|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| astım, dikkat, etmeli, hastaları, mevsiminde, nelere, polen |
Astım Hastaları Polen Mevsiminde Nelere Dikkat Etmeli? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Astım Hastaları Polen Mevsiminde Nelere Dikkat Etmeli?Araba ve evlerin pencereleri kapalı tutulmalıdır Polenler daha çok sabah saat 05 00-10 00 arasında yayıldıklarından ev öğleden sonra havalandırılmalıdır![]() " Hasta mümkün olduğunca sokağa çıkmamalıdır Dışarı çıktığında yapabiliyorsa polen maskesi kullanmalıdır![]() " Polen mevsiminde açık havada spor yapmak doğru değildir ![]() " Dışarı çıkarken gözlerin yanını da örten güneş gözlüklerinin faydası olabilir ![]() " Dışarıdan eve gelindiğinde hemen giysiler değiştirilerek yıkanmalı, mümkünse burun içini dahi yıkayarak banyo yapılmalıdır Saçların yıkanması da buraya yapışan polenlerin temizlenmesi açısından yarar sağlar![]() " Çamaşırlar dışarıda kurutulmamalıdır, üstlerine polen yapışabilir Mümkünse polen mevsiminde çamaşır kurutma makinesi kullanılmalıdır![]() " Evde ve arabadaki klimaların polen filtreleri sık sık değiştirilmelidir ![]() " Ev içi hava temizleyiciler eve giren polenlerin ortadan kaldırılmasında faydalı olabilir ![]() " Polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu, parfüm gibi irritanlardan uzak durmak, polen alerjisi olan kişinin şikayetlerinin ağırlaşmasını engeller ![]() |
|
|
|