![]() |
Kalp Çakrası 4. Çakra(Anahata Çakra). |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Çakrası 4. Çakra(Anahata Çakra).![]() ÇAKRA RENGİ : Yeşil veya pembe arası bir renktir ![]() TEMEL DUYGUSU : Sevgi AROMATERAPIK YAĞI : Gül ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Zümrüt, jade, pembe kuarz, turmalin, malahit İLGİLİ ORGANLAR : Sırtın üst kısmı, kalp, göğüs kafesi ve boşluğu, kan dolaşımı sistemi, deri İLGİLİ HORMONLAR : Timus, lenf bezleri 4 ![]() ![]() ANA PRENSİBİ : Hayatın akışına tam bir güvenle teslimiyet MANEVI PRENSİBİ :Sevme yeteneğinin gelişimi, sabır, özveri, acıma, kendini verme, adama ve şifa Anahata çakra olarak bilinen kalp çakrası, dördüncü çakra, tüm çakra sisteminin ve “sevginin” merkezidir ![]() ![]() Bu çakra üst çakraların başlangıcını simgeler ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göğüs kemiğinin arkasında yer alan kalp çakrası, kalp, sırtın üst kısmı, göğüs kafesi ve boşluğu, kaslar ve damarlar, kan dolaşım sistemi, akciğerler, sırtın üst kısmı, el ve ayak bilekleri, deri ve timüs bezi çalışmalarını kontrol eder ![]() Kalp çakrası, gerçek mutluluk ve sevginin merkezidir ![]() ![]() ![]() Bu çakra iyi çalışırsa hastalıklı ya da acı çeken bölgeye enerji göndererek o bölge iyileştrilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp çakrasında problem varsa sevgi ile ilgili sorunların varlığı görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Huzur; tek gerçeğin sevgi olduğunu bilmektir ![]() Kalp çakrasının normal çalışması halinde kişide, şefkat, yardım etme duygusu, yargılamadan, beklemeden sevme eylemi gözlenir ve ilahi sevgi yaşanır ![]() Şifa verebilmek içinde kalp çakrasının açık olması gerekir ![]() ![]() Elementi “hava”, mantrası “yam” ses rengi “fa” dır ![]() KALP ÇAKRASININ ETKİLENDİĞİ DÜŞÜNCELER 1- İLİŞKİLER Özensiz ve sevgisiz ilişkiler, kalp merkezini olumsuz etkiler ve karmalara yol açar ![]() ![]() Çocuklar, sorumluluğunu aldığımız Yaradan’ın bizlere armağanlarıdır ![]() ![]() Yaşlılık ise ikinci bir çocukluk dönemidir ![]() ![]() 2- SEVGİ Ruhani aşk ve yüksek benlik, romantik veya platonik aşklar, aile sevgisi gibi her türlü sevgi hissi, kalp çakrası ile ilgilidir ![]() 3- KİŞİSEL BAĞLILIKLAR Akrabalık düşkünlüğü veya bir kişiye düşkün olma ![]() 4- UNUTMA VEYA UNUTMAMA Kendisine, başkalarına (aile üyesi, arkadaş v ![]() ![]() Sevgi alma veya verme konusundaki korkular, çakranın büzülmesine ve kirlenmesine neden olur ![]() ![]() ![]() Herkesin bir başka kişiyle aşk, dostluk, cinsellik gibi deneyimler yaşamaya ilişkin bazı korkuları olabilir ![]() ![]() Sonuçta acıyı ve aşkı birleştiririz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp çakrası, sezgileri ve geleceği hissetmeyi geliştirmede merkezi bir noktadır ![]() Kalp çakramızı daha fazla temizleyip açarsak büyük bir kuvvet, doğruluk ve sevgiye sahip oluruz ![]() Çok çalışan bir kalp çakrası aşırı sevgi, şefkat, acıma duygularını ortaya çıkarırken, az çalışan bir kalp çakrası kişinin sevgisiz ve hoşgörüsüz olmasına neden olabilir ![]() ![]() KALP ÇAKRASININ , SEVGİDE VE DENGEDE KALMASI İÇİN UYGULANACAK YÖNTEMLER Reiki sembolleri, yeşim veya zümrüt veya turmolin veya pembe kuvars ve gül aramosı eşliğinde yapılan çalışmalar sevgi eşiğini yükseltir, çakrayı temizler, iyileştirir ve aktive eder ![]() Çalışma esnasında çakraya konulan Reiki topları bu çakrayı sevgi enerjisi ile doldurur ![]() Reiki ile yapılan çakra temizleme meditasyonları kalp çakrasının enerjisini yükseltir ![]() ![]() Topraklama yöntemlerinden küçük ve ters baklava kişiyi daha iyi hissettirir ![]() Doğa ortamında veya açık alanlarda yapılan solunum egzersizleri çok yararlıdır ![]() ![]() “Kendimi bağışlıyorum, olduğum gibi kabul ediyor, onaylıyorum, seviyorum ve tüm sevgimle özgür bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Solar pleksus ile birlikte yapılan dengeleme yöntemi, alt ve üst çakra merkezlerini eşitler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|