Anne Sütü Ve Bebek Bedeni |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Sütü Ve Bebek BedeniEvet, sağlıklı beslenmenin ilk başladığı noktadır; anne sütü Çocuğunuzla olan ilk temasınız ve annelik içgüdüsünü ilk tattığınız andır çocuğunuzu emzirmek Günümüzde anne sütüne bile gereksiz, onun yerine tüketilir birçok mama var diyen ve bunları dergi ve gazetelerde yazan birçok kişi var Ve maalesef bunlara inananların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla Anne sütü sadece o an için değil bir ömür boyu sizi sağlığınızı koruyan bir olgudur Yapılan çalışmalarda görülmüştür ki, bebekken alınan anne sütü ileride çocuğunuzun alerji olma ve kronik hastalıklara (obezite, kalp hastalığı, şeker hastalığı) yakalanmasını azaltmaktadır Sadece bebeğinizi değil sizin sağlığınızı da korumaktadır Bebeğinizi emzirmeniz, sizin göğüs kanserine yakalanmanızı, osteoporozise yakalanmanızı (kemik kitlesinin azalması ve kemiklerin çabuk kırılması) ve anemi olma riskinizi azaltmaktadır İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi dünya sağlık örgütünün (WHO) önerisidir Ve biz annelerden tek istediğimiz başka hiçbir besin vermeden sadece kendi sütünü çocuğuna vermesidir Su bile verilmemelidir, çünkü anne sütünden bebeğiniz ihtiyacı olan her türlü besin öğesini sağlamaktadır Gerekli tamamlayıcı besinlere ise 6 aydan sonra başlanabilir Bebeğiniz için emzirme neden önemlidir? —Her zaman siteril ve ısısı idealdir —Besin öğesi bileşimleri bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaktadır —Çocuğun bağışıklık sistemini koruyan ve geliştiren etmenleri içerir —Enfeksiyonlardan çocuğunuzu korur —Orta kulak iltihabını riskini azaltır —Kemik gelişimi için önemlidir —İleride çocuğunuzun kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır —Allerjiye karşı koruyucudur —Zekâ gelişimine (IQ) çok önemli katkı sağlamaktadır —Bebeğinizin daha az ağlamasını sağlar Emzirme ilk 6 ayla sınırlı kalmamalı 6 aydan sonra tamamlayıcı besinler ve anne sütü verilmelidir Özellikle 2 yaşına kadar verilmesi yukarıda saydığımız maddeler için önemlidir Bebeğin ilk aldığı süt çok önemlidir, özellikle ilk 5 gün Çünkü bu dönemde kolostrum adı verilen ve rengi sarımtrak olan bu süt bebeğinizin enfeksiyona yakalanma riskini azaltmaktadır Ayrıca kolostrum, doku gelişimi ve bebeğinizin sindirim sistemini korur bunun yanında daha fazla protein ve çinko içermektedir Mamalarda bebeklerin büyümesi için çok önemli besinlerdir ama her zaman ilk tercih anne sütü olmalıdır Sizin ve bebeğinizin sağlığı için önemlidir |
Anne Sütü Ve Bebek Bedeni |
07-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Sütü Ve Bebek Bedenianne sssütü elbettde harikadir ama benim son 3 gündür sütü m az geliyorcok üzündürük oldum ek mama verdim bebegimee bulgur güzel süt yapior diye yiyom helva yapar süt diyolar onuda yiyomsüt yapaak ne varsa yiyom fakat azaldi harika sütüm geliordu akiordu hatta gecen misafirlerim geldi sütüm cok boldu hattaa süt makinem var evimde bebegin emeemediigini makine ile aliordum onlarda dedi aceb nazara mi geldim cok inanirim nazara gercekden birden bire azaldi emziriom ama yinedee ek mama olmadan ala doymaaz doyamior cocuk emzirdikden sonra hala araniyor melegim |
|