![]() |
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun... |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...Berat Kandili Kandiliniz Mubarek Olsun- 7 Eylül 2006 Cenab-ı Hak buyuruyor: 'Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayette geçen, 'mübarek gece'den maksat; Berat gecesidir ![]() ![]() ![]() Bu gecenin, dört adı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gecenin beş özelliği vardır: 1) Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır ![]() 2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir ![]() 3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir ![]() 4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür ![]() 5) Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir ![]() ![]() Hazreti Âişe (ranha) bu gecenin fazileti hakkında şunları anlatıyor: Günün birinde Hazreti Peygamber yanıma girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Neden böyle hızlı nefes alıyorsun?’ dedi ![]() Ben, -Anam babam uğruna feda olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Resul–ü Ekrem, -Resülüllah sana haksızlık edecek diye mi korkuyorsun?’ dedi ![]() Ardından Cibril geldi ve şöyle dedi: -Bu gece Şa’bân’ın on beşinci gecesidir ![]() ![]() ![]() Resul–ü Ekrem, elbisesini çıkardı ![]() -Bu gece ibadet etmeme müsaade eder misiniz?buyurdu ![]() -Evet, sana anam babam feda olsun, dedim ![]() Peygamber namaza kalktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Allah’ım! azabından afvına, gazabından rızana sığınıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah olunca bunları Resul–ü Ekrem’e söyledim ![]() - Yâ Âişe, bunları öğrendin mi? dedi ![]() -Evet yâ Resülüllah, dedim ![]() Resuli Ekrem; -Bunları hem öğren hem de başkalarına öğret ![]() ![]() ![]() Sevgili Peygamberimiz (s ![]() ![]() "Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir ![]() ![]() ![]() "Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca ![]() "Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna ![]() 'Şaban ayının 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir ![]() Rahmeti gazabını geçen Yüce Rabb'imizin hayır ve bereketini, af ve mağfiretini yağmur gibi üzerimize yağdırdığı bu mübarek geceyi fırsat bilip tevbe, dua ve niyaz ile geçirmeli; bu ilâhî ziyafetten faydalanmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz ![]() İnsanların bir sene içerisindeki rızıkları, zengin veya fakir olacakları ve ecelleri gibi mühim hususlar o gece içerisinde meleklere bildirilir ![]() ![]() Geçtiğimiz yıl, Berat gecesine erişip de ölümü akıllarından bile geçirmeyen birçok insan, dünyadan göçüp gitmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Berat Gecesini Nasıl Geçirebiliriz? - Yatsı ve Sabah namazlarını mutlak surette cemaatle kılmalıyız ki, geceyi sabaha kadar ibadet etmiş olalım ![]() - Bir günlük kaza namazı kılalım - Berâat Gecesi, bu gecede hiç olmazsa bir tesbih namazı kılınır ![]() - Berâat gecesinde 100 rek'atlı Hayır Namazı vardır ki, kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nâil olur |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Berat Kandiliniz Mübarek Olsun... |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...Ne güzel ALLAH"a kul olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|