07-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbet Kültürü
Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve taze meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir Şerbet kelimesi Arapça’da içmek anlamına gelen “Şariba” kelimesinden gelir Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır
|
|
|