Bitki Çaylarının Faydaları.. |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitki Çaylarının Faydaları..Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı Birçok hastalıkta klorun zararlı olduğu saptanmıştır Suyunuzu kaynattıktan sonra bir iki dakika dinlendirin Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir Kök bitkilerden çay yapacağınızda (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz IHLAMUR Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan dolaşımı bozukluklarında da kullanılırözellikle akşam saatlerinde fazla içmemeye dikkat etmek gerekir, çünkü fazla miktarda alındığında uykusuzluğa neden olabilir YOGİ ÇAYI Hintli yogilerin içtiği baharatlı bir çay Tam da kış mevsimine uygun, yani ısıtıcı Ayurvedik bir çay yogi çayı ve yoğun baharatların karışımından oluşuyor http://wwwsabahcomtr/fotohaber/yad=29130&page=1 |
|