07-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebeklerde Bronşit
çocukları bronşit olan anneler, aşağıdaki yazı işinize yarayabilir okumanızı tavsiye ederim
Arkadaşlar bronşit artık o kadar yaygınlaştıki neredeyse gördüğüm 3 bebekten biri bronşit  benim bebeğimdede bronşit var maalesef  yanlış ilaç yüzünden oldu  zamanla bebeğime hangi ilaçlar iyi geliyor hangisi gelmiyor onu öğrendim  bu bayağı bir zamanımı aldı  sizlerinde ilk öncelikle bunu takip etmeniz gerekiyor  içeriği aynı diye bildiğiniz ilaçtan şaşmayın  benim bebeğime sekrol dışındaki bütün balgam sökücüler iyileşme süresini uzatıyor ya da geçirmiyor  yada bronş açmak için bricanly değilde ventolin daha iyi geliyor  umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir  ve ilk öncelikle öksürük şurubunu hayatınızdan çıkarın  öksürük vücudun doğal dengesidir  vücütta oluşan balgamı atmaya yarar  
Ama biz hemen yok hasta olucak diye öksürük şurubu veriyoruz ve balgamı atamadığı için balgam ciğerlere iniyor,orada yapışıp kalıyor bronşları tıkıyor ve dolayısıyla da bronşiolit,sonra bronşit sonra Allah korusun astıma kadar götürüyor  eğerki bebeğinizin aşırı balgamlı bir öksürüğü varsa balgam sökücü verin bu arada bitki çaylarıyla takviye yapın balgam azalmaya başlayınca yavaş yavaş kesin bitki çayına birkaç gün devam edin  çok aşırı değilse ilaçtan önce bitki çayını deneyin  kuru bir öksürüğü varsa balla limonu karıştırıp gün içinde ara ara içirin,antibiyotik yerine 1 yemek kaşığı zeytinyağına sarımsağı ikiye üçe kesip ocakta kızdırın süzüp gün içinde içirin gerekirse tekrarlayın  
Tabii bu benim dediğim hafif rahatsızlıklar için ağır enfeksiyon varsa antibiyotik kullanmadan geçmez  antibiyotik konusunda kararsızsanız kan testi yaptırın wbc yüksek ise antibiyotiğe başvurun boşu boşuna yavrucaklar antibiyotik içmesin  eğer farkındaysanız bebişler ne kadar çok antibiyotik alırsa o kadar sık hastalanıyor  bebişlerimiz ilaç kullana kullana bağışıklık sistemi zayıflıyor  vücut tek başına savaşmayı öğrenemiyor  örneğin benim kuzum hala kendi başına balgamını atmakta zorlanıyor  buda benim yüzümden kendime çok kızıyorum  aman dr lar herşeyi iyi bilir aman sözlerinden dışarı çıkmayalım  gözümü açtım ama biraz geçiktim galiba sizlerle paylaştıklarımı baştan yapabilseydim bebişim şimdi daha iyi olacaktı  ayrıca bebeğinizde hırıltı varsa zeytinyağına karabiber karıştırıp hemen bir kere kızdırın karabiber ve yağ yanmasın  ılıyınca yatarken özellikle önüne arkasına sürün bir tülbentle sarıp uyutun  
Sabah kalkınca yıkamayın ıslak bezle silip sabah akşam tekrarlayın çok faydası oluyor  bu arada ben grip ilacıda aferinden başka kullanamıyorum  onuda çok ağır bir grip geçiriyorsa ve bitki çaylarımdan fayda göremezsem ki genelde görüyorum o zaman temkinli bir şekilde kullanıyorum  en azından günde bir kere balgam sökücüyle destekliyorum  genelde en fazla 3 gün kullanıp çaylara devam ediyorum  
Bu konuda sizi bir kez daha uyarmak istiyorum lütfen öksürük ve grip ilaçlarına çok dikkat edin  çok gerekmedikçe kullanmayın  doğal yollarla savaşmayı deneyin ilk önce  örn;benim bir çok tanıdığım öksürük şurubundan,yada pedisus,asist gibi ilaçlar yüzünden bronşitle tanıştı  halbuki onlarıda uyarmıştım  şimdi hak veriyorlar  
