![]() |
Vishuddi Çakra - Gırtlak Çakrası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vishuddi Çakra - Gırtlak ÇakrasıVishuddi Çakra - Gırtlak Çakrası Beşinci çakra olan Vishudi hem kendimizin hem de diğerlerinin titreşimlerini hissedebilme ve tepki verebilmemizin anahtarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vishuddı çakrası dış dünya ile iletişim kurabilmemizi sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vishuddi çakrayı temiz tutmak zordur, çünkü burası vucudun dış etkenlere yani virus, bakteri, duman ve diger zehirlere karşı filitresidir ![]() ![]() ![]() ![]() Kundalinin yüksetilmesi ve meditasyonda titreşimlerin emilmesi, dengeli görüş açımızın kaybolmasına neden olan şartlanmalarımızı fark etmemize yardım eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En yaygın bağlılıklardan biri suçluluk duygusudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ Vishuddi çakramız konuşmamızı kontrol eder ![]() ![]() ![]() ![]() Vishuddi çakrayı etkileyen en büyük şartlanmalardan bir dikkati, devamlı ayrıcalıklar ve bölücülük üzerinde tutan bireycilik'tir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kontrol ettigi organlar Boyun, kollar, ağız ve burun Dil ve dişler, yüz Nitelikleri Davranışlarda diplomat olmak Kollektif bilinç Seyirci konumunda olmak Olaylara bağlanmak Eğlenme ve espiri yapmak Abla, abi kardeş ilişkileri Kendine saygı ve güven Temsil edildigi Yerler Ellerde işaret parmağı Ayakta ikinci parmak Topuk ve bilekler Tıkanma Nedenleri Kollektivitenin eksikliği Seyirci konumunda olamamak Kedine saygı duymamak Suçluluk duygusu Küfür etmek, alaycı olmak Temizleme Yontemleri Meditasyon yapmak Davranışlarda aselet göstermek |
![]() |
![]() |
![]() |
Vishuddi Çakra - Gırtlak Çakrası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vishuddi Çakra - Gırtlak ÇakrasıBEŞİNCİ ENERJİ MERKEZİ , BOĞAZ ÇAKRASI : 5 ![]() ÇAKRA RENGİ: Mavi ![]() TEMEL DUYGUSU: Dürüstlük, iletişim merkezi AROMATERAPIK YAĞI: Lavanta ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Mavi kalsedon, turkuvaz (firuze) İLGİLİ ORGANLAR: Ciğer,boğaz,bronşlar, kulaklar, yemek borusu, ses telleri, ense, çene ve dişler, akciğerlerin üst kısmı, kollar tiroid ve paratroid bezleri İLGİLİ HORMONLAR: Tiroid /Throxyn (guatr bezi) 5 ![]() ![]() ANA PRENSİBİ: Varoluşun seste yankısı(iletişim kurabilme yeteneği, ifade etme yeteneği; üst aşamalara geçiş – kendini bulma ) MANEVİ PRENSİBİ: Iletişim, yaratıcı, ifade tarzı, kendini bulma, bağımsızlık, varoluşun üst aşamalarına geçiş Çakranın onaylaması: Tüm sınırlamalarımdan kurtuluyorum kendimi özgürce ifade ediyorum ![]() - Beşinci çakra, iletişim merkezi, Boyun ve Boğaz Çakrası, Vishuddha çakra olarak bilinir ![]() ![]() ![]() - Bu çakra; iletişimin, ifadenin merkezidir, alt çakralarla taç çakra arasında bağlantı kurar ![]() - Bu çakra yoluyla içimizdeki herşeyi ifade ederiz ![]() ![]() ![]() - 5 ![]() ![]() ![]() - Dış dünyaya açılan bu çakra, varoluşun seste yankılanmasıdır ![]() ![]() ![]() - Boğaz çakrasının arzuyla gerçekleştirdiği konuşma, kalbin tatlı melodisini taşımalıdır ![]() ![]() - İkinci merkezde, çakrada ifade bulan yaratıcılığın, estetik güzelliğin ve üreticiliğin dışa açılımı boğaz çakrası ile ortaklaşa gerçekleşir ![]() - 5 ![]() ![]() ![]() - İlgili hormonu tiroit bezinin salgıladığı “thyroxin” hormonudur ![]() - Ses rengi “sol” mantrası “ham”dır ![]() - 16 yapraklı lotus çiçeği ile temsil edilir ![]() - El ve kol hareketleri (jestler), yüz ifadesi (mimikler) boğaz çakrası tarafından kontrol edilir ![]() ![]() - Dışarı açılan bu enerji kapısı, virüs ve bakteri gibi negatif enerjilere bekçilik görevi yaparak, bedeni beklenmedik misafirlerden korur ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu çakranın uyumlu çalışması durumunda duygularımız, düşüncelerimiz ve iç bilgeliğimiz özgürce ifade edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu çakra iyi çalışmadığında ise, duygular ifade edilemez, bastırılır, derin konuları ifade ederken boğaz düğümlenir ![]() ![]() ![]() ![]() - Ortak çalışan 2 ![]() ![]() ![]() - Yargılamak, ego yelpazesinde bulunan kibir, ben merkezcilik, kuşku, öfke, nezaketsizlik, maddesel gücün peşinde olmak 5 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() · Reiki uygularken, bu çakranın taşları olan akuamarin, turkuvaz, mavi kalsidon ve lapis kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Dengeleme çalışması sırasında omurganın ön tarafından akan boğaz çakrasının mavi rengi, 2 ![]() ![]() ![]() ![]() · Boğaz çakrasının temiz tutulması emek ister ![]() ![]() ![]() ![]() · Bir başkasına terapi yapılırken büyük baklava bu çakranın da temizliğinde etkindir ![]() ![]() ![]() ![]() · Tuzlu su ile gargara yapmak çakralardaki negatif enerjiyi temizler ![]() · Özgüveni arttırmak ve doğa ile bütünleşmek, kişinin yaşam ve 5 ![]() ![]() İKİNCİ ÇAKRA VE BEŞİNCİ İÇİN MEDITASYON Derin yoga nefesleri almak bu meditasyonda derin temizlik noktalarına inmemizi kolaylaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci Çakrada kendi öz merkezinizdesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi görüntünüzü bu çakraya yansıtın ![]() ![]() Onaylama: Bu, benim hayatım ![]() ![]() Şimdi boğaz çakrasındayız ve renginiz mavi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onaylama: Duygu ve düşüncelerimin farkındayım ve onları özgürce ve sevgi ile ifade ediyorum ![]() ![]() Beşinci ve ikinci çakra mutlaka eşitlenmelidir ![]() ![]() ![]() Şimdi İkinci çakranın portakal renginin omurganın arka tarafından yükselerek boğaz çakranın mavi rengi ile bütünleştiğini imgeleyin ![]() Bir müddet bu konumda kalın ![]() ![]() ![]() Yaradana, Reiki’ye, Dr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|