![]() |
Sağlık Dostu Salep... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Dostu Salep...1 kg ![]() ![]() Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salebin, kronik ishali kesici özelliğinin bulunduğu, ayrıca soğuk algınlığına ve öksürüğe de iyi geldiği bildirildi ![]() Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Salebin, soğuk günlerde vücudu sıcak tutan, soğuk algınlığına karşı direnç veren, özellikle sütle hazırlandığında besleyici, geleneksel bir içecek olduğunu ifade eden Çopur, salebin kronik ishali kesici etkisinin bulunduğunu vurguladı ![]() 'Afrodizyak Etkisi Var'- Çopur, salebin yapıldığı orkide yumrularının içinde bulunan bazı maddelerin, boşaltım sistemi hastalıklarında tedavi edici özelliği bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: ''Salebin bağırsak rahatsızlıklarına, soğuk algınlıklarına ve öksürüğe karşı etkileri halk arasında çok eski dönemlerden beri bilinmekte ve bu içecek yaygın olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '1 Kilo Kuru Salep İçin 2600 Orkide'- Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de yılda 30 milyon civarında, 40 farklı orkide türü yumrusunun toplandığının tahmin edildiğine değinen Çopur, şunları kaydetti: ''Bu nedenle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından salep ihracatı yasaklanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
![]() |
Sağlık Dostu Salep... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Dostu Salep...Çok önemli uyarı teşekkürler ![]() ![]() İşin kötü tarafı kültürünün yapılamaması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültürü için çok araştırma yaptım ama sonuç alamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplamada yapılan en büyük yanlış gelişi güzel çapalarla yumruların çıkarılması ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|