Depresyon Ve Şüphe |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Depresyon Ve ŞüphePsikolog Uğur Dalan e-kolaynet/Saglik kullanıcılarından gelen soruları cevaplamaya devam ediyor Psk Uğur DalanHiç orgazm olmadım(Sorularınızın Yanıtları)Cinsel problemlerle ilgili sorularPost travmatik durumYutma güçlüğü Doktor bey merhaba 19 yaşındayım, kendimce yaptığım araştırmalar sonucu bulumik nevrosa denilen hastalığın belirtilerini taşıdığımı fark ettim Belirtileri; gündüz gayet iyi besleniyorum ama akşam yemeklerini aşırı yiyorum Doyana kadar değil de midem şişene kadar yiyorum Sonucunda kusma isteği duyuyorum ve kusuyorum Çok mutsuzum Bunu yapmak istemiyorum ama kendime engel olamıyorum İçinden bulunduğum durumdan kurtulmak istiyorum Ne yapabilirim, nerelere başvurabilirim? Lütfen bana yardımcı olun kendimi engelliyemiyorum Merhaba, bulumia nevrosa psikolojik rahatsızlıklar içinde fiziksel zarar da verebilecek önemli rahatsızlıklardan biridir Bu konuda mutlaka bir psikolog veya psikiyatra başvurmalı ve tedavi görmelisiniz Kısa sürede göreceğiniz tedaviden olumlu sonuçlar alabilir ve bundan kurtulabilirsiniz fakat tedavi görmezseniz bu rahatsızlık başka fiziksel sorunlara da yol açabilir Saygılarımla 15 yaşında kızım var Babası ile olan ilişkileri çok soğuk Benimle ilişkisi de giderek öfkeli bir hal alıyor Söylediğim hiç bir şeyi kabullenmek istemiyor Benim doğrularımı ancak yanıldıktan sonra kabulleniyor Kızımızla aramızı nasıl düzeltebiliriz? Onunla arkadaş olmaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz Ne yapabiliriz? Şimdiden teşekkürler Merhaba, kızınızın tam ergenlik çağı ve bu çağdaki gençlerde ailenin sözünü kabullenmeme, her şeyi en iyi ben biliyorum gibi düşünceler ve asilik, karşı çıkma, bildiğini okuma gibi davranışlar çok sık görülür Sizinde belirttiğiniz gibi kızınızla arkadaş olarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz fakat bunda da anladığım kadarı ile zorlanıyorsunuz Ona yakınlaşmak için onu yargılamadan, ilk etapta onun söylediklerine karşı gelmeden ve eleştirmeden yaklaşmalısınız, ona biraz daha anlayış göstermelisiniz çünkü gerçekten bu yaşlar tüm gençler için çok zor Kaynak: Ekolay |
|