![]() |
Pratik Kızarmış Çıtır Tavuklar |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Pratik Kızarmış Çıtır TavuklarKIZARMIŞ ÇITIR TAVUKLAR ![]() Malzemeler 6 adet tavuk göğüs eti (kentucky gibi yapmak isterseniz hem göğüs hem baget kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() 2 su bardağı un 3 yumurta 2-3 diş ezilmiş sarımsak (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Arzuya göre bir miktar pulbiber 1 su bardağı mısır unu Kızartmak için sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım ![]() İsteğe bağlı üzerine serpmek için parmesan tozu Yapılışı Tavukları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp 2 su bardağı unu koyduğunuz derin ve geniş bir kaba alın ve tamamen una bulayın ![]() Başka bir kapta yumurtaları çırpın, kekik, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve pulbiberle karıştırın ![]() Unlanmış tavukların bulunduğu kaptaki fazla unu aldıktan sonra unlu tavukların üzerine yumurtalı karışımı döküp tavukların her yanını yumurtalı karışımla kaplayın ![]() Sıvıyağı derin ve geniş bir tavada kızdırın ![]() Una ve yumurtalı karışıma bulanmış tavuklarınızı kızartmadan hemen önce mısır ununa bulayarak her iki tarafını altın sarısı renk alana kadar kızartın ![]() Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün ![]() Servis yaparken üzerine isterseniz parmesan tozu serpiştirin ![]() ![]() Bugün yine tembelliğim üzerimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|