![]() |
Agnya Çakra - Üçüncü Göz Çakrası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Agnya Çakra - Üçüncü Göz ÇakrasıAgnya Çakra - Üçüncü Göz Çakrası Beynimizin tam orta kısmında yer almaktadır ve alnımızın tam ortasında temsil edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agnya çakranın özelliği affetmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu iki kanal Agnya çakradan gecerken geçmişimizden gelen herşey süperegoda sol kanaldan sağa geçtikten sonra beynimizin sağ tarafında birikir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Egomuzu yok etmemiz gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun için en önemli unsur affetmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Affetmek çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agnya çakra aynı zamanda gözlerimize hükmeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dır |
![]() |
![]() |
![]() |
Agnya Çakra - Üçüncü Göz Çakrası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Agnya Çakra - Üçüncü Göz ÇakrasıALIN ÇAKRASI : 6 ![]() ![]() ÇAKRA RENGİ : Eflatun ![]() TEMEL DUYGUSU : Bilgelik AROMATERAPİK YAĞI : Lavanta ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Ametist, lapis lazuli, safir, sodalit İLGİLİ ORGANLAR : Beyincik, kulaklar, burun, sinüs boşlukları, yüz, gözler, merkezi sinir sistemi İLGİLİ HORMONLAR :Pituiter hormon (TSH, ACTH, MSH, ADH, GH)/ Hipofiz 6 ![]() (alt çakralarda “ben”(ego) vardı burada BİZ var) ANA PRENSİBİ : Tanıma anlamına varma, manevi güç, yönlendirme MANEVİ PRENSİBİ: Sezgilere güvenmedir ![]() Düşünce merkezi ve denetimini sağlayan altıncı çakra, beynin ortasında yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çakra uyumlu çalışırsa sezgi artar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çakrada yetersiz çalışılırsa, unutkanlık ve ruhsal gelişimi reddetme, güç gösterileriyle başkalarını etkileme gibi davranışlar ortaya çıkar, algılar bozulur ve bu, baş ağrılarına sebep olur ![]() ![]() ![]() ![]() Ajna Çakra, sevginin yolunun olduğu gibi kabullenme ve bağışlamadan geçtiğini bize anımsatır ![]() ![]() ![]() ![]() Biz, hayatımızda yaratmış olduğumuz her şey için, kesinlikle sorumlu olduğumuz anlayışına sahipsek, geriye koşulsuz bağışlamanın sorumluluğuna sahip çıkmak kalır ![]() ALTINCI ÇAKRANIN RENGİ VE SESİ Altıncı çakra 99 yapraklı lotus çiçeğini simgeler ![]() ![]() ![]() Alın Çakrasının mantrası “Ksham” (Kşam) ses karşılığı “la” dır ![]() ALTINCI ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ · Kokulardan lavanta,nane, yaseminle Reiki ile çalışmak · Ametist, mor safir taşları ile Reiki ile çalışmak · 2 ![]() · Çakraya altın top koyup Reiki ile çalışmak · “Bilmem gereken her şeyi bütünün içinde biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() · Gümüşi Enerji Meditasyonu -------------------- GÜMÜŞİ ENERJİ MEDİTASYONU Gözleriniz kapalı, sırtınız dik ve rahat bir şekilde oturun ve içnize dönün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gümüşi enerjisinin başlamasına niyet edin ve tepe çakranızdan (üçüncü göz veya biyolojik gözden akıtmayın direk tepe çakradan gümüşi rengi alın) parlak gümüşi renkte, ay ışığı çağlayanı şeklinde aktığını imgeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Gümüşi rengi ruhsal gelişiminizi artırırken, egoyu sevgiye, korkuyu sevgi enerjisine dönüştürüyor ![]() ![]() Meditasyon süresince tekrarlatılan onaylama : "Ben, Negatif güçteki enerjileri kendime çekmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum ![]() Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum ![]() Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum ![]() Meditasyon derin bir nefes alarak bitirilir ![]() -------------------- PİRAMİT RENK MEDİTASYONU (AJNA ÇAKRA IÇIN) Piramit Meditasyonuna başlamadan önce, oturur pozisyonda sırtın dik olması önemlidir ![]() ![]() Nefesimizi düzenledikten ve rahatladıktan sonra iç dinginliğimizin ve güven duygusunun bizi alıp götürmesine izin veriyoruz ![]() Beş kez derin yoga nefesi (karından) alıp veriyoruz ![]() 9 - 1 kadar geri sayarak, nefesimizi normal hale getiriyoruz ![]() ![]() ![]() Zihninizde tüm vücudunuzu çevreleyen pramit hayal ediyorsunuz ve siz bunun içinde oturuyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gereken rahatlığı sağlayana kadar, takılmadan, seçmeden, ayırt etmeden düşüncelerimizi izleyeceğiz 1- 9 kadar sayıyoruz ve yavaş yavaş içimizden yukarıya çıkıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|