![]() |
Olumlama Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olumlama HakkındaHer insanın yaşanmışlıkları ve zihnindeki kayıtları farklı ![]() ![]() ![]() ![]() Neden aynı anne-babadan meydana gelen, aynı ortamda yetişmiş iki kardeş birbirinden çok farklı olabiliyor bunu hiç düşündünüz mü? Bunun sebebi çocukluğumuzdan bu güne yaşadığımız her şeyin bilinçaltımıza kaydedilmesi ve yaşantımızın buna göre şekillenmesinden kaynaklanmaktadır ![]() Aynı deneyim ve olaydan iki ayrı kişi farklı farklı etkilenebilirler ve bilinçaltına farklı kodlamalar girebilmektedirler ![]() En başından beri yaşadığımız her an, sözel ve görsel olarak zihnimize kaydedilmektedir ![]() ![]() Ve bizler bilinçaltı kayıtlarımızla yaratım yapar ve bu inançlarla gerçekliğimizi oluştururuz ![]() ![]() ![]() Benzer durumlarla karşılaştığımda bilinçaltı kayıtlarımız devreye girer ve mesajlar vermeye başlar ![]() Örneğin; Küçükken anneniz sizi sürekli olarak; “Yabancı insanlarla konuşma, yabancılardan sana kötülük gelebilir” diye telkinlerde bulunmuşsa bu sizin bilinçaltınıza kodlanır ![]() Aslında ben ÖZ olarak herkesi KENDİMDEN bilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bu durumda yabancı birinden bize kötülük gelmesi çok normaldir ![]() ![]() Yapmamız gereken bu olumsuz kayıtları bulup iptal etmek ve yerine evrensel olumlu cümleleri yerleştirmektir ![]() ![]() Bu örnekten devam edecek olursak olumsuz bilinçaltı kaydımızı iptal edip ![]() “Ben Kendime Güveniyorum Ben Herkese Güveniyorum ![]() Ben Herkese Kendime Güvendiğim Kadar Güveniyorum “ olumlamalarını gerçekten inanarak tekrar edersek bundan sonraki gerçeğimiz bu olur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|