Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamlardan, hollywood, komedisi, sorulur

Hollywood Komedisi Bu Adamlardan Sorulur...

Eski 09-24-2007   #1
[KAPLAN]
Icon47

Hollywood Komedisi Bu Adamlardan Sorulur...

Adam Sandler, Ben Stiller, Steve Carrell, Will Ferrell, Owen Wilson ve Seth Rogen Hollywood'un komedi türünün asları Onlarsız komedi filmi düşünelemez oldu Onları daha yakından tanımak istiyorsanız buyrun yazımıza

Adam Sandler, Ben Stiller, Steve Carell, Will Ferrell, Owen Wilson ve Seth Rogen… Hollywood’u birbirine katan bu komedyenler, yer aldıkları her filmi tek kişilik bir şova dönüştürmeyi biliyorlar Çoğunun Saturday Night Live isimli televizyon şovuyla adım attıkları komedi dünyasına belalı bir çete gibi hep bir arada durup, birbirlerinin arkasını kollayarak hükmediyorlar

En iyi komedi senaryoları ilk onlara teklif ediliyor En fazla kazanan onlar ve tabi ki en fazla güldüren de onlar Bu komedyenler çetesi olduğu sürece başka komedyenlerin şansı çok az Bazen ikili performanslarını, bazen üçlü performanslarını izliyoruz ve daha da gülüyoruz Gelin, komedi aleminin son on yılına damgalarını vuran bu isimleri yakından tanıyalım

Adam Sandler: Mızmız, Çocuksu ve Romantik
Sahne aldığı bir komedi kulübünde Dennis Miller tarafından keşfedilen Sandler’ın bu karşılaşmanın ardından Saturday Night Live çetesine katılması fazla uzun sürmüyor Amerikan komedi dünyasını bir araya getiren bir cemiyet görevi gören Saturday Night Live'ın Sandler’a bahşettiği ün, onu çıkış filmi diyebileceğimiz Billy Madison'a dek ***ürüyor Happy Gilmore ve özellikle Evlilik Öpücüğü ile şöhretini pekiştiren Sandler, günümüzde rol aldığı filmlere “Sandler Komedisi” dedirtecek kadar kendine has bir tarza sahip

Yüz mimiklerinden çok kendine has ses tonuyla ön plana çıkan Sandler’ın komedi tarzının zaman içinde farklı şekillere girip bugünkü formuna ulaştığını da söylemek mümkün Sandler kariyerinin ilk yıllarında mızmız, çocuksu, zaman zaman nedensizce saldırgan, mide bulandırıcı işlere burnunu sokmadan edemeyen, belden aşağı esprilere düşkün bir karakter olarak çıkıyor karşımıza

Evlilik Öpücüğü'nün ardından ise Sandler’ın canlandırdığı karakterlerin saldırgan hali Jack Nicholson ile beraber rol aldığı Asabiyim filmini saymazsak neredeyse yok oluyor Böylelikle Sandler karakterleri, eski mızmız, çocuksu, içine kapanık çehrelerini korumanın yanında bir hayli de romantikleşiyorlar Adam Sandler’ı, son zamanlarda üzerine yakışan bir rolde izlemek pek mümkün olmadı Ancak Sandler’ın yeni filmi Reign Over Me bize bu imkanı tanıyacak gibi görünüyor

Steve Carell: Bakışları Yeter

Saturday Night Live çetesinin bir diğer üyesi de beyazperdede yıldızı Bruce Almighty'de canlandırdığı sinir bozucu haber spikeri tiplemesiyle parlayan Steve Carell

90’lı yılların başında farklı televizyon şovlarında değişik karakter tiplemeleriyle ve The Daily Show'daki komedyenliği ile izleyicilerin kalbini kazanan Carell’ın isminin hafızamıza kazınması Judd Apatow yönetmenliğindeki 40 Yıllık Bekar sayesinde gerçekleşti Steve Carell, o gün bu gündür beyazperdenin en sevilen komedi yıldızlarından biri

