Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Kadın Sağlığı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebeklerde, bronşit

Bebeklerde Bronşit

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebeklerde Bronşit

çocukları bronşit olan anneler, aşağıdaki yazı işinize yarayabilir okumanızı tavsiye ederim

Arkadaşlar bronşit artık o kadar yaygınlaştıki neredeyse gördüğüm 3 bebekten biri bronşitbenim bebeğimdede bronşit var maalesefyanlış ilaç yüzünden olduzamanla bebeğime hangi ilaçlar iyi geliyor hangisi gelmiyor onu öğrendimbu bayağı bir zamanımı aldısizlerinde ilk öncelikle bunu takip etmeniz gerekiyoriçeriği aynı diye bildiğiniz ilaçtan şaşmayınbenim bebeğime sekrol dışındaki bütün balgam sökücüler iyileşme süresini uzatıyor ya da geçirmiyoryada bronş açmak için bricanly değilde ventolin daha iyi geliyorumarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdirve ilk öncelikle öksürük şurubunu hayatınızdan çıkarınöksürük vücudun doğal dengesidirvücütta oluşan balgamı atmaya yarar

Ama biz hemen yok hasta olucak diye öksürük şurubu veriyoruz ve balgamı atamadığı için balgam ciğerlere iniyor,orada yapışıp kalıyor bronşları tıkıyor ve dolayısıyla da bronşiolit,sonra bronşit sonra Allah korusun astıma kadar götürüyoreğerki bebeğinizin aşırı balgamlı bir öksürüğü varsa balgam sökücü verin bu arada bitki çaylarıyla takviye yapın balgam azalmaya başlayınca yavaş yavaş kesin bitki çayına birkaç gün devam edinçok aşırı değilse ilaçtan önce bitki çayını deneyinkuru bir öksürüğü varsa balla limonu karıştırıp gün içinde ara ara içirin,antibiyotik yerine 1 yemek kaşığı zeytinyağına sarımsağı ikiye üçe kesip ocakta kızdırın süzüp gün içinde içirin gerekirse tekrarlayın

Tabii bu benim dediğim hafif rahatsızlıklar için ağır enfeksiyon varsa antibiyotik kullanmadan geçmezantibiyotik konusunda kararsızsanız kan testi yaptırın wbc yüksek ise antibiyotiğe başvurun boşu boşuna yavrucaklar antibiyotik içmesineğer farkındaysanız bebişler ne kadar çok antibiyotik alırsa o kadar sık hastalanıyorbebişlerimiz ilaç kullana kullana bağışıklık sistemi zayıflıyorvücut tek başına savaşmayı öğrenemiyorörneğin benim kuzum hala kendi başına balgamını atmakta zorlanıyorbuda benim yüzümden kendime çok kızıyorumaman drlar herşeyi iyi bilir aman sözlerinden dışarı çıkmayalımgözümü açtım ama biraz geçiktim galiba sizlerle paylaştıklarımı baştan yapabilseydim bebişim şimdi daha iyi olacaktıayrıca bebeğinizde hırıltı varsa zeytinyağına karabiber karıştırıp hemen bir kere kızdırın karabiber ve yağ yanmasınılıyınca yatarken özellikle önüne arkasına sürün bir tülbentle sarıp uyutun

Sabah kalkınca yıkamayın ıslak bezle silip sabah akşam tekrarlayın çok faydası oluyorbu arada ben grip ilacıda aferinden başka kullanamıyorumonuda çok ağır bir grip geçiriyorsa ve bitki çaylarımdan fayda göremezsem ki genelde görüyorum o zaman temkinli bir şekilde kullanıyorumen azından günde bir kere balgam sökücüyle destekliyorumgenelde en fazla 3 gün kullanıp çaylara devam ediyorum

Bu konuda sizi bir kez daha uyarmak istiyorum lütfen öksürük ve grip ilaçlarına çok dikkat edinçok gerekmedikçe kullanmayındoğal yollarla savaşmayı deneyin ilk önceörn;benim bir çok tanıdığım öksürük şurubundan,yada pedisus,asist gibi ilaçlar yüzünden bronşitle tanıştıhalbuki onlarıda uyarmıştımşimdi hak veriyorlar

