![]() |
Ramazan Pidesinin Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
jojo'slover
|
![]() Ramazan Pidesinin Sırrıİşte Ramazan Pidesinin Sırrı ![]() Tırnakçı" denilen pide ustaları, Ramazan'da soframıza gelen nefis pideleri hazırlıyor ![]() ![]() Fırıncılar, iftar sofralarının demirbaşı pidenin damak ve göz zevkine hitap etmesinin, "tırnakçı" olarak adlandırılan ustaların hünerli parmaklarında ve ununda gizli olduğunu söyledi ![]() Kadıköy Kazasker Caddesi'ndeki fırının işletmecisi, 30 yıllık fırıncı Cemil Hatipoğlu, pidenin ekmekten daha zor yapıldığını kaydetti ![]() ![]() ![]() Ustalar kapışılıyor Pide yapmanın zahmetli olduğunu belirten Hatipoğlu, şunları anlattı: "Ramazan'da fırınlar pide ustalarını kapışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hatipoğlu, şöyle devam etti: "Ekmek 140 derecede pişerken, pide 180 derecede pişer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek ustasının 500 milyon lira, pide ustasının 1 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() Elinize sağlık, çok ilginç bir konu, kepek bu kadar etkili demek pide yapımında ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|