararlı olacaktır Göğüste ağrı Öncelikle saygılarımı sunuyorum Bir haftadır göğüs kafesimde yanma ve ağrı var yardımcı olursanız sevinirim Kalbimle iligili bir sorun olabilir mi? Göğüs kafesi geniş bir yer ve yanma ile ağrı ifadesi yetersiz kalıyor Yine de kalp hastalıkları başta olmak üzere araştırılmalısınız Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız Göğüs ağrısı Bugün yoğun bir iş temposu geçirdim ve iş çıkışı saatleri arasında göğsum de bir ağrı oluştu nefes aldıkça bir ağrı hissediyorum ve normalde de oluyor daha once az oluyordu bunun nedenini öğrenebilirsem sayenizde bilgim olacak şimdiden ilginize tesskkürler Stresli bir günün sonunda ortaya çıkan göğüs ağrısı önemli olabilir Akciğer, mide ve yemek borusu hastalıklarında bu gibi yakınmalar olabilirse de öncelikle kalp hastalıklarının araştırılması gerekir Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve tetkik edilmelisiniz Geçmiş olsun Mide ülseri 21 yaşındayım miğde ülseriyim son zamanlarda sol göğsümde ağrılar oluyor kalbim sıkışıyor karnımda şişkinlik (sert bir şekilde) ve sıkılıyorum ne yapmam gerektiğiyle ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim Mide ülseri yapılan tedavilerle 4 - 8 hafta içinde düzelir Bu nedenle ‘mide ülseriyim' ifadesi anlaşılmıyor Göğüs sol yandaki ağrı ve sıkışma hissi için kalp hastalıkları başta olmak üzere araştırılmalısınız Yakınmalarınızı çok kısıtlı yazmışsınız ‘Sıkılıyorum' demeniz bana hiçbir şey ifade etmiyor Geçmiş olsun Midemi üşüttüm 32 yaşındayım küçük yaştan beri bir rahatsızlığım var genelde midemi üşüttüğümde ya da bozulmuş ya da bozulmaya yakın yicekler yediğimde gözlerimin etrafında çakmaklanmalarla başlıyor sonra kararmalarla devam ediyor, sonra bulantı ve kusma halsizlik ve enseme doğru çok şiddetli ağrı oluyor ve bu 24 saat beni mahvediyor Düşük tansiyon çıkıyor ölçtürdüğümde 8 - 6 gibi nedenini çok merak ediyorum Çünkü normalde çok sağlıklı biriyim hiçbir şikayetim yok teşekkür ederim Kolay gelsin Besinlerinize dikkat etmediğinizde yakınmalarınızın olması doğal bir durum Mideye dokunma potansiyeline sahip besinlere dikkat etmelisiniz Aksi halde bulantı ve kusma kaçınılmazdır Yakınmalarınız süresince olan düşük kan basıncı bedende sinir sisteminin aktivasyonuna bağlıdır Bunun dışında normal zamanlarda mide yakınmalarınız varsa bu yönden araştırılmalısınız Mide kanaması Hepatit C Hepatit C'ye bağlı mide kanaması teşhisi kondu Midede varis oluşmuş bu da kanamaya sebep olmuş Tam olarak hastalığın oluşma nedeni ve tedavi şekli nedir? Tşk ler şimdiden saygılarımla Hepatit C virüsüne bağlı mide kanaması olmaz Hepatit C virüsüne bağlı karaciğer sirozu gelişir ve özofagus varisi (yemek borusunda damar genişlemesi) oluşursa bu varislerden kanama olabilir Hastanızda olasılıkla bu durum gelişmiştir Hastanızın başvurduğu ünitede hastalığıyla ilgili bilgi verilecektir Geçmiş olsun Biyopsi Şeker hastasi olan anneme koltuk altında olan kütle için biyopsi yapılması istendi, yapılması zararları var mıdır? Koltuk altında bulunan kütle için biyopsi yapılması planlandığına göre işlem öncesinde olası sakıncalar açısından anneniz kontrol edilecektir Yapılacak kontrollerle göre riskler en aza indirilmiş olacaktır Gerekenler yapıldıktan sonra korkmanıza bir neden yoktur Safra kesem şişti Safra kesesi şişkinliği problemim var İki katı büyüklüğünde bir şişkinlik oluşmuş Safra kesem daha fazla şişip patlayabilir mi? Lütfen beni aydınlatır mısınız? İlginize teşekkür ederim Safra kesesi şişmesi bu organın boşalma yolunda bir tıkanmaya bağlı olarak gelişir ve cerrahi kliniklerince takip edilmesi gereken önemli bir durumdur Gerekli takipler sonunda kesenin şişme nedeni ortaya konacak ve sonrasında nedene yönelik tedavilere başlanacaktır Takibin amacı olası risklerin önüne geçmektir Geçmiş olsun Midemde yemek yedikten sonra yanmalar oluyor, agzimdan eksi su geliyor, ne yapmam gerekiyor? Midenizde asit fazlalığı olduğu anlaşılıyor Ağza su gelmesi yani relü sonucu yemek borusunda tahrişler (özofajit) olabilir Bu nedenle tetkik edilmeli ve tedavi başlanmalıdır Mide sorunu Bende mide sorunu var 2006 yılı mart ayında endoskopi yapıldı, o zaman reflü ve gastrit teşisi koydular Verilen ilaçları kullandım, fakat şikayetlerim geçmedi Ağustos ayında kandan tahlil yapıldı orada da helikobakter adıda bir mikrop olduğunu söylediler ve antibiyotik tedavisi gördüm şikayetleri birazdah hafifledi yediklerimi tamamen değiştirdim ama şikayetlerim devam etti endoskopi sonucu erİtematöz antral gastrit ve eroziv bulbit Fakat mide biyopsi sonucunu henüz alamadım Hocam şimdiden çok teşekkür ederim Mide yakınmalarınızın fazla olduğu anlaşılıyor Yapılan endoskopide bazı hastalıklar bulunduğuna göre tedavinizin planlanmış olması ve yakınmalarınızın da geçmiş olması beklenirdi Yakınmalarınız sürüyorsa ya tedaviniz yetersizdir ya da teşhis doğru değildir Aksi halde bunca süre içinde hala yakınmalarınızın sürmesi anlamlı değil Bu işin uzmanları Gastroenterologlardır Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve gerekenleri yaptırmalısınız Sağlıklı olun, mutlu kalın Merhaba Hocam benim ve ailemin son iki aydır makatta devamlı kaşıntı oluyor sebebi nedir? Teşekkürler Ortak yaşanan bir ortamda aynı yakınmalar ortaya çıkacak olursa nedenin de aynı olduğu düşünülür Makatta kaşınma yapan durumların başında parazitler (kıl kurdu) gelir Bu açıdan İç Hastalıkları veya Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarınca değerlendirilmelisiniz Geçmiş olsun Dr Nevzat Aksoy İç Hastalıkları Uzmanı Gastroenterohepatolog Net Endoskopi 0 212 210 48 48 |
|