Allerjik Hastalıklar |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Allerjik HastalıklarAllerjik Hastalıklar Aerolizer (İnhalasyon Kapsülü) Akupunktur ve Alerji Tedavisi Alerjik Hastalık Gelişiminde Genetik Nedenler Alerjik Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Allerjen Nedir? Allerji Genetik Bir Hastalık mıdır? Allerji Nedir? Allerji Sözlüğü Allerji Tanısı Allerjik Rinit Nedir? Nasıl Oluşur? Allerjik Rinitlerde Şikayetleri Artıran Faktörler Allerjik Rinitlerde Tedavi Prensipleri Anafilaksi (Anafilaktik Şok) Anafilaksi Tanım, Tarihçe, Sıklık ve Mekanizma Anafilaksi: Tedavi ve Koruma Arı Alerjisi Olanlara Öneriler Arı Allerjisi Aspirin İntoleransı Astım (Bronşiyal Astma): Astım nedir? Astım Tedavisi Astım: Tanı (Teşhis) Aşı Tedavisi (İmmunoterapi) Atopik Dermatit: Genel Bilgiler Atopik Dermatit: Tedavi Çocuk Alerjik Hastalıklarının Tedavisinde Hekim-Aile İşbirliği Çocuk ve Alerji Çocuk ve Alerjik Rinit Diskus Doğal Salisilatlar Egzema Fiziksel Etkenler ve Ürtiker Fotokontakt Dermatit Gebelik ve Bronşiyal Astma Gıda Allerjisi: Tanı ve Tedavi Gıdalardaki Doğal Salisilatlar Hava Kirliliği Alerji ve Bağışıklık Sistemi Hazne (Chamber-Spacer) İlaç Allerjileri: Sorular ve Cevaplar İlaç Allerjileri: Tanımlama ve Klinik Bulgular İlaçlarla Birlikte Oluşan Alerjik Reaksiyonlar İrritan Kontakt Dermatit Kaç Çeşit Allerjik Rinit Vardır? Kontakt (Temas) Allerjenleri Kontakt Dermatit Kontakt Dermatitler: Tanı ve Tedavi Kortikosteroidlerin (Kortizon) Yan Etkileri Kurdeşen Küf Mantarları Lateks (Doğal Lastik) Allerjisi? Lateks Alerjisinde Hangi Tür Reaksiyonlar Görülür? Metamizol (Novalgin) Allerjisi Nebül ve Nebülizatör Ölçülü Doz İnhaler (MDI) Rinit (Nezle) Nedir? Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) Solunumsal Alerjenler Sulfonamid (Bactrim) Allerjisi Temas Dermatiti Turbuhaler Ürtiker - Anjioödem Nedir? Çağımızın hastalığı: Alerji Alerjik hastalıklar tüm dünyada artıyor Göz allerjisi artık kışın da görülüyor Alerjiye yol açan molekül bulundu Burun akıntısı tehlikeli olabilir! |
|