Neyse kızlar çok uzattım  gelelim bitki çaylarına  yukarıda yazdıklarımın yanında artık benim bronşitle savaşımda en etkili iki tane silahım var bunları paylaşmak istiyorum  ben aylarca bitki tarifleri denedim onu aldım ekledim,onu aldım çıkardım ve sonunda buldum  biz çok geç kaldığımız için henüz tamamen silemedik ama çok büyük gelişmeler var en azından artık eskisi gibi hasta olmuyor ve olursa sekrol ve ventolinle bronşların sıkışıp hastalığın ilerlemesini önlüyorum  eğer siz daha başındaysanız umarım sizde daha etkili olur  
1 tarif;keçi boynuzu,hatmi çiçeği,keçi boynuzu pekmezi
2-3 Ad keçi boynuzunu yaklaşık 2 su bardağı suda haşlayın  suyun renginin değiştiğini göreceksiniz  içerisine 1 tatlı kaşığı kadar hatmi çiçeği ekleyip ocağın altını kapatın ve tencereninde ağzını kapatın  10 dk demlemeye bırakın  sonra bir bez yardımıyla süzün çünkü hatmi çiçeğinin tozu öksürüğe sebeb oluyor,bezle süzülünce olmuyor  ılıyınca 1 tatlı kaşığına yakın keçi boynuzu pekmezi katıp karıştırın ve bebeğinize ılık ılık içirin   100-125 ml kadar yeterli olur tahminimce  
Yukarıdaki tarifi hastalandığında içirin,özellikle hırıltı varsa mutlaka deneyin  bebeğiniz 1 yaşından büyükse günde 2 kere içirebilirsiniz  
ben hasta olmadığı zamanlarda da hergün bu tarifi uyguluyorum  sadece hatmi çiçeği eklemiyorum  ve çok faydasını gördüm  
2 tarif;adaçayı ve portakal suyu
1 su bardağı sıcak suya bir miktar adaçayı ekliyorum yaprağı,çiçeği,sapı karışık  ağzını kapatıp 10 dk demlendiriyorum  sonra süzüyorum  o ılıyana kadar, 1 portakalın suyunu çıkarıyorum  adaçayı ılıyınca portakal suyuyla karıştırıp içiriyorum  günde 1 su bardağı kadar içmesi yeterli oluyor  yalnız dikkat edin bu karışımı hazırladıktan en geç yarım saat içinde içmesi gerekiyor  yoksa etkisini kaybediyor  zira içinde taze meyve suyu var  keçi boynuzu tarifimi günde 2 kere içeçek şekil hazırlayıp sabah akşam içirebilirsiniz o beklerse bir şey olmuyor  yalnızca pekmezi içeçeği zaman katın  
Ben bu tarifi özellikle nezle ve grip olduğunda kullanıyorum  bir de kış aylarında  malüm içinde portakal var ve mevsiminin olması en güzeli diye düşünüyorum  nezle ve gripte çok etkili bir bitkisel tarif  korkmadan kullanabilirsiniz  çünkü adaçayının ağır kokusunu portakal alıyor  portakaldaki gazıda adaçayı alıyor  ben bu tarifi hemen hemen hergün yapıp hepimiz içiyoruz  çok faydasını gördük  ama işte bir şekil mikrop alınca sadece bunlar yeterli olmuyor ama en azından dediğim gibi artık sık hastalanmıyor ve hastalansa bile hafif atlatıyoruz  
Yukarıdaki tarifleri ben hemen hemen hergün uyguluyorum  ancak belirtmek istediğim bir şey daha var  sürekli hergün aynı tarifi uygulamayın  yoksa vücut onada alışıyor  etkisini yitiriyor  o yüzden ben yazın keçi boynuzunu yukarıda yazdığım şekil içiriyorum bebeğime  Örn:1 ay kullanıyorsam yaklaşık 1- 1 5 hafta kesiyorum  o arada da ıhlamur,zencefil kökü,tarçınkaynatıp balla karıştırıp içiriyorum  ya da adaçayını demleyip ılıyınca balla karıştırıp içiriyorum  kışın adaçayı ağırlıklı kullanıyorum  portakalla birleşince çok farklı bir yararı oluyor  
Grip ve nezle ise gene adaçayı ama hırıltıya dönerse keçi bornuzu tarifine geçiyorum  ama tekrar söylüyorum gerektiğinde ilaç mutlaka aılınmalı ancak dikkatli olun bebeğinizi tanımaya çalışın  ve bebeğinizin en ufak bir hastalığı varsa burun spreyini ihmal etmeyin  hem mukusları atmaya yardımcı hemde enfeksiyonun yani sıvının kulağa kaçıp orada birikmesini önlüyor  ben bu yüzden hasta olunca ve banyo yapınca burun spreyi mutlaka kullanıyorum  çünkü benim bebeğimde geniz eti de var 
|
|
|