Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, dünya, fairplay, hilale, ödülü

Dünya Fair-Play Büyük Ödülü Hilal'e...

Eski 09-18-2007   #1
yosun_26

Dünya Fair-Play Büyük Ödülü Hilal'e...

Türkiye, 1983'te İsmet Karababa ile kazandığı Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü 24 yıl sonra 12 yaşındaki Hilal Coşkuner'le bir kez daha kazandı

2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü, Trabzonlu 12 yaşındaki İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner'in oldu Milliyet okurları tarafından da 53 geleneksel "yılın sporcusu" ödül töreninde onur ödülüne layık görülen Hilal, "Benim için çok büyük bir gurur Tüm madalyalardan daha değerli" dedi
Trabzon'da 2006'da yapılan okullararası kros şampiyonasında ilk sırada koşan ve altın madalyaya doğru ilerleyen Coşkuner, hemen ardındaki rakibi düşünce, dönüp yerden kaldırıp ambulansa taşımıştı
Bu davranışının ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ödül verdiği, Trabzon'da yerel bir gazete anketinde de "Yılın Sporcusu" seçilen Coşkuner, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi tarafından "Davranış" dalında 2006 Yılı Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü TMOK, Coşkuner'i Dünya Fair Play Konseyi'ne de aday olarak sunmuştu
Finişe metreler kala yarışı bırakıp yere düşerek sakatlanan arkadaşına yardıma koşup unutulmaması gereken örnek bir davranış sergileyen ve yardımlaşmanın, dostluğun, fair-play'in her şeyin önünde geldiğini küçük yaşına rağmen tüm Türkiye'ye gösteren Coşkuner, Milliyet okurlarının oylarıyla belirlenen 53 geleneksel "yılın sporcusu" ödül töreninde de onur ödülüne layık görülmüştü
Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) hafta sonu Paris'te yaptığı toplantıda Coşkuner, oybirliğiyle fair-play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in adını taşıyan, "2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü"ne layık görüldü

Muhabirlerden öğrendi
Türkiye'ye büyük bir onur yaşatan Coşkuner, dünyanın en büyük fair-play ödülünü kazandığı, okulun ilk günü sınıfına gelen DHA muhabirlerinden öğrendi
Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Hilal, arkadaşları ve öğretmenlerine de büyük sevinç yaşattı
Hilal, duygularını şöyle dile getirdi: "İlk kez koşuyordum Ön grupta beş kişiydik Ben en öndeydim İkinci sıradaki arkadaşım birden yere düştü Ben de hemen yarışı bırakıp yanına gittim Yerden kaldırıp ambulansa ***ürdüm ve birlikte hastaneye gittik O olaydan sonra birçok ödül aldım Bence o yarıştaki birincilikten daha değerliydi hepsi"
Yerden kaldırdığı arkadaşıyla daha sonra çok iyi arkadaş olduklarını belirten Hilal, "Spora devam ediyorum ama atletizmi sürdürmeyi düşünmüyorum Basketbol ve folklora yoğunlaşmış durumdayım" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com