![]() |
Kansere Yakalanan Kişi Dört Aşamadan Geçer: İnkar, İsyan, Psikolojik Pazarlık Ve Depresyon!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kansere Yakalanan Kişi Dört Aşamadan Geçer: İnkar, İsyan, Psikolojik Pazarlık Ve Depresyon!...Bu sözler Türkiye'de kanser hastalarına özel psikiyatrik yardım veren bir doktora, Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kanserlilere özel psikiyatrist Bilmem biliyor musunuz, yalnızca kanser hastaları ve yakınlarına psikiyatrik yardım veren doktorlar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Psikoonkolojinin Türkiye'deki kurucususunuz ![]() ![]() Psikoonkoloji, kanserin ortaya çıkmasında etkili olan psikolojik faktörler ve kanser hastasında ortaya çıkan psikolojik ve psikiyatrik sorunların tanısı ve tedavisiyle uğraşan bir bilim dalı ![]() ![]() ![]() * Kanser teşhisi konulduktan sonra kişiye kanser olduğunu söylemek ya da söylememek, hangisi doğru? Kişiye söylemeyip ailesine söylemek, bu mu tercih edilmeli? Felçten kalp krizine yoğun bakımdan cerrahi tüm girişimlere baktığımızda psikolojik kriz yaratma en fazla kanserde yaşanır ![]() ![]() ![]() ![]() * Sizce söylenmeli mi? Söylenmesi gerektiği prensip olarak kabul edilmeli, söylenilme süreci ve tarzı hastanın psikilojisine göre ayarlanmalı ![]() * Hasta kanser olduğunu öğrendikten sonra neler yaşayabiliyor? İnkâr edebiliyor ![]() ![]() ![]() * Aileye söylenip hastaya söylenmemesi ![]() ![]() ![]() Bizde genelde aileye söyleniyor, hastaya söylenmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hasta ilk önce inkâr eder dediniz, bu aşamadan sonra nelerle karşılaşır? Her kanserli hasta önce bir kriz yaşar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * "Kişi öz bedeniyle mücadele eder" dediniz, bu hastaya nasıl bir süreç yaşatır? Bu seven kişinin terki ya da ihanetine benzer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hastaların bir bölümü de kaderci olmuyor mu? Kaderci kabullenişe giren hastalar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kanser doğrudan ölüm olgusunu çağrıştırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İlk çağrıştırdığı ölüm ![]() ![]() ![]() ![]() * Kanserli hastalarda görülen psikiyatrik tedavi neyi değiştiriyor? Bana gelen hastalarda, önceki beş yılına göre benden sonraki beş yılda eğer kayıp olmamışsa başarı ve mutluluk artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() * Kanser tedavisindeki yöntemler kişinin hayatla bağlarını etkiliyor ![]() ![]() Elif Hanım, bir kere beynimiz vazgeçmedikçe bedenimiz vazgeçmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kansere Yakalanan Kişi Dört Aşamadan Geçer: İnkar, İsyan, Psikolojik Pazarlık Ve Depresyon!... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kansere Yakalanan Kişi Dört Aşamadan Geçer: İnkar, İsyan, Psikolojik Pazarlık Ve Depresyon!...Kansere yakalanan kişi dört aşamadan geçer: İnkar, isyan, psikolojik pazarlık ve depresyon! ![]() ![]() ![]() içeriğinde bazı konulara katılsam da,bu başlığa asla katılmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hayatımda hiçbir değişiklik yapmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kanser hastası olanlar için tek tavsiyem,ikinci bir hayat geliyor önünüze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|