![]() |
Adet Kanaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adet KanamasıAçıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acı bakla (Yahudi baklası) : Kaynatılmıs suyu içilir ![]() Acı yonca (su yoncası) : Çayı içilir ![]() Ada çayı : Çayı içilir ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Alıç : Suyu içilir ![]() Amber ağacı : 6 gram, tohumunun çayı içilir ![]() Andız otu (kökü) : Çayı içilir ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() oturulur ![]() At kuyruğu (kırk kilit) : ?nce kıyılmısı kurutularak çayı içilir ![]() zehirleyebilir ![]() Avsarotu (eğir otu) : Kökünün 2 gram tozu, sıcak su ile içilir ![]() Ayı üzümü (it üzümü) : Kuru yaprak ve kökünün, suyu içilir ![]() Aynı sefa (susi çiçeği) : Çiçeklerinin çayı içilir ![]() Ayrık otu : Çayı ve suyu içilir ![]() Bağ sarmasığı : Çayı içilir ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir ![]() Ballıbaba : Surubu içilir ![]() Besparmak otu : Çayı içilir ![]() Civan perçemi (akbaslı) : Çayı içilir ![]() Çan çiçeği : Kuru yapraklarının, çayı içilir ![]() Çemen otu : Kuru dal çiçek ve yapraklarının, çayı içilir ![]() Çiğdem (kardelen) : Çayı içilir ![]() Çoban çantası : Çayı içilir ![]() Çörek otu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Çöven otu : Çöven toz haline getirilir ve üçer gram yutulur ![]() Dam koruğu (kaya koruğu) : Lapası sarılır ![]() ![]() Defne ağacı ve yemisi : Çayı içilir ![]() Demirli su : Sirkede söndürülür ve balla içilir ![]() Duvar sarmasığı : Tozundan demletilir içilir ![]() Eksi yonca : Çayı içilir ![]() Erik : Sekerle kaynatılır içilir ![]() Fındık : Kavrularak yenir ![]() Gelincik : ?çyağı ile fitil yapılır, rahime konduğunda adet kanaması söktürür, Lavman yapılır veya buharına oturulur ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir ![]() Havuç : Tohumları su ile yutulur ![]() ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Demletilir suyu içilir ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kanarya otu : Çayı içilir ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() oturulur ![]() Karabiber : Kökü demletilir içilir ![]() Katran : Lavman yapılır veya buharına oturulur ![]() Kebere (kedi tırnağı) : Çayı içilir ![]() Kedi otu : Demletilir balla içilir ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kereviz : Dalları, yaprakları, tohumu ve kökünün çayı içilir ![]() ![]() Kestane : 80 gram yenir ve kullanılır ![]() Kıpti tası : Su ile karıstırılarak içilir ![]() Kırlangıç otu (temre otu) : Taze kökünden yapılan surup içilir ![]() zehirleyebilir ![]() Kuduz otu : Demletilir balla içilir ![]() ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Labada otu : Öğütülür 8 - 10 saat suda demletilir sabahları içilir ![]() Limon : Suyu içilir ![]() Loğusaotu (kurtluca) : 8 gram tozundan macun yapılır ve yenir ![]() oturulur ![]() Marul : Salatası yenir ![]() ![]() ![]() Maydanoz : Haslanmısı iyi gelir ![]() ![]() ![]() Melek otu : Kökü yenir ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Mine çiçeği : Çayı içilir ![]() Misk otu (bostan karanfili) : Çayı içilir ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() oturulur ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Pelin otu : Çayı içilir ![]() ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Safran : Demlenir birer bardak içilir ![]() Sahlep : Meyvesi yenir ![]() Sarısabır : Yenir ![]() Sedef otu ve çiçeği : Kuru çiçek ve yapraklarının çayı içilir ![]() ![]() Sırça otu (yapıskan otu) : Kaynatılarak ayaza bırakılır, üstüne bez örtülür her sabah içilir ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() Soğan : Yenir ![]() Söğüt (aksöğüt) : Kabuklarının çayı içilir ![]() Süpürge katırtırnağı : Kurusunun çayı içilir ![]() Sakayık (ayı gülü) : Çayı içilir ![]() Sapla : Lapasının buğusuna oturulur ![]() ![]() Seker kamısı : Suyu içilir ![]() Serbetçi otu (maya otu) : Genç kızlar kullanırsa erken adet görme olayı olur ![]() buharına oturulur ![]() Taflan (kara yemis) : Kırmızı tohumlarının, çayı içilir ![]() Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Üyev ağacı : Surubu içilir ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Venüs saçı (baldırıkara) : Çayı içilir ![]() Yabani semiz otu : 40 gramının çayı ve suyu içilir ![]() |
![]() |
![]() |
|