![]() |
Zeytinyağı Kansere İyi Geliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağı Kansere İyi GeliyorSizin için) Tûr-i Sina’da yetişen bir ağaç yarattık ki, bu ağaç hem yağ ve hem de ekmeğinize katık edecekleri verir” [Mü'minun, 20] “Zeytinyağını yiyiniz ve onunla yağlanınız! Zira o, mübarek bir ağaçtan meydana gelmektedir ![]() Dinimizde övgü ile tavsiye edilen az sayıdaki gıda maddelerimizden biri olan zeytinyağının kansere karşı da hem koruyucu, hem de tedavi edici özelliklerinin bulunduğunu anlatan, kendi başından da kanser vakası geçmiş bir uzman doktorumuzun bu anlattıklarını istifadenize sunmak istiyorum ![]() Egzoz gazları, fabrika bacalarının kustuğu kanserojenler, içme sularımıza karışan sanayi atıkları, bir yandan da belediyelerin temizlemek için suya kattıkları klor, fast food gıdalardaki, hazır yiyeceklerdeki tehlikeli katkı maddelerine karşı elimizde iki silah var: Ekmeğimiz ve zeytinyağımız! İkisine de çok iyi sahip çıkmalıyız ![]() Bugün dünyanın en önemli kanser ilacı olarak kabul edilen köpekbalığı kıkırdağının Küba’nın ihracat kalemleri arasında ilk sırada yer aldığı biliniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük ilaç firmaları, havucun ya da baklanın sağlık yönünden değerini araştırmayı istemezler ![]() ![]() ![]() ![]() Köpekbalığı kıkırdağı yerine ‘Zeytinyağı’ Zeytinyağının Akdeniz’in, adeta mucizevî bir ürünü olduğunun altını çizmeliyiz ![]() ![]() ![]() Köpekbalığı kıkırdağı gerçekten önleyici mi? Evet önleyicidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı, kanser riskini azaltıyor! Amerikan Tabipler Birliği’nin yayınladığı Archive of Internal Medicine Dergisi’nin 12 Ocak 1998 sayısında çıkan bir makale hayati bilgiler içeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzman doktorumuzdan kanserli hastalara tavsiyeler Gün boyu, susadıkça, evde yapılmış fazla koyu olmayan sebze çorbaları ve taze sıkılmış sebze ve meyve suları içiniz ![]() ![]() Klorlu suya dikkat! Ne içmede ne de pişirmede asla klorlu olabilecek su kullanmayın ![]() ![]() Mikrodalga fırınları atın! Gıdalarınızı paslanmaz çelik ya da cam kaplarda pişirin ![]() ![]() ![]() Alkollü içki kullanmayın ![]() ![]() Besinleri taze tüketin! Rafine besinler ve muamele görmüş gıdaları kullanmayın ![]() ![]() Toksik maddelerle ilaçlanmış sebze ve meyveleri kullanmayın ![]() ![]() Tuzu azaltın ve iyotlu tuz kullanın ![]() Patates, kuru fasulye, fındık, yeşil sebzeler gibi potasyum yönünden zengin gıdalar alın… En az 8 saat uyuyun ![]() ![]() ![]() Beyaz ekmekten kaçının! Beyaz ekmek yerine, çavdar, yulaf, kepek ekmeği ve bulgur kullanın ![]() ![]() Sadece koyun sütünden yapıldığına inandığınız peynir ve yoğurtları yiyin ![]() Taze meyve yerken, içerdiği şeker düzeyine göre elma, armut ve portakal gibi iri meyveler günde 3-4 tane, çilek, vişne; kiraz ve ahududu gibi meyveler 150/200 gram yenebilir ![]() Isırgan otunu çoğaltın! Zeytinyağı kullanın ![]() Taze olarak beyaz etli derin su balıkları yiyin ![]() Kuzu eti ve ciğeri yiyin ![]() Kavrulmamış kayısı çekirdeği yiyin ![]() Bol bol ısırgan otu yiyin… Tohumunu balla karıştın, kendisini börek ya da salata şeklinde yiyin ![]() Acı biber dışındaki baharatları kullanabilirsiniz ![]() Soğan ve sarımsağı da bol bol tüketin… |
![]() |
![]() |
|