Yaz Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?.. |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?..Çocuğu yaz okuluna göndermenin ebeveynler için de avantajları büyüktür Her şeyden önce disiplinli ve denetimli bir ortamda çocuklarının yaş grupları ile eğlenceli ve keyifli vakit geçirmeleri ebeveynlerin de gönül rahatlığı ile işleri ile ilgilenmelerini sağlar Yaz Okulu Seçerken Dikkat Edilmesi GerekenlerPeki yaz okulu nasıl seçilmeli ebeveynler yaz okulu seçerken nelere dikkat etmelidirler? 1- Günümüzde internet aracılığı ile pek çok seçeneği oturduğumuz yerden değerlendirebiliyoruz Çocuğunuz için uygun yaz okulu ararken yine en büyük yardımcınız internet olacaktır Önce size en yakın ve en uygun seçeneklerin bir listesiniz yapın Evinize yakın yazokulu yoksa sizin ya da eşinizin iş yerlerine yakın seçeneklere de bakabilirsiniz 2- Yaz okulu seçiminde servis ve ulaşım seçenekleri bir diğer önemli ve seçim kriterinizi belirleyecek konu olmalıdır 3- Seçmeyi düşündüğünüz yaz okulunun o yaz dönemi için uygulamak istediği eğitim ve aktivite programı ve bu programın çocuğunuz ile olan uyumuna bakmalısınız 4- Yaz okulu seçimi yaparken mutlaka çocuğunuz ile düşüncenizi paylaşmalı seçimi birlikte yapmalısınız İlk elemenin ardından bütçeniz için uygun seçenekleri değerlendirerek çocukla paylaşmak sizin için daha iyi olacaktır 5- Yaz okulu eğitim kadrosu bir diğer önemli konudur Eğitmenlerin derse hakimiyeti deneyim düzeyleri eğitim kökenleri sorgulanmalıdır 6- Yaz okuluna kayıt yaptıran diğer çocukların yapısı yaş grupları ve cinsiyetlerine göre çocuk sayısı da sizin için önemli kıstaslardan olmalıdır 7- Yaz okullarının pek çoğunda havuz aktivitesi bulunmaktadır Bu noktada havuzun hijyeni ve Hepatit A aşısı sorgulanmalıdır 8- Bir diğer önemli nokta da yaz okulunda ikram edilen yemektir Okul dönemince çocuğunuzun ne ile besleneceği beslenme programı hatta varsa haftalık yemek programı öğrenilmelidir 9- Seçtiğiniz yaz okulunda spor dışı aktivitelerin ne olacağı sorulmalı paylaşıma yönelik aktivitelerin çoğunlukta olmasına dikkat edilmelidir 10- Çocuğunuzu ilk defa yaz okuluna gönderecekseniz adaptasyon süreci için ek zaman istemeyi de ihmal etmeyin Ne denli iyi bir kurum olursa olsun çocuğunuz adapte olmakta zorluk çekebilir Bu noktada deneme süreci olan yaz okullarının tercihi bütçenizi koruma altına almak için akıllıca olacaktır |
|