Hatta şöhret basamaklarını hızla tırmanmasını sağlayan Bruce Almighty'deki birkaç dakikalık görüntüsü onu öyle sevilen bir yüz haline getirdi ki filmin devamı niteliğindeki Evan Almighty'de başrolü üstlendi Steve Carell’ın, ‘hiçbir harekette bulunmadan komik olma’ geleneğini devam ettiren bir isim olduğunu iddia edebiliriz

İfadesiz yüzü, sert görünüşü ve sivri dili ile aşırı ciddiyeti komik hale getiren bir tarzı var 40 Yıllık Bekar'da canlandırdığı donuk, derdini ağzından çıkan sözlerle değil de bakışlarıyla anlatan karakter aslında Steve Carell’ın esas komedi anlayışını temsil ediyor Nitekim Carell’ın Küçük Günışığım'da hayat verdiği melankolik Proust uzmanı Frank’in de ünlü komedyenin alışıldık tarzını devam ettiren bir duruşu var Evan Almighty ile yüz mimiklerini ve beden dilini daha fazla ön plana çıkarmaya başladığı gözlenen Steve Carell, şu sıralar The Office isimli dizi ile bizi kahkahalara boğmakta

Ben Stiller: Genlerinde Var

Efsanevi komedyenler Jerry Stiller ve Anne Meara’nın oğlu olan Ben Stiller, çocukluk yıllarından beri komedi dünyasının içinde yer alan bir isim Kariyerinin ilk yıllarından itibaren Saturday Night Live çetesinin müdavimi olan Ben Stiller, 90’lı yılların başında kendi ismini taşıyan başka bir televizyon şovuna da sahipti

Stiller’ın beyazperdeye adım attığı yıllarda oyunculuktan çok yönetmenliğe göz dikmiş olması da ilginç bir ayrıntı Daha önceleri hem yönetmenliğini üstlenip, hem de küçük rollerde yer aldığı birçok filmde rol alsa da Ben Stiller’ın popüler sinema ile buluşmasını sağlayan yegane yapım Ah Mary Vah Mary

Bu filmde canlandırdığı sakar, şapşal denebilecek kadar hareketlerini kontrol edemeyen, utangaç aşık karakteri ile sinemaseverlerin sevgisini kazanan Stiller’ın bu noktadan sonra yönetmenlik sevdasına son verip, oyunculuğunu ön plana çıkarmaya karar verdiğini söyleyebiliriz Ah Mary Vah Mary'de canlandırdığı sakar, sersem aşık rolünün, ilerleyen yıllarda Ben Stiller’ın üzerine yapıştığı da bir gerçek

Stiller, Tenenbaum Ailesi'nde de gördüğümüz üzere Steve Carell gibi donuk yüz ifadelerini ve aşırı ciddiyeti komik hale getirmekte usta bir isim Ancak fiziksel sakarlıkları ön plana çıkaran komedi tarzı da peşini bir türlü bırakmıyor Stiller’ın canlandırdığı sessiz, sakin tipler beladan ne kadar uzak durmaya çalışırlarsa belanın içine o kadar batıyorlar Ben Stiller’ın komedi tarzının kaynağı da canlandırdığı karakterlerin bu tipik özelliğinde gizli

Owen Wilson: Komedinin Yıldızı

Owen Wilson için tam anlamıyla bir komedi yıldızı demek henüz mümkün değil Kendisinin Saturday Night Live çetesinin sıkı bir takipçisi olmayışı da bu sözlerimizi destekliyor olsa gerek

Komedi dünyasına Wes Anderson filmleri ile adım atan Wilson’ın, kariyerinin ilk yıllarında oyunculuğundan çok Wes Anderson ile kafa kafaya verip yazdığı senaryolarla dikkat çektiğini söyleyebiliriz Owen Wilson’ın komedi oyuncusu kimliğiyle ön plana çıktığı filmler ise Ben Stiller ile muhteşem bir ikili oluşturdukları Zırtapoz ve Tenenbaum Ailesi

