|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
affirmasyon, afformasyon, dikkat, metodu |
![]() |
Afformasyon Metodu (Dikkat Affirmasyon Değil) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afformasyon Metodu (Dikkat Affirmasyon Değil)Affirmasyon ( onaylama) nedir hepimiz biliyoruz ![]() Daha önce affirmasyonları kullandınız mı? Aynı cümleyi tüm gün boyunca tekrar tekrar söylemek sadece zihninizde kuşku uyandırır ve bilinçaltınız her söylediğiniz affirmasyonları reddeder ![]() Bilinçli zihin: “ toplumda kendime güvenli davranırım ![]() Bilinçaltı zihin: Hayır aptal geçen sefer komik duruma düştüğün anı hatırla , tabiî ki kendine güvenli değilsin” der Bilinçli zihin Her gün daha zeki oluyorum ![]() Bilinçaltı zihin: Tabiî ki değil aptal Sadece ortalama zekadasın ve yerini bil" der Bu nedenle bilinçaltınız kendisi ile çelişen affirmasyonlar ile çalışmaz ![]() Sadece bilinçaltı zihninizle çelişmeyen affirmasyonlar işe yarar ![]() Şimdi ben zenginim deyin ![]() ![]() Affirmasyonların problemi genelde bir çoğu bilinçaltı zihin ile çeliştiği için çok kişide çalışmamasıdır ![]() ![]() Hiçbir affirmasyonu çok uzun ve sık kullanıp ta sonuçta hiç bir şey olmadığını gördünüz mü? Antropolojistlere göre insanlar anlam yapıcıdır başka bir deyişle insanlar kendi kendine soru soruculardır ![]() ![]() Mesela size “neden gökyüzü mavidir?” desem zihniniz hemen bunun cevabını araştırmaya başlar ![]() Eğer insan zihni sürekli soru sorup cevap arıyorsa neden inanmadığımız pozitif kelimeleri söyleyip duruyoruz ![]() Bunun yerine neden kendimize güçlendirici sorular sormuyoruz ![]() Bu sorular onlara cevap vermek yerine bizim düşünce kalıplarımızı negatiften pozitife dönüştürecekler ![]() “Ben zenginim” cümlesini alalım ben zenginim dediğinizde bilinçaltımız buna inanmıyor ![]() Sorun şimdi kendinize “neden bu kadar zenginim ![]() Şu anda beyniniz ne yapıyor biliyormusunuz? bu soruya cevap arıyor ![]() Sorularımızı değiştirdiğimizde içimizdeki gücün neler yapabileceğini hayal bile edemeyiz ![]() ![]() İşte bu metoda AFFORMASYON metodu denir ![]() Hayatınızı değiştirecek afformasyonları yaratmanın 4 adımı 1 ![]() Daha önce bir hedefiniz varsa onu da hedefinizi kullanabilirsiniz ![]() Diyelim kilo vermek istiyorsunuz ve affirmasyonunuz “ben kolayca ve sağlıklı olarak ayda 5 kilo veriyorum” olsun 2 ![]() İstediğinizi şeyin doğru olduğunu farzettiğiniz bir soru yaratmak afformasyonların anahtarıdır ![]() Hayatımız yaptığımız varsayımların yansımasıdır ![]() ![]() Afformasyonlar içinizdeki dünya ve dışınızdaki dünya ile iletişimizi hemen değiştiren gördüğüm en etkili yöntemdir ![]() Şimdi afformasyonumuzu söyleyelim “Neden bu kadar kolay ve sağlıklı olarak ayda 5 kilo veriyorum ![]() 3 ![]() Afformasyonların önemli noktası sorulara cevap aramamaktır ![]() ![]() Daha iyi sorular sorduğunuzda zihniniz otomatik olarak sahip olmadıklarınız yerine sahip olduklarınıza odaklanır ![]() ![]() Bir kere kolay ve sağlıklı olarak kilo vermeye odaklandığınızda , kendiliğinden yemenize dikkat edeceksiniz ![]() ![]() 4 ![]() Daha önce kilo verme programlarını uyguladığınızda bilinçaltınız bunun olacağını varsaymıyordu ve öyle oluyordu ![]() Ama afformasyon metodunu uygulamaya başladığınızda göreceksiniz bilinçaltınız kilo vermeyi varsaymaya başlayacak ve siz yeni eylem programı yapacaksınız ![]() En az önümüzdeki 21 gün boyunca her sabah uyandığınızda kendinize değişik türde sorular sormalısınız ve yatmadan önce ve gün boyunca aklınıza geldiğinde bu soruları kendinize sormaya devam edin ![]() Sevinç Sultan |
![]() |
![]() |
|