Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
agnya, çakra, çakrası, göz, üçüncü

Agnya Çakra - Üçüncü Göz Çakrası

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beynimizin tam orta kısmında yer almaktadır ve alnımızın tam ortasında temsil edilir Sahasrara çakraya geçişteki son enerji merkezidir ve şayet burda tıkanıklık varsa Kundalinin yükselmesine izin vermez Kundalini bu merkezden geçerken enerji dalgalarımız uzar ve böylece iki düşünce arasındaki boşluk daha uzun olur Bu boşluk sükunettir İşte burda "düşüncesiz ve aynı zamanda olayların farkında olmak" konumuna gelinir

Agnya çakranın özelliği affetmektir İnsanoglu geliştikce sofistike bir cemiyet oluştu ve bununla beraber ego proplemi başladı, herşeyin insan tarafından yapıldıgını zannetmek ilerleyen maddiyat ticaret ve çevreden gelen şartlanmalar ile "Ben" hissi dahada gelişti ve bununla ego ile süperego şişerek insanoğlunu ruhundan uzaklaştırdı İnsan aklı ego ile süperego diye ikiye ayrılır Bunlar kanalların (sol kanal ay kanalıdır, sağ kanal güneş kanalıdır) tepesinde bitiş noktasında yer alır

Bu iki kanal Agnya çakradan gecerken geçmişimizden gelen herşey süperegoda sol kanaldan sağa geçtikten sonra beynimizin sağ tarafında birikir Geleceği temsil eden herşey aynı şekilde ego 'da beynin sol tarafında birikir Bu birikimler herhangi bir kanalın fazla çalışmasından meydana gelir Mesala gelecek için aşırı plan yaparsak sağ kanalda fazla enerji sarfederiz Bu sağ kanala aşırı yüklenmek iki kanal arasındaki dengeyi bozar Aşırı enerji egzos gazı gibi yükselir ve beynimizin sol tarafında, egomuzda birikir ve orda kalarak spiritüel yükselişimizi önler Aydınlanmadan evvel herbirimizde bu dengesizlik vardı Kundalini bu sis yığınını delip yoga mertepesine ulaşabilmemiz için Sahasraraya erişemiyordu

Egomuzu yok etmemiz gerekmiyor Çünkü benliğimizde ona ihtiyacımız var Onsuz hiçbir harakette bulunmamız mümkün değil Sadece ego ve süperego arasında denge oluşturmalıyız ve kundalinin Sahasrara'ya geçebilmesi için boş alan oluşturmalıyız Egoyu kontrol etmek zordur

Bunun için en önemli unsur affetmektir Ego hareketlerimizi oluşturur yanlışları cezalandırır, degişiklik yapar, isteklerimize ulaştırır Sabır ve hoşgörü ile yavaş çalıştırırız ve onu beklemek zorunda bırakırız Böylece ruhumuzun haraketlerimizin arasından aydınlanmasına şans tanırız ve gerçekten yapmamız gerekeni yapabiliriz Acele davranışlarımızda her zaman bizi sürükleyen egomuzdur Ruhumuz tanrısal bir zamanlama ile çalışır ve ruhumuz için eninde sonunda hangi hareket daha iyi ise bize onu yaptırır Bizim hiçbirşeyi zorlamaya ihtiyacımız kalmaz

Affetmek çok önemlidir Tüm konsantrasyonumuz affedemediğimiz insanda olur ve bu kin yıkıcı ve kötülüğümüze neden olan bir kızgınlıktır Bu hislerin sonunda acı çeken yine biz oluruz Halbuki bu arada o insan ne affetmemizden ne de affetmememizden etkilenmektedir Olan bize olur

Agnya çakra aynı zamanda gözlerimize hükmeder Gözlerimiz tanrı tarafından onun yarattıgı güzellikleri görebilmemiz için bir mükafat olarak düşünmeliyiz Bu mükafatı kötüye kullanmamalıyız Gökyüzü ve çimenler gibi dogal şeyleri görmek için vakit ayırmalız Hatta muma bakmak bile bir nevi temizleyicidir

dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

ALIN ÇAKRASI : 6 ÇAKRA (AJNA CAKRA/ 3 GÖZ)