Daha önce de söylediğimiz gibi Wilson’ın Adam Sandler ya da Ben Stiller gibi oturmuş bir komedi anlayışı olduğunu iddia etmek pek de mümkün değil Daha önceleri Wes Anderson filmlerinde absürt, çatlak, argo tabirle ‘arıza’ karakterlerin komik yanlarını ortaya koyan Wilson, son birkaç yıldır kendi komedi tarzını oluşturmakla uğraşıyor

Yine Ben Stiller ile beraber rol aldığı Afili Aynasızlar (Starsky & Hutch), Davetsiz Çapkınlar ve Sen, Ben ve Dupree filmlerinde canlandırdığı sorumsuz, yakışıklı, kadınları baştan çıkartmaktan hoşlanan, partilerin vazgeçilmez karakteri şimdilik Owen Wilson’ın oyunculuğuna yön veriyor gibi Bakalım, Owen Wilson Wes Anderson’ın yeni filmi The Darjeeling Limited'de nasıl bir performans sergileyecek?

Will Ferrell: Çetenin Bukalemunu

Will Ferrell, Saturday Night Live'ın vazgeçilmez isimlerinden biri Bu nedenle de onun da bahsettiğimiz komedyenler çetesinde yer almaması olanaksız Beyazperdede ismini Ben Stiller’ın neredeyse bütün çeteyi bir araya topladığı komedi klasiği Zırtapoz ile duyuran Ferrell’ın, komedi tarzını açıkça ortaya koyduğu Old School ile ününü pekiştirdiğini söyleyebiliriz Afili Aynasızlar ve Davetsiz Çapkınlar gibi filmlerde yan rollerde izlediğimiz Will Ferrell’ın bu haliyle komedi dünyasının jokeri olduğunu iddia etmek yanlış olmaz

Çoğu zaman başına dert açmaktan çekinen, utangaç, romantik, kadınlara karşı mesafeli karakterleri canlandırdığını söyleyebileceğimiz Ferrell’in bu yanıyla eski komedi ustalarından Chevy Chase’i hatırlattığını düşünebiliriz

Diğer yandan Lütfen Beni Öldürme de iyi bir dram oyuncusu olduğunu kanıtlayan ve Blades of Glory'de canlandırdığı karakterin cüretkarlığını ve girişkenliğini komik hale getirebilen Ferrell’ı aslında belirli bir kalıba sokmak da oldukça zor

Son zamanlarda gerçekleştirdiği George Bush parodileriyle dikkat çeken Ferrell’ın, kılıktan kılığa girerek en ciddi meseleleri bile komik hale getirebilen bir isim olduğunu söyleyebiliriz

Seth Rogen: Taze Kan

Seth Rogen, Hollywood’un komedi aleminin yeni isimlerinden biri Henüz tam anlamıyla halihazırda var olan komedyenler çetesinin bir üyesi olduğu söylenemez Ancak başrole terfi ettiği yeni filmi Kaza Kurşunu ile komedi alemini ayağa kaldıran Rogen’in çetenin yeni üyelerinden biri olacağını tahmin etmek pek de zor değil

Freaks and Geeks dizisi ile ilk kez izleyici karşısına çıkan Rogen, Judd Apatow’ın vazgeçilmez oyuncularından biri 40 Yıllık Bekar, Sen, Ben ve Dupree gibi filmlerde yan rollerde yer alan oyuncu, Kaza Kurşunu'nda canlandırdığı Ben karakteri ile kendi komedi tarzını oluşturmaya çalışmakta

Hollywood aktörlerinde görmeye alışık olduğumuz kusursuz erkek imajının karşısında konumlanan Seth Rogen’ın içimizden biri olduğunu vurgulayan olağan dış görünüşü onun komedi tarzını da şekillendirmekte Kaza Kurşunu'nda sıradan erkeklerin yakışıklı ve burnu havada erkeklere karşı kazandığı zaferi resmileştiren Rogen’ın doğal olanı komik yapan kendine has bir özelliği var

Şu sıralar altı farklı proje ile aynı anda başa çıkmaya çalışan Rogen’in Kaza Kurşunu'nda kazandığı zaferi ilerleyen projelerinde de devam ettireceğine şüphemiz yok

Ayşegül Kesirli

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com