Nem, Kalp Hastalıkları İçin Risk |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nem, Kalp Hastalıkları İçin RiskNem, kalp hastalıkları için risk [07122007] Giresun Kale Devlet Hastanesi Kardiyologu Uzman Doktor Deniz Şeleci Kuru, çevresel ve genetik faktörlerle alınan gıdalardan kaynaklı olarak ortaya çıkan kalp hastalıklarının, Karadeniz yöresinde de son derece yaygın olduğunu belirtti Kalp hastalarının doktorların tavsiyelerine uyarak alacakları bazı önlemlerin daha sağlıklı yaşamalarını ve ölüm oranlarının azalmasını sağlayacağını vurgulayan Kuru, Aslında çok basit önlemler alınarak son derece önemli bir hastalık olan kalp hastalıkları önlenebilmektedir Öncelikle tuzun kısıtlanması, sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerekmektedir Beyaz et tüketimine ağırlık verilmeli, kırmızı et yendiği takdirde ise çok az ve yağsız olmasına dikkat edilmelidir dedi Mutlaka diyet yapılması, egzersize önem verilmesi gerektiğini ifade eden Kuru, Hareketsiz yaşamdan uzak durulmalı, haftada en az 4-5 gün yarım saatten az olmamak kaydıyla yürüyüş yapılmalıdır Yürüyüşler sabahın çok erken saatlerinde değil sıcaklığın yoğunluğunu kaybettiği akşam saatlerinde olmalıdır Sigara kesinlikle kullanılmamalı ve pasif içicilikten uzak durulmalıdır diye konuştu Sıcak ve nemli havanın solunum zorluğu yaratan faktörlerden biri olduğuna dikkati çeken Kuru, şunları kaydetti: Bu nedenle kalp hastalarının böyle durumlarda daha da dikkat etmesi gerekmektedir Kalp hastalarının solunum zorluğu çekmesi kalbin işgücünün artması ve kalbi fazla yorması anlamına geliyor Böylece hastaların risk oranı daha fazla artmaktadır Aşırı nemli olan Karadeniz yöresinde kalp hastaları sıcaktan korunmaya daha çok dikkat etmeliler Ülke genelinde olduğu gibi yörede de artan sıcaklardan korunma konusunda özellikle kalp hastaları son derece önemsemelidir Bu kişilerin sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları, ağır işlerde çalışmamaları gerekmektedirKaynak: Ntv-Msnbc - 02 Ağustos 2007 Perşembe Ahlat, Katırtırnağı, Nar |
|