ÇAKRA RENGİ : Eflatun

TEMEL DUYGUSU : Bilgelik

AROMATERAPİK YAĞI : Lavanta

ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Ametist, lapis lazuli, safir, sodalit

İLGİLİ ORGANLAR : Beyincik, kulaklar, burun, sinüs boşlukları, yüz, gözler, merkezi sinir sistemi

İLGİLİ HORMONLAR :Pituiter hormon (TSH, ACTH, MSH, ADH, GH)/ Hipofiz

6 ÇAKRANIN İNSAN VARLIĞI OLARAK İFADESİ : Büyük bir bütünün parçası

(alt çakralarda “ben”(ego) vardı burada BİZ var)

ANA PRENSİBİ : Tanıma anlamına varma, manevi güç, yönlendirme

MANEVİ PRENSİBİ: Sezgilere güvenmedir

Düşünce merkezi ve denetimini sağlayan altıncı çakra, beynin ortasında yer alır Üçüncü Göz, Alın Çakra, Ajna Çakra, Bilgelik gözü olarak bilinir Yüksek zihinsel güçlerimizin, hafızamızın ve irademizin merkezidir Sinir sisteminin merkezidir Görme merkezidir Bilincin geliştirilmesi ve üçüncü gözün açılmasıyla düşüncelerin denetlenmesi öğrenilir

Bu çakra uyumlu çalışırsa sezgi artar İç farkındalık gelişir Dünya değişik algılanır Maddi dünya saydam görünür Bilinç ise ilahi alanın bir aynası olur Hayatın zor ve kolay akışı özgür iradenin sonucudur Düşüncelerin sorumluluğuna sahip çıkılmalıdır İstemediğiniz şeyi üretemezsiniz Size olumsuz yaklaşanları, ruhsal gelişmenizi sağladıkları için sevgi ile kucaklayabilirsiniz Düşünceleriniz neyse, yaşam akışınızda odur Hoşlanmadığınız neyi değiştirmek istiyorsanız önce düşüncelerinizi değiştiriniz Kimseye kızmadan ve yargılamadan baktığınızda, pozitif düşüncede, hoşgörüde, bağışlamada ve sevgide olmak kolaylaşır

Bu çakrada yetersiz çalışılırsa, unutkanlık ve ruhsal gelişimi reddetme, güç gösterileriyle başkalarını etkileme gibi davranışlar ortaya çıkar, algılar bozulur ve bu, baş ağrılarına sebep olur Aynı zamanda, bağışlayamamak, alın çakrasının tıkanma nedenlerinin başında yer alır Affetmeyi başaramadığımız zaman gönlümüzde kalır ve tüm dikkatimizi o insanın veya veya o olayın üzerine yoğunlaşır Kin ve nefret, yıkıcı ve kötülüğe neden olan kızgınlık ve olumsuz düşünceler negatif enerji üretir

Ajna Çakra, sevginin yolunun olduğu gibi kabullenme ve bağışlamadan geçtiğini bize anımsatır Önce kendimizi sonra başkasını bağışlayalım Bu çok önemlidir Kendini sevemeyen, bağışlayamayan başkalarını bağışlayamaz

Biz, hayatımızda yaratmış olduğumuz her şey için, kesinlikle sorumlu olduğumuz anlayışına sahipsek, geriye koşulsuz bağışlamanın sorumluluğuna sahip çıkmak kalır

ALTINCI ÇAKRANIN RENGİ VE SESİ

Altıncı çakra 99 yapraklı lotus çiçeğini simgeler Çivit mavi ve eflatun bu çakranın renkleridir Çivit mavisi ruhsallığı yükseltmekte yardımcı, eflatun ruhsal güçleri destekleyen koruyucu özelliğe sahiptir

