Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aids, aralık, dünya, günü

1 Aralık Dünya Aids Günü

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1 Aralık Dünya Aids Günü

HIV riski altındaki gruplar

Öte yandan, Prof Dr Nuray Özgülnar ile uzman psikiyatrist Füsun Kayatürk tarafından HIV riski altındaki grupların değerlendirildiği bir araştırmaya göre, **** işçilerinden bazıları her ilişkide, bazıları ise çoğunlukla kondom kullanırken, akıllarına hiç kondom kullanmak gelmediğini ifade edenler de var Araştırmaya katılanlardan bazıları ''24 senedir meslekteyim, hiç kondom kullanmadım, bir hastalığım da olmadı Müşteri isterse kullanırım'' dedi Kondom kullandıklarını söyleyenler ise aldıkları tepkileri, ''bazı geri çevirdiğimiz müşteriler kapıya çıkıp, 'bu, prezervatif kullanıyor girmeyin' diye diğer müşterilere söylüyor'' şeklinde dile getirirken, ''bildiğim, tanıdığım temiz görünen müşterilerle kondom kullanmıyorum'' diyenler de var

Görüşülen **** işçilerinin çoğu cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan sifilis, gonore, hepatit B ve HIV/AIDS'i bilirken, HIV/AIDS'i ''cinsel temasla, kanla ve öpüşmeyle bulaşan bir hastalık olarak'' tanımladı Söz konusu kişiler ''kondom kullanırlarsa ve sağlık kontrolü altında olurlarsa bu hastalıklara yakalanmayacaklarını'' düşünüyor

**** işçilerinin sağlıklarını korumada eğitim ve yaşın en önemli değişken olduğunu gösteren araştırma, şu sonuçları da ortaya çıkardı:

Daha fazla risk altında olduklarının bilincindeki genç ve eğitimli **** işçileri, bilgiye ulaşma ve eğitim almaya istekli, daha fazla kondom kullanıyor ve kondom kullanmaya istekliler,

Genç oldukları için müşteri kaybetme korkuları yok, müşterinin kondomsuz ilişki isteğini kolaylıkla reddedebiliyorlar,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com