Neyse kızlar çok uzattımgelelim bitki çaylarınayukarıda yazdıklarımın yanında artık benim bronşitle savaşımda en etkili iki tane silahım var bunları paylaşmak istiyorumben aylarca bitki tarifleri denedim onu aldım ekledim,onu aldım çıkardım ve sonunda buldumbiz çok geç kaldığımız için henüz tamamen silemedik ama çok büyük gelişmeler var en azından artık eskisi gibi hasta olmuyor ve olursa sekrol ve ventolinle bronşların sıkışıp hastalığın ilerlemesini önlüyorumeğer siz daha başındaysanız umarım sizde daha etkili olur

1tarif;keçi boynuzu,hatmi çiçeği,keçi boynuzu pekmezi
2-3 Adkeçi boynuzunu yaklaşık 2 su bardağı suda haşlayınsuyun renginin değiştiğini göreceksiniziçerisine 1 tatlı kaşığı kadar hatmi çiçeği ekleyip ocağın altını kapatın ve tencereninde ağzını kapatın10 dk demlemeye bırakınsonra bir bez yardımıyla süzün çünkü hatmi çiçeğinin tozu öksürüğe sebeb oluyor,bezle süzülünce olmuyorılıyınca 1 tatlı kaşığına yakın keçi boynuzu pekmezi katıp karıştırın ve bebeğinize ılık ılık içirin 100-125 ml kadar yeterli olur tahminimce
Yukarıdaki tarifi hastalandığında içirin,özellikle hırıltı varsa mutlaka deneyinbebeğiniz 1 yaşından büyükse günde 2 kere içirebilirsiniz
ben hasta olmadığı zamanlarda da hergün bu tarifi uyguluyorumsadece hatmi çiçeği eklemiyorumve çok faydasını gördüm

2tarif;adaçayı ve portakal suyu
1 su bardağı sıcak suya bir miktar adaçayı ekliyorum yaprağı,çiçeği,sapı karışıkağzını kapatıp 10 dk demlendiriyorumsonra süzüyorumo ılıyana kadar, 1 portakalın suyunu çıkarıyorumadaçayı ılıyınca portakal suyuyla karıştırıp içiriyorumgünde 1 su bardağı kadar içmesi yeterli oluyoryalnız dikkat edin bu karışımı hazırladıktan en geç yarım saat içinde içmesi gerekiyoryoksa etkisini kaybediyorzira içinde taze meyve suyu varkeçi boynuzu tarifimi günde 2 kere içeçek şekil hazırlayıp sabah akşam içirebilirsiniz o beklerse bir şey olmuyoryalnızca pekmezi içeçeği zaman katın

Ben bu tarifi özellikle nezle ve grip olduğunda kullanıyorumbir de kış aylarındamalüm içinde portakal var ve mevsiminin olması en güzeli diye düşünüyorumnezle ve gripte çok etkili bir bitkisel tarifkorkmadan kullanabilirsinizçünkü adaçayının ağır kokusunu portakal alıyorportakaldaki gazıda adaçayı alıyorben bu tarifi hemen hemen hergün yapıp hepimiz içiyoruzçok faydasını gördükama işte bir şekil mikrop alınca sadece bunlar yeterli olmuyor ama en azından dediğim gibi artık sık hastalanmıyor ve hastalansa bile hafif atlatıyoruz

Yukarıdaki tarifleri ben hemen hemen hergün uyguluyorumancak belirtmek istediğim bir şey daha varsürekli hergün aynı tarifi uygulamayınyoksa vücut onada alışıyoretkisini yitiriyoro yüzden ben yazın keçi boynuzunu yukarıda yazdığım şekil içiriyorum bebeğimeÖrn:1 ay kullanıyorsam yaklaşık 1- 15 hafta kesiyorumo arada da ıhlamur,zencefil kökü,tarçınkaynatıp balla karıştırıp içiriyorumya da adaçayını demleyip ılıyınca balla karıştırıp içiriyorumkışın adaçayı ağırlıklı kullanıyorumportakalla birleşince çok farklı bir yararı oluyor

Grip ve nezle ise gene adaçayı ama hırıltıya dönerse keçi bornuzu tarifine geçiyorumama tekrar söylüyorum gerektiğinde ilaç mutlaka aılınmalı ancak dikkatli olun bebeğinizi tanımaya çalışınve bebeğinizin en ufak bir hastalığı varsa burun spreyini ihmal etmeyinhem mukusları atmaya yardımcı hemde enfeksiyonun yani sıvının kulağa kaçıp orada birikmesini önlüyorben bu yüzden hasta olunca ve banyo yapınca burun spreyi mutlaka kullanıyorumçünkü benim bebeğimde geniz eti de var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com