Alın Çakrasının mantrası “Ksham” (Kşam) ses karşılığı “la” dır

ALTINCI ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

· Kokulardan lavanta,nane, yaseminle Reiki ile çalışmak

· Ametist, mor safir taşları ile Reiki ile çalışmak

· 2 aşamaların Mental Reiki çalışması

· Çakraya altın top koyup Reiki ile çalışmak

· “Bilmem gereken her şeyi bütünün içinde biliyorum Hatırlamam gereken herşeyi hatırlıyorum Bulunduğum anın farkındayım Reiki ile bana gelen Yaradan’ın ışığını ve sevgisini kabul ediyorum

· Gümüşi Enerji Meditasyonu
--------------------
GÜMÜŞİ ENERJİ MEDİTASYONU

Gözleriniz kapalı, sırtınız dik ve rahat bir şekilde oturun ve içnize dönün Reiki kanalınızı açın ve 2 ve 3 aşamalar sembolleri çizin Üç veya yedi kez nefes alın, her seferinde gevşeyip rahatladığınızı hissedin Tüm hücrelerinize kadar inen “ki” enerjisi ile dolduğunuzu hissedin

Gümüşi enerjisinin başlamasına niyet edin ve tepe çakranızdan (üçüncü göz veya biyolojik gözden akıtmayın direk tepe çakradan gümüşi rengi alın) parlak gümüşi renkte, ay ışığı çağlayanı şeklinde aktığını imgeleyin Bal kıvamında olan bu enerji bütün bedeninizi kucaklıyor, sin, beden, ruh üçlemindeki dengeyi kuruyor Zihninizin ve kalbinizin bir olmasına yardımcı oluyor Çakralarınızdaki blokajları çözüyor ve aktive editor

Gümüşi rengi ruhsal gelişiminizi artırırken, egoyu sevgiye, korkuyu sevgi enerjisine dönüştürüyor Niyetlerimizin oluşmasını hızlandırıyor

Meditasyon süresince tekrarlatılan onaylama :

"Ben,

Negatif güçteki enerjileri kendime çekmiyorum Zihnime ve yaşantıma almıyorum Zihnime girerek beni rahatsiz eden düşünceleri deneyimlemiyorum Kendi özgür iradem ve seçimimle kendimi, çakralarımı ve zihnimi arındırıyorum Negatif ve pozitif enerjilerimi dengeliyorum

Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum

Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum

Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum"

Meditasyon derin bir nefes alarak bitirilir
--------------------
PİRAMİT RENK MEDİTASYONU (AJNA ÇAKRA IÇIN)

Piramit Meditasyonuna başlamadan önce, oturur pozisyonda sırtın dik olması önemlidir Sol avucunuza, ucu size bakacak şekilde kristal kuvars (yoksa sahip olduğumuz başka bir taşı) koyunuz

Nefesimizi düzenledikten ve rahatladıktan sonra iç dinginliğimizin ve güven duygusunun bizi alıp götürmesine izin veriyoruz

Beş kez derin yoga nefesi (karından) alıp veriyoruz

9 - 1 kadar geri sayarak, nefesimizi normal hale getiriyoruz Her sayımda içimize, özümüze doğru biraz daha iniyoruz Tüm vücut kaslarını teker teker gevşetiyoruz

Zihninizde tüm vücudunuzu çevreleyen pramit hayal ediyorsunuz ve siz bunun içinde oturuyorsunuz Piramitin tepe noktasıyla taç çakranızın arası 30 cm Piramitin içindesiniz, son derece rahat ve güvendesiniz Ajna çakranın rengi olan eflatunla tüm pramiti dolduruyorsunuz Tüm vücut kaslarını kontrol ediyorsunuz gevşemeyen kaslar varsa, piramitin içine doldurduğumuz rengi o bölgeye gönderiyoruz

Gereken rahatlığı sağlayana kadar, takılmadan, seçmeden, ayırt etmeden düşüncelerimizi izleyeceğiz

1- 9 kadar sayıyoruz ve yavaş yavaş içimizden yukarıya çıkıyoruz Hazır olduğumuzda gözlerimizi açıp kristalimizi veya elimizdeki taşı hissetmeye çalışıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com