07-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Ve Depresyon
Balık ve Depresyon
Yapılan araştırma sonuçlarına göre omega 3 açısından zengin balıkların tüketimi depresyon belirtilerini azaltıyor ve mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun üretimini artırıyor  Hamile kadınların doğum öncesi ve sonrası olası depresyon riskini önlemelerinin yolu, omega 3 içeren balık yemekten geçiyor Britanyalı araştırmacıların 11 bin 721 kadın üzerinde yürüttüğü bir çalışmanın sonucuna göre, hamile kadınlar gebelikleri sırasında ne kadar çok omega 3 yağ asiti tüketirse, hamilelik süresince ve doğumdan sekiz ay sonraya kadar gösterdikleri depresyon belirtileri de o kadar düşüyor Omega 3 asitleri en çok deniz ürünleri ve aynı değerde besin içeren destekleyici ilaçlarda bulunuyor Her ne kadar hamile kadınların, içerdiği civa nedeniyle balık tüketmesi sakıncalı bulunsa da, ton balığı, sardalya, som balığı ve ringa balıklarının hem omega 3 açısından zengin hem de civa açısından daha az riskli olduğu açıklandı Haftada iki-üç kez yenebilir Çalışmayı yürüten Dr Joseph R Hibbeln, haftada iki ya da üç kez yenecek, toplam 340 gram kadar balığın hamile kadınlar için uygun miktar olduğunu söyledi Beynin yapıtaşları olarak görülen omega 3 asitleri, depresyonu engelleyen seretonin adlı kimyasalın üretimine destek oluyor Omega 3 bu açıdan sadece hamile kadınlarda değil, depresyon geçiren herkes üzerinde etkili kabul ediliyor
Doğanın senfonisi şifa dağıtıyor
Beyaz çayın bilinmeyen faydaları!
Hasta kalplere acı baharat!
Keten tohumunun faydaları 
Üzüm ve lahana mucizesi
Ayvanın Faydaları, Badem Maskesi, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler, Bal ve Tarçınla Gelen Şifa, Bal Yaraları İyileştiriyor, Bal: Doğal Güzellik Reçeteniz, Bal: Doğal Nemlendiriciniz, Balmumu, Besinlerin Beyin Fonksiyonları Üzerindeki Etkileri, Beslenme ve Kanserden Korunma, Beyin Fonksiyonlarını Geliştiren Besinler, Ceviz Yemeyi İhmal Etmeyin, Cilt Güzelliği İçin Sağlıklı Beslenme, Cilt Kırışıklığını Önlemek İçin Sağlıklı Beslenme
|
|
|