Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitki, değildir, faydalı

Her Bitki Faydalı Değildir...

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her Bitki Faydalı Değildir...



Her bitkinin kendine özgü bir faydası vardır ancak şifalı bitkilerinde yanlış kullanımı hastalıkların daha ileri seviyelere gitmesine neden olabiliyor Hangi hastalığı taşıyan kişilerin ne gibi bitkilerden uzak durması gerektiği hakkında bilgileri bu makalemizde açıklıyoruz

Takvim’de de yer alan habere göre, bazı yiyecek ve içecekler, hastalıkları tetikleyebiliyor Beslenme alışkanlığına dikkat edilmediği takdirde hastalığın oranı artıyor Panikatak bir kişinin kafein içeren içecekler ve tatlı tüketmesi, migren hastasının peynir, turunçgil, bakla gibi gıdalarla beslenmesi, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor Dr Ayşe Gürel, rahatsızlığa göre beslenilmesi gerektiğini söylüyor Gürel, astım hastalarını konserve, turşu, zeytin, maden suyu tüketmemeleri konusunda uyarıyor

Türkiye’de her yüz erişkinden yaklaşık 7?sinde, yüz çocuktan 15?inde astım görülüyor Astım, doğru tedavi ve beslenme ile kontrol altına alınabilen ancak dikkat edilmediği takdirde günlük hayatta hastayı ciddi olarak kısıtlayabilen kronik bir hastalık Dr Ayşe Gürel, fast food beslenmenin, astıma yakalanma yüzdesini artırdığını belirtiyor Gürel, “Astımlılar özellikle de tuz tüketiminde dikkatli olmalı Tuz ve tuz içeriği yüksek olan; konserve, turşu, salamura besinler, zeytin, maden suyu kesinlikle tercih edilmemelidir” diyor

Yeme içme davranışları, panikatakla da yakından ilgili Dr Ayşe Gürel’e göre uzun süre aç kalmak kan şekerini düşürüyor Düşen şekeri normale çıkarmak için böbrek üstü bezlerinden hormonlar daha fazla salgılanır Bu hormonlar vücut depolarındaki yağ ve proteinlerden şeker üretmeye çalışır Bu arada kalp çarpıntısı, ağız kuruluğu, terleme, sinirlilik ortaya çıkar Panikli bir kişi, normal olan bu durumu panikatak olarak değerlendirir ve korkuya kapılır Özellikle de tatlı yiyeceklerin panikatağı tetiklediğini söyleyen Gürel, “Glukoz içeren yiyecekler, koyu çay, kahve, kolalı gibi kafein içeren içecekler, aşırı sigara içimi, aşırı yemek yemek, iştah kesici ilaçlar, panikatağı başlatır” şeklinde konuştu

MİGREN HASTASI ŞARKÜTERİDEN UZAK DURMALI

Beslenme ve diyet uzmanı Gülcan Emirza da migreni tetikleyen en önemli faktörün beslenme alışkanlığı olduğunu dile getiriyor Dr Gülcan Emirza’ya göre migren ataklarını tetikleyen yiyecekler şunlar: Her türlü peynir, sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri, hazır et ve tavuk suyu tabletleri, deniz ürünleri (kalamar, karides, midye), konserve besinler, turunçgiller, yağlı ve baharatlı yiyecekler, kafeinli içecekler, bakla ve maya

HASTALIĞINIZA GÖRE BESLENEME ŞEKLİ BELİRLEYİN

Reflü: Az az ve sık sık beslenilmeli, fazla yemek yemekten veya uzun süre aç kalmaktan kaçınılmalı Sıvılar, yemeklerle beraber değil, öğün aralarında alınmalı Koyu çay, kahve, çikolata, sarımsak, soğan, nane gibi besinler tüketilmemeli Kaymak, krema, mayonez, tereyağı, margarin gibi yağlı besinlerden kaçınılmalı Acı baharatlar, karbonatlı içecekler, domates, turunçgiller, kafein ve asit içeren besinlerin tüketimi en aza indirilmeli

Gastrit: Kakao, hazır meyve suları, limonata, sıcak ve kepekli ekmek, ekşi yoğurt, kabuklu ve kumlu meyveler, kuru baklagiller, turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemiş, kurutulmuş meyveler asla tercih edilmemeli

Tansiyon: Sodyum alımı günde 1,5-2,5 gr arasında tutulmalı Hazır gıdalarda etiketlere bakılmalı Çok şekerli yiyecekler (pasta, dondurma, şerbetli tatlılar, meşrubatlar, meyve suları) yenilmemeli Salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri tüketilmeme li Bunların tuz içeriği yüksektir ve katkı maddesi fazladır

Kalp ve damar hastalıkları: Kalamar, karides, ıstakoz gibi deniz ürünleri tüketimi azaltılmalıdır Bu yiyecekler kolesterol ve ürik asit içerir Kızartma, şeker, tuz, yağ, beyaz ekmek, yağı çıkarılmamış süt, yoğurt ve peynirden uzak durulmalı

Diyabet (şeker): Posa içeriği zengin yiyecekler tercih edilmeli Bu gıdalar, kan şekerini yavaş yükseltir, insülin ihtiyacını azaltır, tokluk hissinin oluşmasını sağlayarak ağırlık kontrolüne yardımcı olur Yemeklerde posa miktarını artırabilmek için pirinç yerine bulgur, meyve suyu içmek yerine meyve yenilmeli Çavdar ya da tam buğday ekmeği tercih edilmeli

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.