Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, olumlama

Olumlama Hakkında

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Olumlama Hakkında

Her insanın yaşanmışlıkları ve zihnindeki kayıtları farklıdır

Neden aynı anne-babadan meydana gelen, aynı ortamda yetişmiş iki kardeş birbirinden çok farklı olabiliyor bunu hiç düşündünüz mü?
Bunun sebebi çocukluğumuzdan bu güne yaşadığımız her şeyin bilinçaltımıza kaydedilmesi ve yaşantımızın buna göre şekillenmesinden kaynaklanmaktadır

Aynı deneyim ve olaydan iki ayrı kişi farklı farklı etkilenebilirler ve bilinçaltına farklı kodlamalar girebilmektedirler

En başından beri yaşadığımız her an, sözel ve görsel olarak zihnimize kaydedilmektedir Ve her insanın yaşanmışlıkları ve zihinlerindeki kayıtlar farklı farklıdır

Ve bizler bilinçaltı kayıtlarımızla yaratım yapar ve bu inançlarla gerçekliğimizi oluştururuz Ve bu bilinç düzeyinde değildir Bunu farkında olmaksızın yaratırız
Benzer durumlarla karşılaştığımda bilinçaltı kayıtlarımız devreye girer ve mesajlar vermeye başlar

Örneğin; Küçükken anneniz sizi sürekli olarak; “Yabancı insanlarla konuşma, yabancılardan sana kötülük gelebilir” diye telkinlerde bulunmuşsa bu sizin bilinçaltınıza kodlanır Yaşınız kaç olursa olsun, yabancı bir insanla karşılaştığınızda bu kayıt devreye girer ve güvensizlik enerjisi ile bilinçaltı size hükmeder “yabancılardan kötülük gelir, onlara güvenme”

Aslında ben ÖZ olarak herkesi KENDİMDEN bilirim Herkes bana güvenebilir Ben herkese güvenebilirim Bunun böyle olmadığını söyleyen sadece bilinçaltıdır Ve biz buna inandığımız için bunu yaratır ve yaşarız

Yani bu durumda yabancı birinden bize kötülük gelmesi çok normaldir Düşündük, çektik ve yarattık Biz bu sırrı keşfedenler olarak artık bilinçaltı kayıtlarımızı değiştirerek istediğimiz hayatı yeniden yaratabileceğimizi biliyoruz

Yapmamız gereken bu olumsuz kayıtları bulup iptal etmek ve yerine evrensel olumlu cümleleri yerleştirmektir Bundan sonra da yeni kayıtlarımızı yaratabiliriz

Bu örnekten devam edecek olursak olumsuz bilinçaltı kaydımızı iptal edip

“Ben Kendime Güveniyorum
Ben Herkese Güveniyorum
Ben Herkese Kendime Güvendiğim Kadar Güveniyorum “

olumlamalarını gerçekten inanarak tekrar edersek bundan sonraki gerçeğimiz bu olur

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com