![]() |
Öğrencilere Hepatit-B Aşısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrencilere Hepatit-B AşısıSağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, ilköğretim okullarında 3-6 sınıflarda okuyan öğrencilerin Hepatit-B'ye karşı aşılanacağını, geçen öğretim yılında iki dozu yapılan 7 ![]() ![]() ![]() ![]() Tavsiye kararı alındı Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, ilköğretim okullarında 3-6 sınıflarda okuyan öğrencilerin Hepatit-B'ye karşı aşılanacağını, geçen öğretim yılında iki dozu yapılan 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aşının 1998 yılında rutin aşı şemasına girdiğini ancak aşılama oranlarının ilk yıllarda düşük seyretmesi nedeniyle bu yaş grubundakilerde eksik aşılı çocuk bulunabileceği göz önüne alınarak, 1999 doğumlulardan itibaren aşılama başlatılmasına karar verildiğini anlatan Çom, geçen öğretim yılında 6 ![]() ![]() ![]() Geçen yıl da yapılmış Bu yıl 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızamıkçık aşısı da yapılacak Geçen yıl ayrıca, Kızamıkçık ve Konjenital Rubella Sendromu Kontrol Programı kapsamında ilköğretim 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Aileler aşı kartlarını saklasın" Çocukların tam aşılanması için ailelere büyük görev düştüğünü kaydeden Çom, Aileler çocuklarının aşı kartlarını saklamalı ve eksik aşılar varsa okul çağında bunlar mutlaka tamamlanmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|