![]() |
Dünya Fair-Play Büyük Ödülü Hilal'e... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Dünya Fair-Play Büyük Ödülü Hilal'e...Türkiye, 1983'te İsmet Karababa ile kazandığı Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü 24 yıl sonra 12 yaşındaki Hilal Coşkuner'le bir kez daha kazandı 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü, Trabzonlu 12 yaşındaki İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner'in oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Trabzon'da 2006'da yapılan okullararası kros şampiyonasında ilk sırada koşan ve altın madalyaya doğru ilerleyen Coşkuner, hemen ardındaki rakibi düşünce, dönüp yerden kaldırıp ambulansa taşımıştı ![]() Bu davranışının ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ödül verdiği, Trabzon'da yerel bir gazete anketinde de "Yılın Sporcusu" seçilen Coşkuner, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi tarafından "Davranış" dalında 2006 Yılı Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü ![]() ![]() Finişe metreler kala yarışı bırakıp yere düşerek sakatlanan arkadaşına yardıma koşup unutulmaması gereken örnek bir davranış sergileyen ve yardımlaşmanın, dostluğun, fair-play'in her şeyin önünde geldiğini küçük yaşına rağmen tüm Türkiye'ye gösteren Coşkuner, Milliyet okurlarının oylarıyla belirlenen 53 ![]() ![]() Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) hafta sonu Paris'te yaptığı toplantıda Coşkuner, oybirliğiyle fair-play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in adını taşıyan, "2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü"ne layık görüldü ![]() Muhabirlerden öğrendi Türkiye'ye büyük bir onur yaşatan Coşkuner, dünyanın en büyük fair-play ödülünü kazandığı, okulun ilk günü sınıfına gelen DHA muhabirlerinden öğrendi ![]() Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Hilal, arkadaşları ve öğretmenlerine de büyük sevinç yaşattı ![]() Hilal, duygularını şöyle dile getirdi: "İlk kez koşuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yerden kaldırdığı arkadaşıyla daha sonra çok iyi arkadaş olduklarını belirten Hilal, "Spora devam ediyorum ama atletizmi sürdürmeyi düşünmüyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|